Hodolanská omáčka od Jarouška
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev a petržel nakrájíme nadrobno, okurky a klobásku na kostičky, cibuli nahrubo. Vše dáme do hrnce spolu s kořením, podlijeme vodou a vaříme cca 20 minut.Přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkev a petržel nakrájíme nadrobno, okurky a klobásku na kostičky, cibuli nahrubo. Vše dáme do hrnce spolu s kořením, podlijeme vodou a vaříme cca 20 minut.Přidáme…
Zelí dáme do hrnce, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a kuličky pepře. Zalijeme vodou a vaříme do poloměkka.Mezitím oloupeme brambory a v osolené vodě uvaříme do…
Do mísy prosejeme mouku, smícháme s kořením, solí a pepřem. Do části vlahého mléka vmícháme droždí a špetku cukru, necháme asi 10 minut vzejít. Ve zbytku mléka…
Zelí mírně vymačkáme od nálevu, pokrájíme a vložíme do vyššího hrnce. Zalijeme vodou jenom tak, aby bylo zelí ponořené, přidáme bobkový list a uvedeme do varu. Nastavíme…
Připravíme těstíčko z uvedených surovin - těstíčko by mělo být hustší.Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme a opepříme.Řízky obalujeme v těstíčku a smažíme na pánvi v…
Bůček nakrájíme na silnější plátky a ty na špalíčky, klobásu nakrájíme na kolečka.Žampiony a zeleninu očistíme a nakrájíme. Žampiony na polovinu, cibuli a celer na…
Připravíme těstíčko z uvedených surovin - těstíčko by mělo být hustší.Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme a opepříme.Řízky obalujeme v těstíčku a smažíme na pánvi v…
Luštěninová polévka je ideální jídlo na zasycení. Můžeme ji připravit směle i místo lehkého oběda, k večeři nebo jako vydatný přesnídávkový pokrm. S krajícem dobrého…
Křupavé opečené těstoviny a šunka s horkým rozteklým sýrem jsou stálice zimních večerů a ukázkou hřejivého rodinného jídla z jednoho pekáče. Pro odlehčení si k nim…
Křupavé opečené těstoviny a šunka s horkým rozteklým sýrem jsou stálice zimních večerů a ukázkou hřejivého rodinného jídla z jednoho pekáče. Pro odlehčení si k nim…
Pokud hledáte obměnu vašich svačin nebo pohoštění pro návštěvu, zastavte se tady. V tomto receptu najdete postup na přípravu drobných taštiček z listového těsta, které…
Tento závin připravíme z bramborového těsta a naplníme výbornou náplní z kysaného zelí a mleté klobásy nebo uzeného masa. Závin uvaříme ve vodě a poté podáváme s…
Křehké šátečky z listového těsta, plněné bílou klobásou, jsou opravdu velice snadná na přípravu a potěší všechny koledníky. Šátečky můžete posypat libovolným kořením,…
I hlavní chod se dá o Velikonocích pojmout kreativně. Z bílé klobásky vytvoříme na pekáči tvar králíčka. Obložíme ho zeleninovou směsí podušenou na másle a po chvíli…
Pohanka je hodnotná kuchyňská surovina. Někoho ale může odrazovat svou specifickou chutí. Pokud však při přípravě použijeme bylinky a rajčata, ochotně převezme jejich…
Naši slovenští sousedé si Vánoce nedovedou představit bez tradiční kapustnice. Vyzkoušejte ji připravit dle receptu z Terchové. Polévka plná zelí, ze silného masového…
Těstoviny s lehkou a jednoduše připravitelnou omáčkou jsou stoprocentní hitovka pro zaneprázdněné. Salsiccia klobásy, konzervovaná rajčata a trochu zeleniny vám postačí…
Typicky letní jídlo, kdy bohatě využíváme plody ze svých zahrádek. Kombinace čerstvých šťavnatých rajčat, sladké papriky a šťavnaté cibule, doplněná vařenými brambory,…
Palačinky jsou zpravidla sladkým pokrmem. Avšak, pokud neosladíte těsto, můžete je použít také jako základ pro slané a plnohodnotné jídlo. Usmažené palačinky naplňte…
Na žádném grilování nesmí chybět populární špízy, které jsou velice snadné na přípravu. Křehké maso, v kombinaci se zeleninou, si určitě vychutnáte. Pokud je venku…
Z krůtího masa můžeme připravit mnoho výtečných pokrmů. Třeba i takovou masovou směs po uzenářsku. Ke kouskům krůtího masa přidáme ještě klobásu, uzené maso a žampiony a…
Ječné kroupy patří momentálně mezi suroviny, které jsou na našem jídelníčku neprávem velmi sporadicky. Po jejich uvaření jsou lehce stravitelné a mají jemně oříškovou…
Podzim je jako stvořený pro syté a vydatné polévky. Netradiční kombinace králičího vývaru s čočkou a uzeninou vás překvapí svou lahodnou chutí a pochutná si celá rodina.…
Tato klasická slovenská sváteční polévka je plná výborných surovin. Zelí, několik druhů masa, klobásky, houby, feferonky - to vše vydá při dlouhém vaření své chutě…
Borůvkový koláč jako od babičky: Jak to udělat, aby se povedl na jedničku?
Náš život s celiakií: Moje první pekařské zkušenosti aneb Jak jsem načas ztratila chuť do pečení
Nejlepší cheesecake podle Terezy: Voní čokoládou a je úžasně jemný, říká finalistka soutěže Peče celá země