Čirá rybí polévka z Kampy
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli se slupkou a neoloupanou nerozdělenou paličku česneku překrojíme příčně napůl a řezné plochy opečeme dohněda na másle.V jiném kastrolu rozehřejeme další lžíci…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli se slupkou a neoloupanou nerozdělenou paličku česneku překrojíme příčně napůl a řezné plochy opečeme dohněda na másle.V jiném kastrolu rozehřejeme další lžíci…
Očistíme kořenovou zeleninu a nakrájíme ji na kostky, cuketu a řepu také. Řepu dáme stranou. Vkládáme ji až ke konci vaření.V hrnci rozpustíme máslo a zeleninu…
Maso naklepeme, trochu na okrajích nařízneme, aby se nekroutilo, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na oleji s máslem.Měkké maso vyjmeme a přikryjeme alobalem…
Cibuli rozkrojíme na půlky a pak na tenké plátky. Mrkev nastrouháme nahrubo.Přidáme šťávu z limetek, cukr, smetanu, sůl, pepř a nasekaný čerstvý kopr.Vše promícháme a…
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme vývarem, dobře rozmícháme a provaříme. Pokud nemáme vývar, zalijeme vodou a přidáme gelový bujon.Přidáme sůl, pepř, smetanu a…
Na másle necháme rozvonět kmín, nové koření a dáme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme na kostky nakrájený celer, který osmažíme dozlatova.Vše…
Domácí gravlax: Filet lososa omyjeme studenou vodou, pečlivě vysušíme a potřeme ze všech stran vodkou nebo rumem. Ten zabrání pomnožení případných bakterií. Z cukru,…
Okurky omyjeme, osušíme a odkrojíme konce. Škrabkou je podélně nakrájíme na plátky a ty rozpůlíme. Přidáme sůl a cukr a necháme odležet.Mezitím vymícháme dresing do…
Na palačinky prošleháme dohromady mléko, vejce, mouku a trochu více posolíme, než jsme zvyklí na sladké palačinky. Pokud je třeba, tak přidáme malinko mléka, nakonec…
Koprovka milovaná i nenáviděná. Základ této omáčky tvoří jogurt, který jí předává svou typickou nakyslou příchuť a proto již není potřeba použít ocet jako dochucovadlo.
Smetanová omáčka ze zeleniny a vývaru. Její výhodou je, že se hodí k různým přílohám a tak si každý může vybrat podle chuti, jestli si jí dá s knedlíkem, vejcem,…
Fazolový salát se zakysanou smetanou s koprem je svěží a chutná volba pro milovníky lehkých a zdravých jídel. Tento salát spojuje jemnou chuť fazolí s křupavostí čerstvé…
Dušený patizon na kyselo s koprem je skvělá variace na koprovou omáčku. Příprava je snadná a opravdu rychlá. Bude se skvěle hodit i k vařenému hovězímu masu. Podávejte…
Hvězdičky z listového těsta, natřené žervé s uzeným lososem a koprem, jsou skvělým pohoštěním ať už na narozeninové nebo silvestrovské oslavě. Jsou chuťově velice…
Kostky uvařených brambor ve smetanové omáčce se slaninou a cibulkou, provoněné koprem, podáváme s vařeným vejcem a uzeným masem. Pokrm vzdáleně připomíná mléčnou polévku…
Nejen s majonézou a uzeninou je možno připravovat bramborový salát. Pokud chcete inovaci a změnu, vyzkoušejte náš recept. Zálivka tvořená smetanou, česnekem, jemným…
Vyzkoušejte další chutnou variantu zelného salátu. S rafinovaně dochuceným nálevem, kuřecím masem, voňavou uzenou slaninou a cibulkou vám určitě zachutná. Může být jak…
Pokud jste příznivci veganské stravy, tento recept je právě pro vás. Koprová náplň s bílého tofu je dokonale ochucená a spolu s mrkví a polníčkem tvoří výbornou…
Brambory s cizrnou a koprovým olejem jsou lahodným vegetariánským pokrmem, který spojuje jemnou chuť brambor, krémovou chuť cizrny a svěžest aromatického kopru. Tento…
Cibuli a slaninu na másle orestujeme dozlatova.Přidáme hojně sladké papriky, lžičku kopru (nebo čerstvý) a krátce orestujeme.Pak přidáme 0,5 litru vody a ochutíme solí,…
Maso po opláchnutí prošpikujeme klínky slaniny a celé osolíme, do papiňáku dáme olej, na něm osmažíme nakrájenou cibuli, nasypeme sáček zeleniny, kterou taky mírně…
Kapii nakrájíme na malé kostičky, okurky také nakrájíme, přidáme nasekanou cibuli, nasekaný kopr a ostatní ingredience. Promícháme, dochutíme podle své chuti a dáme…
Maso nakrájíme na proužky a napícháme ho na špejle.Takto udělané špízy naskládáme do nádoby, posypeme je kořením gyros a polijeme olejem (nejlepší je olivový, ale…
Lososa osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem a pokapeme kořalkou. Necháme alespoň 2 hodiny v chladničce marinovat, můžeme i obracet, aby se marináda dostala všude.…