Koláč plný kokosu
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve z uvedených ingrediencí připravíme pouhým smícháním a krátkým, ale důkladným propracováním těsto.V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji na 160…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve z uvedených ingrediencí připravíme pouhým smícháním a krátkým, ale důkladným propracováním těsto.V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji na 160…
Datle pokrájíme na kousky, vložíme do mixéru a spolu s kokosem rozmixujeme na lepivější hmotu.Hmotu předáme do misky, přidáme kakao a rukama vypracujeme těsto.Z těsta…
Švestky rozřízneme, ne však úplně celé, vložíme do nich celou mandli. Rozpustíme čokoládu s kouskem ztuženého tuku a švestky napíchnuté na párátko v ní namáčíme. Pak je…
Máslo s cukrem utřeme do pěny. Přidáme vejce, polohrubou mouku, prášek do pečiva a mléko. Vše dobře promícháme a těsto rozdělíme na dva díly. Do jednoho dílu přidáme…
Máslo s cukrem utřeme do pěny. Přidáme vejce, polohrubou mouku, prášek do pečiva a mléko. Vše dobře promícháme a těsto rozdělíme na dva díly. Do jednoho dílu přidáme…
Toto je jedno z poměrně složitých jídel jihovýchodní Ázie, náročné na suroviny i přípravu, ale naprosto jedinečné svou symfonií chutí a rafinovanou pikantností. Pochází…
Toto je jedno z poměrně složitých jídel jihovýchodní Ázie, náročné na suroviny i přípravu, ale naprosto jedinečné svou symfonií chutí a rafinovanou pikantností. Pochází…
1) Troubu si předehřejeme na 180°C. 2) Smícháme všechny sypké suroviny od vloček po sůl. 3) V jiné míse smícháme zbytek mokrých surovin, promícháme a přidáme k sypkým…
Ručním šlehačem našleháme žloutky, máslo, cukr a vanilkový cukr. Přidáme polohrubou mouku, vlažné mléko a kypřící prášek do pečiva. Vyšleháme těsto, které rozetřeme na…
Ve vodní lázni ušleháme sníh z bílků, pomalu přidáme moučkový cukr, kokos a strouhanku, přilijeme víno. Na plech, vyložený pečícím papírem, lžičkou tvarujeme kokosky…
Rozmixujeme perník, ke kterému poté přidáme marmeládu a kokosový olej. Hmotu dáme na hodinu do lednice ztuhnout.Do perníkové hmoty zabalíme mandli a vytvarujeme kuličky,…
Dort: dna 3 dortových forem vel. 20 cm. vyložíme pečicím papírem, vymažeme máslem a lehce vysypeme moukou. Odložíme.Troubu předehřejeme na 180°C.Ve větší míse smícháme…
Příprava kuliček - ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a promícháme ji s rumem.Kokos promícháme s cukrem, škrobem a směs zapracujeme do čokolády společně s tvarohem.…
Vejce rozšleháme s oběma cukry, přidáme kokosový nápoj a postupně i mouku s kypřicím práškem, kokos a olej. Když vznikne hladké těsto, polovinu přelijeme do jiné nádoby…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Přidáme flavdrops a postupně zamícháváme kokos.Na plechu vyloženém pečícím papírem tvarujeme směs do tvaru sušenek.…
Hladkou mouku smícháme s cukrem, solí. Přidáme máslo, vajíčka, teplou vodu, ocet a vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na čtyři díly, lehce poprášíme moukou a dáme…
Oloupané mandle a kešu namočíme přes noc do vody.Druhý den vodu slijeme a mandle s kešu dáme do mixéru a rozmixujeme.Přidáme kokosovou mouku, strouhaný kokos, olej,…
Upéct piškot a potřít krémem,který zhotovíme z 1/2 l smetany ušlehat,přidávat šlehačky v prášku a vymíchat.Rozehřát čokoládu a postupně přidávat k našlehané smetaně…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, vmícháme mouku s kokosem. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme na 200 stupních asi 8 minut. Teplou…
Vše na korpus smícháme v těsto, které natlačíme do formy vystlané folií a zvedneme okraje.Suroviny na krém rozmixujeme v mixéru, nalijeme na korpus a dáme do mrazáku cca…
Roztopit čokoládu.Nechat čokoládu vychladit na pokojovou teplotu.Přimíchat kokos.Nechat čokoládu pomalu chladnout. Dobré je mezitím míchat, abyste viděli jak tuhne…
Vyšlehat žloutky s cukrem do pěny, pomaličku přisypávat mouku do žloutkové směsi a nakonec přidat a metličkou opatně přimíchávat tuhý sníh z bilku.Vylít na pečící papír,…
Ze všech surovin zaděláme ne příliš řídké těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C asi 25 minut. Mezitím v rendlíku rozpustíme všechny…
Vejce, olej, trochu mléka(cca 60ml), 2 lžíce medu a půl lžíce vanilkového cukru rozšleháme, aby nám vznikla taková žlutá tekutina. Poté smícháme ve větší míse mouku s…
Historie kaváren v Orientu i v Evropě: První šálky tmavého moku chutnaly jako saze a podávaly se zásadně s cukrem a kořením
Čerstvé bylinky na podzim? Vysejte petrželku, kopr či kerblík, nejsou nijak náročné na půdu, ani na péči, a skvěle doplní saláty
Průvodce pitným režimem dětí: Co mohou pít a co ne od narození do 5 let?