Jahodové řezy s želatinou
Recept ještě nebyl hodnocenLetní moučníky připravujeme zpravidla ve svěží a lehké variantě. V tomto receptu připravíme nadýchaný piškot, na něj rozetřeme jemný krém, který poklademe plátky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 230 kJ / 55 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,50 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,00 g |
– cukry | 10,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Letní moučníky připravujeme zpravidla ve svěží a lehké variantě. V tomto receptu připravíme nadýchaný piškot, na něj rozetřeme jemný krém, který poklademe plátky…
Šťavnatý a vláčný korpus tvoří základní suroviny a k tomu navíc nastrouhaná mrkev a jablko, mezi nimiž křupou kousky nasekaných ořechů. Tvarohový krém dodá jemnost a…
Máte už dost suchého vánočního cukroví a chcete si připravit něco neokoukaného? Vyzkoušejte letos plněné vanilkové košíčky, které jsou prostě dokonalé. Linecké těsto,…
Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh, vešleháme polovinu cukru.Žloutky ušleháme s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem do pěny, vešleháme olej a horkou vodu,…
TĚSTO 1,5 hrnku polohrubé mouky 1,5 hrnku cukru krupice 2 vejce 1 prášek do pečiva 2 lžičky jedlé sody 2 lžičky kakaa 1 ananasový kompot( menší) rozmixovat i…
Velký kus práce se skrývá za nádherně vypadajícími a také skvěle chutnajícími mini dortíčky. Zpravidla se skládají z nadýchaného piškotového těsta, které je pokryto…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečem…
Uvedené suroviny smícháme a pečeme asi 30 minut na 180 stupňů.
Mascarpone si smícháme se smetanou a vanilkovými cukry. Na dno sklenice dáme jahody i s trochou šťávy z kompotu, na to nandáme krém. Navrch ještě dozdobíme jahodou,…
Jogurty, tvaroh, olej, vejce, mouku, cukr, kokos /malinko si ho nechame na zmolenkua na vysypani plechu/a prasek do peciva zamichame. Pak vse najileme na plech …
Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody. A…
Bílky oddělíme od žloutků, přidáme špetku soli a vyšleháme do pěny. Přisypeme cukr a vyšleháme do hustého sněhu. Až se cukr rozpustí. Přidáme žloutky a zašleháme. Potom…
Prvně si pár dnů předem vyrobíme botičky, aby nám zaschly a vytvrdly. Je to pro lepší a bezpečnou manipulaci. Návod na výrobu botek a zvířátek přikládám v odkazu do…
Korpus: V jedné míse vyšleháme celá vejce s cukry (vanilkovými a moučkovým) do pěny. Poté přidáme vanilkové aroma, vodu a šleháme dál. V druhé míse jsme mezitím…
Sypké suroviny smícháme, polovinou změklé Hery vymažeme pekáč, nasypeme polovinu sypké směsi ,na to rozdělaný tvaroh, na něj okapaný kompot a druhou polovinu sypké směsi…
Těsto: Vejce s cukrem vyšlehat do hutné pěny, která až zbělá.Vešlehat do ní olej a horkou vodu. Nakonec lehce do ní vmíchat mouku s práškem do pečiva. Těsto nalít do…
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do 25cm dortové…
Oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme tuhý sníh a opatrně a postupně přidáme cukr, žloutky a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na plech…
Maslo s cukrom vymiešame do peny a postupne vmiešame vaječný likér, kyslú smotanu a nakoniec vyšlahanú šlahačku.Na dno tortovej formy dáme vrstvu piškót namáčaných v…
Slijeme šťávu z kompotu a odměříme 170 - 200 ml, pokud je méně tak doplníme vodou. Zahřejeme na zhruba 50 - 55°C a ve šťávě rozpustíme želatinu, na míchání používám…
Formu si vytřeme olejem a vysypeme pomletými ořechy. Žloutky s cukrem umícháme do pěny, přidáme mouku (do které si zamícháme prášek do pečiva) + přidáme olej a mléko.…
Příjemně sladké letní řezy s náplní z jahod, se šlehačkou na povrchu, se v ústech jen krásně rozplynou. Ideální lehký osvěžující moučník potěší všechny vaše strávníky…
Želatinu necháme v troške vody nabobtnať a rozpustíme ju v 200 ml teplej šťavy z marhuľového kompotu. Necháme vychladnúť.Do vychladlej želatiny vmiešame prevarené…
Do poharu dame 2 lzice vanilkove zmrzliny a navrch pokladame kousky jahod. Potom dame jahodovou zmrzlinu cca zase 2 lzice, a pak merunky....a pak se to bude opakovat…