Polévka z kyselého zelí s čočkou
Recept ještě nebyl hodnocenVopred namočenú šošovicu uvaríme do polomäkka, pridáme na kocky narezané zemiaky, osolíme, okoreníme a uvaríme do mäkka. Vlejeme šťavu s kapustou a povaríme 10 min. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vopred namočenú šošovicu uvaríme do polomäkka, pridáme na kocky narezané zemiaky, osolíme, okoreníme a uvaríme do mäkka. Vlejeme šťavu s kapustou a povaríme 10 min. …
Mäso narežeme na plátky, osolíme, okoreníme. Do hrnca dáme maslo, narezanú cibuľu a položíme plátky mäsa. Pridáme klinčeky, podlejeme časťou vína a dusíme 40 minút.…
Dyňu a zemiaky ošúpeme a narežeme na malé kocky. Pridáme na kolieska narezanú cibuľu, na polkolieska narezanú klobásu, na kocky narezané paradajky, majoránku a bazalku.…
Plátky masa osolíme, opepříme a paličkou je rozklepeme do stran. Každý plátek pomažeme dijonskou hořčicí, na něj položíme plátek studené šunky, nebo prošutu, hranolek…
Rohlíky pokrájíme na malá kolečka, klobásku nakrájíme na malé kostičky a vše pokropíme vývarem. Přidáme žloutky, změklé máslo, sůl, pepř, kari koření, sušený tymián,…
Kapustičky očistíme, prekrojíme, slaninu pokrájame a rozškvaríme, prihodíme ružičky, chvíľku prehadzujeme, zalejeme vývarom, povaríme. Pridáme kvalitnú klobásu pokrájanú…
Pro pagáče, tak jak se pečou u nás, je charakteristická křehkost a lístkování těsta, obvykle kynutého. Toho se dosáhne překládáním kynoucího těsta. Až je vyzkoušíte,…
Surovú cviklu a zemiaky olúpeme a narežeme na kocky. Slaninu narežeme a opražíme na nej na drobno narezanú cibuľu. Vložíme cviklu a za stáleho miešania opražíme asi 3…
Do hrnca vložíme prekrojenú domácu kyslú kapustu, bravčové pliecko, bravčové kare, domácu klobásu, cesnak, cibuľu, feferónku , čili papričku, čierne korenie celé ,…
Na masti smažíme pokrájanú cibuľu, zasypeme paprikou, pridáme drobne pokrájanú paradajku a papriku. Chvíľu smažíme.Do tohoto základu dáme pokrájané zemiaky, zalejeme…
Rohlíky na půlkolečka + zbytek surovin, mandle nemusíte, ale já je tam miluju. Rukama vytvoříme 8 koulí. Vaříme ve vroucí osolené vodě cca 15 minut.
Tekvicu, zemiaky a mrkvu pokrájame na kocky a dáme do vody variť. Keď sú mäkké, tyčový mixérom rozmixujeme, zriedime vývarom, osolíme, okoreníme korením a majoránkou,…
Očistené ružičky prekrojíme, s kockami očistených zemiakov dáme variť do vody, toľko vody aby bolo zakryté, osolíme, okoreníme čiernym korením, rascou.Na masti speníme…
Ryžu (ak nemáme zvyšnú uvarenú) uvaríme v nádobe do polomäkka. Klobásu nakrájame na kolieska, trocha opečieme v UFO disku alebo na panvici a odložíme nabok. Kapustu…
V šupke uvarené zemiaky nakrájame na kolieska.Slaninu nakrájame na kocky a s troškou oleja rozškvaríme.Pridáme nakrájanú cibuľu, opražíme, vložíme na kolieska nakrájanú…
Papriky omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kolečka, houby a rajčata na dílky. Oloupanou klobásu nakrájíme na kolečka. Křepelčí vejce natvrdo uvaříme (2 minuty) a…
Hovädzie mäso som umyla, osušila. Nakrájala som ho na 3 plátky. Plátky som naklepala, osolila, okorenila, natrela horčicou a posypala mletou červenou paprikou. Údenú…
Najprv si namočíme rímsky hrniec.Ryžu trochu predvaríme - cca 4 minúty varíme a scedíme.Z hlávky kapusty oberáme vrchné listy, na chvíľku vhadzujeme do vriacej vody, aby…
Kadeřávek je nenáročná zelenina plná vitamínů. Ochutnejte ho v tomto dobrém jídle, které je oblíbené v Nizozemsku. Uvaříte ho spolu s bramborami, ochutíte osmaženou…
Netradiční úpravu zelňačky najdete v tomto receptu. Klasickou kombinaci zelí, klobásy a hub doplní povařená čočka, která poslouží také k jejímu zhuštění. Polévka je tak…