Zelný závitek s pohankou a medvědím česnekem
Recept ještě nebyl hodnocenZe zelí odebereme 6 listů a spaříme je v horké vodě. Rozprostřeme si je na vál a vyřízneme část tvrdého středu. , Studenou pohanku, uvařenou v mléce do měkka, dáme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze zelí odebereme 6 listů a spaříme je v horké vodě. Rozprostřeme si je na vál a vyřízneme část tvrdého středu. , Studenou pohanku, uvařenou v mléce do měkka, dáme do…
Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme na malé kostičky nakrájené žampióny. Krátce osmahneme, zaprášíme rýžovou moukou, kari kořením i mletým kmínem a…
Nejdříve oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, kterou dáme do hrnce s rozehřátým olejem, k cibuli přidáme prolisovaný česnek a necháme zpěnit.Než cibule s česnekem zpění…
Kapustu nakrájame na tenšie rezance.Pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a na kolieska narezanú cibuľu.Med, šťavu, olej, horčicu, rascu a soľ prešľaháme s jogurtom a…
Omyjeme kartáčkem 5 brambor, místy do nich uděláme malé křížky a dáme do nádoby do mikrovlné trouby. Zalijeme je 1 lžící vody, zaděláme víkem s otevřeným otvorem a…
Řízky naklepeme lehce přes fólii a osolíme. Žampiony nastrouháme na hrubších slzičkách. Přidáme vejce, mléko, mouku, koření a promícháme.Připravené maso obalíme v mouce,…
Smažená cuketa stokrát jinak? Proč ne - ale pro začátek zkusme tyto tři variace - cuketa smažená v těstíčku, pikantní cuketa na divoko, nebo malé cuketové omeletky s…
Smažená cuketa stokrát jinak? Proč ne - ale pro začátek zkusme tyto tři variace - cuketa smažená v těstíčku, pikantní cuketa na divoko, nebo malé cuketové omeletky s…
Čočku připravíme podle návodu.V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme očistěnou a na proužky nakrájenou hlívu, osolíme, přidáme špetku kmínu, Harissu, mírně podlijeme a…
Z masa, drobně nakrájené šalotky, česneku, vejce, koření, burizonů a strouhanky umícháme masovou směs. Několikrát ji vezmeme do ruky a silou plácneme do misky, krásně se…
V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm jemně nakrájenou šalotku a přidáme sušené houby a kmín.Zasypeme moukou, chvíli restujeme a přidáme obě papriky. Necháme je…
Z cukety se dá připravit mnoho skvělých pokrmů, mezi nimi i cuketové placičky se sýrem, párky a jarní cibulkou. Chutné placky, vonící po česneku, jsou nenáročné na…
Jídlo z pikantní klobásky, čerstvých hub a sterilovaných okurek ve smetanové omáčce s koprem vám jistě zachutná. Výborně se hodí k rýži a ozdobit ho můžete chobotničkou…
Slovo Balkán pochází z turečtiny, kde znamená pohoří. Tomuto zeměpisnému určení odpovídá i složení jejich kuchyně. Jedná se většinou o jídla jednoduchá a ze surovin,…
Na rozehřátý olej vhodíme kostičky nakrájeného masa a necháme chviličku zatáhnout.Přidáme anglickou slaninu nakrájenou nadrobno, po chvíli cibuli nakrájenou na klínky a…
Poctivá gulášová polévka z hovězí kližky s kapii přijde k chuti a příjemně zasytí. Naši východní sousedi ji rádi konzumují s bramborovými knedlíčky. Tato kombinace je…
Pokud patříte mezi milovníky italské pasty pak musíte vyzkoušet tento recept na tagliatelle s restovanými žampiony, ovoněné bazalkou a pistáciemi s omáčkou z ovesné…
Tradiční příprava syrového masa "tatarák" na česnekové topince je luxusní pokrm. Jakmile ho objevíte a přijdete této úpravě na chuť, neodoláte. Vyžaduje samozřejmě…
Drožďová pomazánka je tuzemská specialita. S tímto receptem ji zase můžete povznést o level výš. Orestujte skvělý špek, přidejte mrkev, česnek a pórek. Poté už jen…
Kedlubna má velice jemnou chuť, její konzumace má blahodárné účinky na naše zdraví a navíc je nízkokalorická. Nevíte co z ní připravit? Pak vsaďte na polévku s brambory,…
Jáhly se řadí mezi lehce stravitelnou, výživnou a přirozeně bezlepkovou potravinu. Při jejich přípravě musíme dbát na pořádné propláchnutí, aby nebyly na chuti hořké. V…
Zahřejeme olej a zasypeme jej krupicí. Mícháme, dokud jíška nezezlátne, pak odstavíme.Vajíčka rozšleháme s nasekanou šalvějí a 1 lžící nasekané petrželky a přidáme k…
Z tohoto těsta můžete smažit malé placičky, jako přílohu k obědu, nebo velké k samostatné večeři. Přidaná slanina, nebo jiná pokrájená uzenina, chuť domácích bramboráčků…
Toto pečené kuře má díky kořenící směsi adžika výraznou chuť. Naplníme ho připravenou směsí a upečeme. Kombinace medvědího česneku a hříbků je netradiční a jistě si ji…
Britský král Eduard VII.: Syn královny Viktorie tak miloval jídlo, že požadoval hodinové přestávky v opeře, aby se najedl
Teplé zimní zeleninové saláty nastartují hubnutí. Saláty z cizrny nebo ze špenátu dokonale zasytí a báječně chutnají
Broskvová klevela: Ovocná pomazánka podle receptů babiček nepotřebuje moc cukru, hodí se na lívance i na maso a je rychle hotová