Kuřecí jogurtové řízky v bramboráku
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí maso marinované v jogurtové marinádě a usmažené v bramborovém těstě vás určitě nadchne. Maso díky jogurtu krásně zkřehne a nasákne chuť koření a česneku.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí maso marinované v jogurtové marinádě a usmažené v bramborovém těstě vás určitě nadchne. Maso díky jogurtu krásně zkřehne a nasákne chuť koření a česneku.…
Škvarky z masáků (růžovek) jsou netradiční lahůdkou pro milovníky hub. Tyto jedinečné škvarky se připravují z růžovek, známých také jako muchomůrky růžovky, které po…
Recept na netradiční guláš, jehož hlavní surovinou jsou vařené vepřové kůže, je pro všechny, kteří si libují v tučném mase, ovarech a zabijačkách. Obsahuje spoustu…
Vyzkoušejte domácí rohlíky podle osvědčeného receptu autorky. Sádlo dodá těstu potřebnou vláčnost a ta udělá z každého kousnutí malý svátek v puse. Z této dávky budete…
Hustá a vydatná polévka, jejímž základem je kvalitní kysané zelí a je zahuštěná pohankovou lámankou. Nepostradatelné jsou lesní houby, uzený bůček a zelenina. Polévka…
Do 2 l vody dáme přiměřené množství vegety a nití svázanou petrželovou nať. Přidáme kmín, na kostky nakrájené brambory, na dlouhé proužky nakrájenou mrkev a na malé…
V mixéru ušleháme všechny suroviny na směs a naložíme do něj řízky na 24 hodin. Pak smažíme na rozpáleném tuku.
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek, smícháme s osolenou moukou a Herou a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Těsto rozválíme, krájíme, tyčinky, čtverečky,…
Cibuľku narezanú na drobno opražíme na oleji, stiahneme zo sporáku, zasypeme mletou červenou paprikou, zalejeme vodou, pridáme na kocky narezané zamiaky, osolíme a…
Brambory a mrkev nakrájíme na plátky, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na plátky česnek, osolíme, opepříme, přidáme grilovací koření, kmín, zalijeme troškou oleje,…
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme vařit společně se solí a kmínem.Máslo rozpustíme a vsypeme rukolu, aby zavadla. Uvařené brambory vyšleháme s horkým …
Vepřové ledvinky namočíme do mléka s octem. Pak řádně propereme, podélně rozkrojíme a vyřízneme pánvičky. Nakrájíme na malé kousky, znovu propereme a necháme na větším…
Smícháme vodu s pivem, přidáme droždí, rozmícháme a pomalu zapracujeme mouku, sůl, olej a promícháme v těsto, které necháme v teple vykynout asi 1 hodinu. Znovu…
Troubu jsem si zapnula na 200°C. Cibuli jsem nakrájela na hrubo a česnek na tenčí plátky a dala do pekáčku. Kuře jsem si omyla, obrala od zbytků peří (občas to bývá)…
Prvně dáme vařit brambory.Steaky opláchneme a osušíme.Obalíme ze všech stran v hladké mouce a nakořeníme kořením na ryby. Rozehřejeme na pánvi větší kus másla a steaky…
Zeleninu si nakrájíme a posolíme, aby pustila šťávu. Králíka potřeme olejem, dáme do pekáče a posypeme solí, pepřem, jalovcem, tymiánem a hřebíčkem. Přidáme brambory,…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu přidáme…
Králíka den předem prošpikujeme slaninou a špekem. Vytvoříme si marinádu - olej 10 lžic, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, kmín nakrájená rajčata z konzervy, 1 dl černého…
Na 2 polévkových lžících sádla osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a nakrájené cigáro, přidáme nasekaný libeček a směs dáme vychladit.Do pekárny naložíme kefír, žloutek…
Na 2 polévkových lžících sádla osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a nakrájené cigáro, přidáme nasekaný libeček a směs dáme vychladit.Do pekárny naložíme kefír, žloutek…
Chleba si nakrájíme na kostky, zalijeme horkým vývarem a necháme tekutinu vsáknout. Na sádle si zpěníme cibuli se slaninou, přidáme mraženou zeleninu a necháme asi 5…
Brambory vaříme asi v 3/4 l vody s kmínem a solí téměř do měkka. Než se dovaří, vlijeme tam mléko s rozšlehanými vejci a moukou a dovaříme. Ochutíme citronem nebo octem…
Do 3/4l vody si dáme rozvařit zeleninový bujón. Kapustičky, mrkev,celer, cibuli a česnek si očistíme, mrkev, celer a slaninu nakrájíme na větší kostičky, cibuli nadrobno…
Do studené vody vložíme všechny suroviny určené „na vývar“, přidáme všechen čerstvý kopr a polovinu hub. Přivedeme k varu a pomalu vaříme cca 30 minut. Poté vyndáme…
Pinsa není pizza: Slaná římská placka je méně kalorická, ale úžasně vláčná, nadýchaná a křupavá, dochucuje se až po upečení
Domácí sirup z rýmovníku doplněný citrusy se hodí do jogurtu i na lívance, pomáhá i při nachlazení a jeho příprava je snadná
Jak se daří finalistům Peče celá země: Vojtěch vyprodává kurzy, Tereza frčí na sítích a Roman se naučil důležitou věc