Čočka po baskitsku
Recept ještě nebyl hodnocenNa cibuli osmažíme cibuli a česnek, přidáme čočku, nakrájenou zeleninu, kromě brambor, klobásku na kolečka, protlak, koření. Vše osolíme a podlejeme asi 2 dcl vody.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na cibuli osmažíme cibuli a česnek, přidáme čočku, nakrájenou zeleninu, kromě brambor, klobásku na kolečka, protlak, koření. Vše osolíme a podlejeme asi 2 dcl vody.…
Zo žemle odkrojíme vrch, vydlabeme, striedku potrháme na menšie kúsky, zvlhčíme kyslou smotanou. Klobásu a syr na drobno pokrájame, všetko zmiešame, naplníme žemle.Vrch…
Nakrajime na mensi kusy uzena zebra a ocasek a cca 2,5 h pomalu varime. Vytvorime zakladni vyvar, ktery je sam o sobe dost slany, tedy nemusime korenit, max trochu kminu…
Slaninu pokrájíme a necháme ji rozpustit na pánvi. Přidáme sádlo, nakrájenou cibuli, necháme zpěnit, vložíme vepřové maso a zprudka orestujeme. Do PH dáme zelí,…
V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme jemně krájenou cibuli, pokrájené houby a na kolečka nakrájenou klobásu. Podusíme na mírném ohni doměkka.Přisypeme mletou papriku,…
Maso umelu a vložím do mísy. Do mísy přidám na drobno nakájenou cibuli, utřený česnek, tavený sýr, bílky, kremžskou hořčici, strouhanku, sůl, pepř a koření. Vše dokonale…
Pečící mísu vytřeme mírně olejem a vrstvíme: ½ najemno pokrájené cibule; ½ nahrubo postrouhaných brambor – osolíme, opepříme; ½ řízků (tyto naklepeme na slabší plátky,…
Brambory najemno nastrouháme a vymačkáme z nich tekutinu. Přidáme vajíčka, česnek utřený se solí, sůl, oregano, mléko a tolik strouhanky, aby vzniklo těsto jako na…
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli.Přidáme na půlkolečka pokrájenou klobásu a chvíli restujeme.Pak přidáváme další zeleninu, od nejtvrdší po nejměkčí.…
Mražené fazolky propláchneme na cedníku, vložíme do vařící osolené vody a povaříme cca 2 minuty. Slijeme, propláchneme studenou vodou a okapané dáme do mísy.Klobásu…
Společně s létem přichází ruku v ruce i sezóna cuket. Pokud hledáte inspiraci, jaký pokrm z této zeleniny připravit, pak vyzkoušejte zapečené cukety, plněné zeleninovou…
Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a necháme chvilku pustit šťávu.Z mletého masa, cibule a česneku připravíme…
Pečená jarní hnízda ze špaget, s dobře okořeněnou marinovanou masovou směsí, nejen potěší všechny vaše strávníky, ale také je spolehlivě zasytí na delší dobu. Zbydou jen…
Brambory připomínající harmoniku můžeme podávat jako přílohu nebo i jako samostatný bramborový pokrm třeba u grilování. Do zářezů skládáme klobásu, špek, cibuli, česnek…
Tortilly jsou velmi oblíbené, připravíme je rychle, plníme podle své chuti a navíc se hodí i na cesty. Důležité je dobře zvolit náplň. V tomto receptu je plníme vepřovou…
Pečená kuřecí stehna patří snad mezi nejčastěji připravované pokrmy. Maso je skvěle naporcované a ochutit ho můžete na nekonečno způsobů. Kuřecí stehna na špeku, s…
Šťavnaté závitky z vepřového masa naplněné kysaným zelím a klobásou jsou opravdu lahodné. Podáváme je s dušenými kapustičkami a jako přílohu můžeme zvolit bramborový…
Kdo by odolal krásně křupavému, dozlatova osmaženému tradičnímu řízku? Zkuste změnu a přidejte do nich tvarohovou směs s medvědím česnekem a pikantní klobásu, takto…
Vepřová pečeně, špikovaná klobásou a okurkou, podávaná s omáčkou z výpeku, která je plná anglické slaniny a kyselých okurek, je ideálním nedělním obědem, který potěší…
Sytá večeře, v podobě zeleninové tortilly s bylinkovým dipem, vám zajisté přijde k chuti. Na její přípravě není nic složitého, postačí pouze orestovat směs zeleniny,…
Luštěniny jsou dobrým zdrojem vlákniny a bílkovin, tudíž by jsme je pravidelně měli zařazovat do vyváženého jídelníčku. Fazole můžeme použít do jednoduchého salátu s…
Karpatské lečo s čerstvými houbami a pikantní klobásou je vydatné a plné chutí. Kombinace cibule, paprik, rajčat a hub tvoří lahodný základ, který doplňuje kořeněná…
Bůček nakrájíme na tenké plátky asi 0,5 cm a opepříme mletým pepřem. Klobásu oloupeme, nakrájíme na špalíčky, zabalíme do lehce naklepaných plátků bůčku (klepat jen pro…
Nejdřív nakrájíme plátky, které pořádně rozklepeme, osolíme a opepříme. Klobásu a žampiony nakrájíme na plátky.V pánvi maso zprudka z obou stran opečeme. Maso vyndáme,…