Kokosové cukroví nepečené
Recept ještě nebyl hodnocenNepečené kokosové kuličky patří mezi nejoblíbenější druhy cukroví, navíc je můžete připravovat až na poslední chvíli. Kuličky, z těsta s bílou čokoládou a vaječným…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nepečené kokosové kuličky patří mezi nejoblíbenější druhy cukroví, navíc je můžete připravovat až na poslední chvíli. Kuličky, z těsta s bílou čokoládou a vaječným…
Lahodný máslový krém, uvnitř vaječný likér a na spodu vláčný piškot, to celé v čokoládové polevě. To jsou likérové špičky, které dodnes vévodí českým cukrárnám.…
Nepečené špičky, plněné koňakovým krémem, polité čokoládovou polevou, patří mezi oblíbené druhy vánočního cukroví a tak zajisté sklidíte úspěch u svých strávníků, když…
Na piškot: vejce oddělíme, do jedné misky dáme bílky a ušleháme v tuhý sníh. Do druhé větší misky dáme žloutky a cukr a vyšleháme. Přidáme hladkou mouku, olej a mléko.…
Na vál dáme nastrouhané tatranky, prosátý cukr, kakao, vaječný koňak a máslo.Zpracujeme těsto, pokud je lepivější, můžeme ještě do těsta přidat nastrouhané ořechy.Dáme…
Žloutky ušlehejte s oběma cukry. Poté postupně přidejte olej, vaječňák, mouku a prášek do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme ušlehané bílky. Formu si vymažte tukem či…
Zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme papírem na pečení.Ušleháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli, poté ušleháme v jiné misce žloutky s cukrem a horkou vodou do…
Ušleháme žloutky s cukrem a tukem, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme dobře ušlehaný sníh z bílků. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi…
Směs na přípravu korpusu, margarín, vejce a mléko šleháme elektrickým šlehačem 3 minuty na nejvyšším stupni. Těsto rovnoměrně rozetřeme do tukem vymazané a bezlepkovou…
Oddělíme vejce. K bílkům přidáme 4 lžíce chladné vody a našleháme tuhý sníh. Potom po lžících zašleháme cukr a žloutky. Rozpálíme troubu na 175 °C. Smísíme mouku se…
Těsto - všechny přísady smícháme dohromady, pořádně propracujeme a ideálně přes noc necháme odležet v lednici. Vykrajujeme hvězdičky (polovina s vyříznutým středem,…
Pikantní džem z jablek je neobvyklá lahůdka, která spojuje sladkou chuť šťavnatých jablek s jemným kořeněným nádechem. Skvěle se hodí jako doplněk k sýrům, pečenému masu…
Smícháme směs na těsto - vše nasypeme do mísy a hněteme, dokud nevytvoříme drobenku.Smícháme v druhé míse vše, co je třeba na náplň.Nasypeme půlku drobenky do pekáče,…
Dnes již nejsou bábovky nezbytnou součástí nedělního odpoledního dýchánku pro návštěvy jak vidíme ve filmech pro pamětníky, ale staly se součástí běžného všedního dne.…
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme olej, mléko, cukr, vajíčka, vaj. koňak a nahrubo nastrouhanou tyčinku Margot. Vše dobře zamícháme a nalijeme do…
Ušleháme puding a postupně do něj přiléváme koňak a poté smetanu. Šleháme zhruba 5 minut, aby vznikl polotekutý krém bez hrudek.
každý korpus ochucen z prvního korpusu odebrány 3PL mouky a nahrazeny 3PL mletých ořechů. Z druhého korpusu odebrány 2PL mouky a nahrazenz 2PL kakaa a ochuceno rumovou…
Rozdrcenými sušenkami, smíchanými s rozpuštěným máslem vyplníme dno dortové formy a důkladně namačkáme (jde to dobře skleničkou). Dáme do lednice. Meruňkový kompot…
Bábovky jsou velmi oblíbeným moučníkem a receptů na tu nejlepší bábovku je nespočet. Vyzkoušejte bábovku, do které jsme přidali vaječný koňak. Je nádherně voňavá a…
Banány jsou skvělé ovoce, které má v kuchyni široké využití. Tentokrát jsme se rozhodli pro nepečený dezert v podobě opilých banánů s horkou čokoládou. Příprava není…
Patříte mezi milovníky čokoládových dortů? Máme pro vás tip, kdy čokoládový korpus potřeme krémem ze šlehačky a mascarpone, ochucený vaječným koňakem. Při podávání…
Všechno umixujeme a zmrazíme ve strojku. Kdo strojek nemá, může mrazit v krabičce v mrazáku, ale je třeba během mrznutí směs promíchávat, aby se neutvořily krystalky…
Vše prosejeme přes sítko do mísy, přidáme změklé máslo a vypracujeme těsto.Zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout, nejlépe do druhého dne.Z těsta odebíráme…
Královna Alžběta II. a princ Filip: Na jejich svatbě se podávala tříchodová snídaně, součástí byla dušená koroptev
Pavézky neboli chudí rytíři: Sladká delikatesa ze starého chleba frčí dodnes a nejlepší je podle receptu Anuše Kejřové
Recept na volné odpoledne: Užijte si relax i rodinnou zábavu