Zelňáky z čerstvého zelí
Recept ještě nebyl hodnocenZ mouky, vajec a vody připravíme řidší těsto, osolíme a přidáme kmín. Čerstvé zelí jemně nakrouháme a vmícháme do těsta. Před smažením vmícháme kypřící prášek do pečiva.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z mouky, vajec a vody připravíme řidší těsto, osolíme a přidáme kmín. Čerstvé zelí jemně nakrouháme a vmícháme do těsta. Před smažením vmícháme kypřící prášek do pečiva.…
Očištěnou cibuli nakrájejte na půl kolečka a mrkev nastrouhejte najemno. Cibuli a mrkev smíchejte v pekáči a pokapejte protlakem. Osolte a opepřete.Na zeleninu dejte…
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme pokrájenou a očištěnou hlívu (hlavičky hlívy pokrájíme na nudličky a nožičky hlívy pokrájíme na malé kousky), osolíme, přidáme drcený…
Vepřovou kotletu bez kosti (karé) naporcujeme přes vlákno na stejně silné plátky. Maso osolíme a opepříme.Do hrnce dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a vložíme najemno…
Den předem promícháme mleté maso se smetanou, vegetou a kořením a takto upravené necháme do ruhého dne v lednici uležet. Na druhý den do masa vmícháme uzené kostky-0…
Sušené houby předem namočíme a pak je povaříme doměkka. Vypneme a uchováme v teple.Porce ryby osolíme, opepříme a poprášíme moukou. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a…
Nejdříve musíme uvařit zelí, protože uvařené knedlíky musíme dát do zelí, aby nezmodraly. Zelí vymačkáme, nakrájíme na menší kousky, dáme do kastrolku, zalijeme vodou a…
Suroviny na omládek dobře prošleháme do hladkého těstíčka a necháme hodinu v teple vykynout.K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi hodinu kynout.Vykynuté těsto lehce propracujeme a sformujeme bochník, který dáme vykynout…
Kapustu si nakrouháme jako zelí, mrkev a brambory nakrájíme na čtverečky, česnek na plátky(nebo můžeme propasírovat) a cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci s olejem…
Květák rozebrat a povařit do poloměkka ve slané vodě s kmínem.Květák promačkat vidličkou nebo mačkadlem na kaši, přidat žloutky, strouhaný česnek, sýry, petrželku a asi…
Do pekáče rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, asi půl cm vrstvu, na ní dáme na půlky rozkrojené špekáčky, které osolíme, opepříme a pokmínujeme. Prolisujeme česnek,…
Na pánev dáme asi 2 lžíce oleje a cibuli na kostičky. Trošku osmahneme do růžova a přidáme žampióny bez nálevu. Osmažíme a přidáme sojovou omáčku. Maso nakrájíme na…
Kuřecí játra moc nekrájíme , stačí na polovinu nebo maximálně na čtvrtky. Do kastrólu dáme trochu oleje a na něm osmažíme červenou cibuli se slaninou nebo uzeným,…
Jogurt smícháme s troškou olivového oleje, mořskou,solí, mletým pepřem, bylinkami, pár kapkami citronové šťávy a nadrobno pokrájenou hlívou. Zlehka promícháme. Rybí…
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli lehce dozlatova. Během smažení pokrájíme na větší kostky libovější vepřovou krkovici nebo bůček. Pokud jsme milovníky skopového…
Husí stehna zlehka nasolíme a pocukrujeme a necháme 24 hodin odležet v lednici.Druhý den stehna opláchneme a vložíme do rozpuštěného sádla. Pečeme na 120 °C přibližně 3…
Suché ingredience promícháme, přilijeme syrovátku a promícháme. Vznikne lehce řidší těsto. U tohoto chleba jsem využila dnes již tradiční recepturu na chléb bez hnětení.…
Jen těžko bychom hledali další potravinu, která obsahuje tolik kvalitních bílkovin, vlákniny a dalších tělu prospěšných látek. Podle tohoto receptu si připravíte…
Maso nakrájíme na cca 1cm kostky. Oloupanou cibulku nakrájíme na kostičky a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.V hlubším hrnci na sádle zesklovatíme cibulku…
Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust, osolíme a opepříme. Do rozehřáté hluboké pánve dáme sádlo a maso zprudka opečeme ze všech stran.Přidáme nadrobno…
Dušené houby jsou chutným základem mnoha houbových jídel. Zde jsou připravené společně s kuskusem, což je spařená a do kuliček tvarovaná krupice z pšenice, ječmene nebo…
Krkovice na houbách a česneku je tím pravým jídlem pro nadcházející chladné období. Toto vydatné jídlo není náročné na přípravu a při pečení se bude vůně linout celým…
Luxusní butter chicken neboli máslové kuře podle Pavla Berkyho: S máslem nešetřete, radí semifinalista MasterChef Česko
Jídelní rozmary slavných: Herečka Julie Roberts miluje obyčejný chléb a nikdy se nevzdá těchto vláčných sušenek s čokoládou
8 skvělých tipů, jak využít ocet v kuchyni: Pomůže osvěžit plast, vyleštit příbory a zbavit lednici bakterií