Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kmín celý - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Buřtobramboráš

Buřtobramboráš

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Guláš je u nás jedním z nejoblíbenějších pokrmů a variant na něj máme nespočet. Každý má rád to své, nicméně inspirovat se můžeme navzájem. V tomto receptu je variace na…

Chlebajez

65 min

Václavkový guláš (bez mouky)

Václavkový guláš (bez mouky)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Houby, které rostou kolem svátku 28. září. Řeč je samozřejmě o václavkách a pokud mezi vaše oblíbená jídla patří guláš, tak ho z nich můžete připravit. Hustý guláš,…

mika59

55 min

Zeleninová bramboračka

Zeleninová bramboračka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, ochladíme a oloupeme.Zbývající zeleninu očistíme a nakrájíme. Cibuli na tenké půlměsíčky, 4 stroužky česneku na plátky,…

Anna Kocikova

50 min

Guláš na špagety

Guláš na špagety

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Hovězí maso, v tomto případě kližku, nakrájíme na kousky a necháme zatáhnout s kmínem. Poté spolu s cibulí, rajčaty a kořením vaříme do změknutí masa. Uvařený guláš…

Chlebajez

162 min

Těstoviny s houbami a pečeným masem

Těstoviny s houbami a pečeným masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka.Na oleji zpěníme kostičky cibule, přidáme očištěné kousky hub, osolíme, okmínujeme a podusíme doměkka.Upečené maso nakrájíme na…

Žitno-pšeničné dalamánky I

Žitno-pšeničné dalamánky I

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Tyto dalamánky obsahují větší podíl žitné mouky a proto plně nahradí chleba. Dobře chutnají s různými pomazánkami a nebo se můžou podávat jako přílohové pečivo ke všem…

Merylas

50 min

Žampionová polévka s uzeným masem

Žampionová polévka s uzeným masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Očištěné žampiony, uzené maso a brambory na kousky.Na oleji zpěníme cibuli a česnek. Přidáme papriku, mouku a po orestování zalijeme…

mika59

45 min

Pikantní hovězí krk jalapeňos

Pikantní hovězí krk jalapeňos

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Hovězí krk je část masa, která vyžaduje pomalé vaření. Po zatáhnutí necháme vývarem a vínem podlité kousky masa zvolna dusit se zeleninou. Na závěr pak přidáme papričky…

Květáková polévka s kedlubnou

Květáková polévka s kedlubnou

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Nasládlá kedlubna a jemná chuť květáku se skvěle doplňují v této polévce. Připravíme jíšku, rozředíme ji vodou a v ní uvaříme kedlubnu, květák a mrkev. Polévku okořeníme…

Anna Kocikova

35 min

Hrachový dál s tofu

Hrachový dál s tofu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Alternativní verze čočkového dhalu je tento hrachový s tofu a zakysanou smetanou. Na přípravu je velmi snadný. Žlutý hrách stačí uvařit a poté spojit s restovaným tofu a…

Klariska

30 min

Krůtí rýžové karbenátky

Krůtí rýžové karbenátky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Do mísy dáme maso, rýži, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, koření, strouhanku a vše smícháme.Z masové směsi utvoříme placičky.Placičky po obou stranách dozlatova…

Iness

30 min

Houbová omáčka a karlovarské koule

Houbová omáčka a karlovarské koule

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Houbová omáčka nejlépe chutná s knedlíkem a ten může být i karlovarský, pro snadnější vaření tvarovaný do koulí. Nejlépe chutná omáčka z čerstvých hub, ale můžete použít…

isindy

60 min

Koprová polévka bez mouky

Koprová polévka bez mouky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Talíř dobré polévky příjemně zahřeje a zasytí na delší dobu. Aromatická koprová polévka s brambory je klasikou české kuchyně a připravit ji můžete i bez mouky. Její…

Anna Kocikova

30 min

Brambory à la harmonika

Brambory à la harmonika

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Brambory připomínající harmoniku můžeme podávat jako přílohu nebo i jako samostatný bramborový pokrm třeba u grilování. Do zářezů skládáme klobásu, špek, cibuli, česnek…

Zelňačka z raného zelí (kozí brada)

Zelňačka z raného zelí (kozí brada)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Název “Kozí brada” má tato zelňačka z čerstvého zelí. Tato polévka pochází pravděpodobně ze severní části Moravy a hlavně ze Slezska a Lašska. Zajímavá je nejen tvarem…

honzam

20 min

Ředkvičkový tvaroh - pomazánka

Ředkvičkový tvaroh - pomazánka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Máte-li čerstvé ředkvičky, pak neváhejte a připravte z nich výborný tvaroh. Smetanová chuť tvarohu v kombinaci se štiplavými ředkvičkami spolu perfektně funguje. Nejlépe…

MamlajdaD

15 min

1 71 72 73 74 75 143