Slovenská vánoční kapustnica
Recept ještě nebyl hodnocenSlovenská vánoční kapustnica je poměrně pracné jídlo. Tato sytá polévka z kysaného zelí, hub a uzeného masa s klobáskou, zahuštěná jíškou připravenou na slanině, ale…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 548 kJ / 131 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 7,00 g |
– nasycené | 4,00 g |
– nenasycené | 3,00 g |
–– mononenasycené | 1,00 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 860 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Slovenská vánoční kapustnica je poměrně pracné jídlo. Tato sytá polévka z kysaného zelí, hub a uzeného masa s klobáskou, zahuštěná jíškou připravenou na slanině, ale…
Špízy z jemného kuřecího masa jsou ideálním receptem pro začátečníky. Fantastické jídlo plné chutí a vůní je nejen hezké na pohled, ale především moc dobré. Spolu s…
Šťavnaté závitky z vepřového masa naplněné kysaným zelím a klobásou jsou opravdu lahodné. Podáváme je s dušenými kapustičkami a jako přílohu můžeme zvolit bramborový…
Velmi snadné a hlavně chutné pohoštění. Čtverečky z listového těsta naplníme dle své chuti uzeninou, sýrem, zeleninou a zapečeme. Výborné jsou i vychladlé a skvěle se…
Špízy jsou oblíbeným způsobem, jak připravit maso i zeleninovou přílohu zároveň. Můžete je grilovat na zahradě nebo si je nachystat doma na pánvi či v troubě.…
Tradiční polévka s kysaným zelím, slaninou, bramborami a cibulí nám možná připomene dětství u babičky. Úplně nejlepší je s domácím zelím. Couračku zahustíme máslovou…
Chystáte se na oslavu a připravujete drobné pohoštění, které bude trochu pracnější, než obyčejná jednohubka? Pak určitě vyzkoušejte tyhle báječné košíčky z křehkého…
Příjemné luštěninové jídlo, které je rychle hotové, protože červená čočka se nemusí namáčet a je brzy uvařená. Červená čočka s klobásou ochucená zeleninou určitě…
Z porcí masa uděláme plátky (ostrý nůž přiložíme k pravému boku masa - asi 1 cm nad prkénkem a vedeme řez levým směrem - maso nožem jakoby "rozbalujeme"), osolíme a…
Přerůstají vám už cukety přes hlavu? V létě stačí trochu zaspat a cukety se z malých krásek promění v obří palice. Pak přijde řada třeba na tento povedený cukeťák z…
Zelí je jedna z klasických surovin staročeské kuchyně a zelná polévka patří k našim tradičním receptům. Uvařte si ji, jak se patří - a to s kusem dobré klobásy!
Na malém množství oleje a cibulce si orestujeme nakrájené hlávkové zelí, posolíme, pokmínujeme, opepříme, zalijeme malinko vodou a dusíme doměkka. Mezitím si nasypeme…
Na oleji mírně orestujeme na kolečka nakrájenou zelenou cibulku. Postupně přidáme cherry rajčata nakrájená na čtvrtky, klobásu nakrájenou na tenká kolečka, sušená…
Vepřo-knedlo-zelo, to je národní poklad. Na tom se sice všichni shodnou, přesto ho každý dělá trochu jinak. Pečení masa společně se zelím dává jistotu, že maso nebude…
Vyzkoušejte náš tip na tři skvělé pomazánky. Zvládne je i začátečník a jsou z běžně dostupných surovin. Přijdou vhod jako rychlé pohoštění na narozeninové party, oslavě,…
Vaření na chalupě vyžaduje jednoduché, vydatné a samozřejmě i chutné recepty. Kuřecím po chalupářsku potěšíte nejen velké jedlíky, ale i ostatní strávníky. Kombinace…
Mleté řízky jsou lahodně šťavnaté a křehké. Nemusíte je vždy smažit, je dokonce i zdravější je upéct v troubě. Pro ještě lepší chuť je podložte krájenou cibulí a do…
Na přípravu tohoto slaného závinu je potřeba více času. Tukové těsto necháme na pár hodin uležet v lednici a poté jej plníme cibulovou nebo zelnou směsí s klobásou a…
Marinovaná krkovička v pikantní omáčce je lahodným spojením šťavnatého vepřového masa s intenzivními chutěmi koření a omáčky. Důležité je odležení masa, aby každý kousek…
Pěkné a chutné pohoštění připravíme během chvíle z jednoduchého těsta. Těsto rozválíme, vykrajujeme z něj kytičky, na které položíme kolečko klobásy, a zasypeme…
1. Cibuli nakrájíme nadrobno, šunku a papriku na menší kostičky dáme do mísy, přidáme kukuřičku, najemno, nastrouhaný sýr, půl lžičky koření na pizzu a smetanu. Vše…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené klobásy, papriku, brambory nakrájené na kousky, bobkový list a orestujeme.Zaprášíme moukou. Promícháme a po chvíli zalijeme…
Čočka je sice tradičním novoročním pokrmem, ale stojí za to ji připravovat průběžně po celý rok. Kromě vlákniny je bohatá na spoustu vitamínů a minerálů. Podáváme s…
Maso a slaninu nakrájíme na kostičky, klobásy na kolečka.Vše smícháme (kromě cibule a smetany). Necháme uležet minimálně 2 hodiny (nejlépe ale přes noc).Masovou směs…