Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kmín celý - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Sušenky z nivy a smetany

Sušenky z nivy a smetany

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Sušenky nemusí být jen ve sladké variantě. Krekry z plísňového sýru, másla a smetany jsou nenáročné na přípravu a po upečení křehké a křupavé. Je to ideální pochutina na…

janatka

30 min

Kuře na divoko

Kuře na divoko

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Kuře na divoko vás okouzlí svou kořeněnou slaninovou vůní. Houby s cibulí, jablky a česnekem pečené s masem vytvoří úžasnou omáčku, která se bude skvěle hodit k…

pbarva

90 min

Vepřová kolena pečená

Vepřová kolena pečená

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Kolena několikrát dokola nařízneme až ke kosti, dobře prosolíme, vetřeme rozmáčklý a nasekaný česnek.Položíme do pekáče na jednu pokrájenou cibuli, dobře pokmínujeme ,…

Tom Beyk

180 min

Staročeský talíř

Staročeský talíř

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Masa okořeníme, plecko dáme do pekáče a po zapečení přidáme i uzené, pomalu dopečeme doměkka.Maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou, zalijeme trochou vody. Podáváme s…

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Do domácí pekárny dáme nejdříve tekuté suroviny, poté sypké, naposledy přijde droždí.Pekárnu nastavíme na program Základní, stupeň opečení střední.

Dobře naložený králík

Dobře naložený králík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Králíka den před pečením napícháme injekční stříkačkou v masitých místech česnekovým výluhem (nastrouhaný česnek se solí a vodou a scezený). Prošpikujeme slaninou na…

Vaclav Fronek

150 min

Zapečený květák

Zapečený květák

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

K přípravě zapečeného květáku podle tohoto receptu nám stačí jen několik surovin. Předvařený a rozmačkaný květák smícháme s ostatními přísadami a zapečeme dorůžova.…

Domácí pivní sýr

Domácí pivní sýr

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Na přípravu tohoto domácího sýra vám stačí pár ingrediencí, které jen promícháte a několik dní necháte zrát. Výsledný sýr je výrazně aromatický s lahodnou chutí a…

Yvona

15 min

Krkonošské kyselo

Krkonošské kyselo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Voňavý houbový pokrm navinulé chuti pochází z Krkonoš a připravíme ho z kvásku. Servírujeme ho tak, že uvařené brambory a smažená vejce zalijeme uvařeným kyselem. Kyselo…

Iwakk

60 min

Štrúdl pro chlapy

Štrúdl pro chlapy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Listové těsto si rozkrojíme na 2 kusy a každou část rozválíme asi na 2-3 mm hrubé placky.Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky a osmahneme na oleji, aby změkla.Klobásy…

Krkonošské kyselo se sušenými houbami

Krkonošské kyselo se sušenými houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Pravé krkonošské kyselo sloužilo v chudých rodinách mnohdy jako hlavní chod a vařilo se zásadně ze sušených hub. Tato verze je z aktivního chlebového kvásku a na kvalitě…

RubyRom

80 min

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Oloupeme brambory, nakrájíme je na plátky a půlku rozložíme do vymazané zapékací mísy. Na ně rozprostřeme houby, osmažené na cibulce, posolené a pokmínované. Rozdělíme…

Pečená půlka husy

Pečená půlka husy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Jablko bez jadřince a oloupanou půlku cibule nakrájíme na plátky. Dobře očištěné maso osolíme zevnitř, překlopíme v polovině a začneme kůži režnou nití sešívat dohromady…

1 20 21 22 23 24 143