Čočková polévka s kysaným zelím
Recept ještě nebyl hodnocenPředem namočenou čočku uvaříme do poloměkka. Zelí nakrájíme a přidáme k čočce. Cubuli nakrájíme, orestujeme na tuku, zasypeme moukou a osmahneme do žluta. Cibulovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Předem namočenou čočku uvaříme do poloměkka. Zelí nakrájíme a přidáme k čočce. Cubuli nakrájíme, orestujeme na tuku, zasypeme moukou a osmahneme do žluta. Cibulovou…
Vepřové maso - plátky lehce naklepeme a potřeme marinádou, naskládáme na sebe do misky a necháme v chladu uležet nejlépe do druhého dne – nesolíme, jelikož marináda je…
Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta. Cibuli a pórek nakrájíme na půlkolečka. Na sádle opečeme maso a po chvíli přidáme cibuli s pórkem. Restujeme společně asi 6-7…
Sušenky nemusí být jen ve sladké variantě. Krekry z plísňového sýru, másla a smetany jsou nenáročné na přípravu a po upečení křehké a křupavé. Je to ideální pochutina na…
Kuře na divoko vás okouzlí svou kořeněnou slaninovou vůní. Houby s cibulí, jablky a česnekem pečené s masem vytvoří úžasnou omáčku, která se bude skvěle hodit k…
Kolena několikrát dokola nařízneme až ke kosti, dobře prosolíme, vetřeme rozmáčklý a nasekaný česnek.Položíme do pekáče na jednu pokrájenou cibuli, dobře pokmínujeme ,…
Masa okořeníme, plecko dáme do pekáče a po zapečení přidáme i uzené, pomalu dopečeme doměkka.Maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou, zalijeme trochou vody. Podáváme s…
Do domácí pekárny dáme nejdříve tekuté suroviny, poté sypké, naposledy přijde droždí.Pekárnu nastavíme na program Základní, stupeň opečení střední.
Nutrii jsem opláchl, osolil, položil do pekáčku na 5 posekaných cibulí. do hrudníku jsem vložil 12 stroužků česneku, vcelku. Shora pokmínoval. Do volného prostoru v…
Dyňu a zemiaky narežeme na malé kocky. Spolu premiešame. Pridáme soľ, nasekanú bazalku a ostatné bylinky, olej, 1 dl vody, osolíme, a dáme do rúry zakryté piecť. Pečieme…
Králíka den před pečením napícháme injekční stříkačkou v masitých místech česnekovým výluhem (nastrouhaný česnek se solí a vodou a scezený). Prošpikujeme slaninou na…
Maso pokrájíme na větší kousky, v pečící nádobě zpěníme na sádle obě pokrájené cibule, přidáme pokrájené maso, rozdrcený česnek, kmín a sůl. Krátce osmahneme po všech…
K přípravě zapečeného květáku podle tohoto receptu nám stačí jen několik surovin. Předvařený a rozmačkaný květák smícháme s ostatními přísadami a zapečeme dorůžova.…
Na přípravu tohoto domácího sýra vám stačí pár ingrediencí, které jen promícháte a několik dní necháte zrát. Výsledný sýr je výrazně aromatický s lahodnou chutí a…
Voňavý houbový pokrm navinulé chuti pochází z Krkonoš a připravíme ho z kvásku. Servírujeme ho tak, že uvařené brambory a smažená vejce zalijeme uvařeným kyselem. Kyselo…
Listové těsto si rozkrojíme na 2 kusy a každou část rozválíme asi na 2-3 mm hrubé placky.Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky a osmahneme na oleji, aby změkla.Klobásy…
Maso nakrájíme na kostky, zelí nadrobno a smícháme se všemi ostatními surovinami. Směs urovnáme do sádlem vymazaného pekáčku a zakryté upečeme. Jíme s chlebem.
Příprava marinovaného bůčku je sice časově náročnější, ale nejvíc práce vám dá vyčkat na odležení hotového výrobku. Čím déle se vám povede odolat, tím lépe bude chutnat …
Pravé krkonošské kyselo sloužilo v chudých rodinách mnohdy jako hlavní chod a vařilo se zásadně ze sušených hub. Tato verze je z aktivního chlebového kvásku a na kvalitě…
Oloupeme brambory, nakrájíme je na plátky a půlku rozložíme do vymazané zapékací mísy. Na ně rozprostřeme houby, osmažené na cibulce, posolené a pokmínované. Rozdělíme…
Na chilli oleji si orestujeme cibuli a na ní přidáme na nudličky nakrájenou kýtu (může být i plec). Opečeme ze všech stran, osolíme, malinko podlijeme a dusíme skoro do…
Do většího pekáče s víkem dáme nadrobno nakrájenou cibuli a na drobné kousky nakrájený tuk a kůžičky, které jsme odřezali ze stran kuřecích čtvrtek. Na to položíme…
Žaludky vypereme v několika vodách a dáme vařit do studené vody. Přivedeme k varu, vodu slijeme. Zalijeme znovu studenou, opět přivedeme k varu. To opakujeme 3x a vaříme…
Jablko bez jadřince a oloupanou půlku cibule nakrájíme na plátky. Dobře očištěné maso osolíme zevnitř, překlopíme v polovině a začneme kůži režnou nití sešívat dohromady…
Retro okénko: Katův šleh, legendární specialita devadesátek stále žije! Jak tuhle hospodskou delikatesu nejlépe připravit?
Brokolice do lednice: Otestovali jsme tip, který funguje. Takhle vydrží brokolice čerstvá déle než týden
Jak připravit dresink na caesar salát? Ančovičky a parmezán vévodí chuti, dokonalou krémovou konzistenci zajistí olivový olej a žloutek