Uherské zelí
Recept ještě nebyl hodnocenZelí povaříme s kmínem a důkladně ho vycedíme. Do kastrolu si dáme trochu oleje, dáme nakrájenou slaninu, osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli a vše vmícháme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelí povaříme s kmínem a důkladně ho vycedíme. Do kastrolu si dáme trochu oleje, dáme nakrájenou slaninu, osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli a vše vmícháme do…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Česnek nakrájíme na plátky, nebo necháme celé stroužky. Cibuli usmažíme na malém množství sádla do světlerůžova a k ní…
Na větší pánvi rozehřejeme olej a vsypeme hořčičná semínka. Jakmile začnou vonět a „vyskakovat“, přidáme pastu, kterou si připravíme smícháním koření, jemně…
Oloupané brambory nakrájíme na menší kostky. Rozpustíme sádlo a brambory poprášené kmínem opékáme s celými stroužky česneku dozlatova. Trvá to cca 15-20 minut. Teprve…
Pokrájím kližku, dám ji do hrnce na rozehřátý olej zatáhnout. Přidám 1 dl červeného suchého vína, 2 kostky masoxu, 1 červenou papriku pokrájenou na proužky, přiklopím a…
Na válu smícháme mouku, vejce, sůl a vodu v hladké, vláčné těsto a dáme asi na půl hodinky odpočinout do lednice.Mezitím osmažíme nakrájenou cibuli na trošce oleje,…
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Přidáme nastrouhaný zázvor, kari, špetku mletého kmínu, špetku skořice a špetku čili. Necháme rozvonět a poté…
Kapra osolíme, opepříme, posypeme kmínem a po obou stranách prudce opečeme na olivovém oleji. Na dno pekáčku poklademe nakrájenou cibuli, pokrájená sušená rajčata a…
Tvarůžky nakrájíme na kousky, přidáme ostatní ingredience a vše řádně promícháme. Směs upěchujeme nejlépe do skleněné nádoby, kterou uzavřeme a dáme do chladničky zrát.…
Žampiony omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme papírovou utěrkou. Nejdříve vykrojíme nožíkem nožičky a pak je opatrně co nejvíce vydlabeme špičkou škrabky na brambory.…
Očištěná, omytá a osušená filátka okořeníme. Bylinky nasekáme na jemno a smícháme s olejem a citronovou šťávou. Rybku obalíme bylinkami a necháme odpočinout.Máslo…
Já celer naprosto miluji a kupuji ho i s natí. Nať pěkně okrájím, lístečky nasekám a zamrazím. A košťály a ty hrubé stonky překrájím a zamrazím též, pokud polévku nechci…
Brokolici rozebereme na male ruzicky a dame do horke vody sparit. Pote vyndame, nechame okapat. Mezitim si pripravime kuskus - do misi dame koreni, kuskus a zalijeme cca…
Ve velkém hrnci na sádle osmažíme nahrubo nakrájenou cibulku. Po chvíli přidáme na plátky pokrájený česnek. Krátce orestujeme. Přidáme mleté maso, opět orestujeme,…
Rozpustíme máslo a houby posypané kmínem osmažíme do zlaté barvy. Pár pěkně opečených odložíme na ozdobu. Smetanu smícháme s hořčicí a přidáme k houbám. Chvíli necháme…
Salám nakrájíme na kostičky, zelí a papriku nahrubo a cibuli najemno. Rozpálíme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Pak přidáme nakrájené zelí, papriku, trochu…
Kousek celeru očistíme a nastrouháme. Mrkev oškrabeme a též nastrouháme. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na menší kousky. Vše orestujeme na trošce másla nebo…
Čabajku oloupeme a umeleme, zelí vymačkáme a pokrájíme, papriku také nakrájíme na drobno. Vše smícháme a ochutíme.
Suroviny na marinádu pořádně smícháme (dobré je použít tyčový mixér). Do směsi naložíme krůtí řízky, necháme do druhého dne. Druhý den si rozpálíme olej na pánvičce…
1) Pohanku nasypte do malého kastrůlku a zalijte cca 120ml vroucí vody, přidejte špetku soli a přiveďte k varu. Vařte asi 5-6 minut. Poté pohanku přiklopte a nechte cca…
Cibulku nakrájíme na jemno a osmahneme ji na troše sádla. Vložíme očištěná játra, přidáme sůl, trošku pepře, kmínu a bazalky. Podlijeme trochou vína a chvilku počkáme,…
Králičí nohy omyjeme a z obou stran osolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka.Pekáček hustě poklademe sádlem a položíme na něj králičí nohy. Posypeme mletým kmínem a zasypeme…
Uvaříme těstoviny a uvařené necháme okapat, kápneme trochu olivového oleje a promícháme. Mezitím vroucí vodou zalijeme mražený špenát, po rozmrznutí opět necháme okapat.…
1) Na pánvi rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka a orestujte na oleji, dokud se nezačne zabarvovat do hněda a ztratí křehkost. 2) Hlívu rozkrájenou…