Jednoduché francouzské brambory
Recept ještě nebyl hodnocenFrancouzské brambory patří k tradičním receptům našich babiček. Obvykle se připravují z vařených brambor, ale dají se upéct i ze syrových, jako je tomu v tomto receptu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 423 kJ / 101 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 25,00 g |
Sůl | 60,00 g |
Sacharidy | 20,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Francouzské brambory patří k tradičním receptům našich babiček. Obvykle se připravují z vařených brambor, ale dají se upéct i ze syrových, jako je tomu v tomto receptu.…
Tajemstvím šťavnatého a krásně křehkého masa je dostatečná doba marinování. I z kousku vepřového masa se tak stane skvělý chuťový zážitek. Vyzkoušejte připravit vepřovou…
Nakrájíme cibuli na kostičky a dáme do mističky. Přidáme prolisovaný česnek (může být i nakrájený) a všechny ostatní ingredience na marinádu a vše smícháme.Marinádou…
Oloupanou a nakrájenou cibuli v pánvi na oleji osmahneme do sklovita. Cibuli shrneme na bok, vložíme naklepané kotlety a opečeme je z obou stran, aby se maso zatáhlo.…
Na oleji opražíme nadrobno posekanú cibuľku s trochou majoránky, trochou kari korenia, troškou diablskej zmesi a zaprášime múkou.Po chvíli pridáme vriacou vodou zabarený…
Rychlá večeře do několika minut. Tato vepřová směs je velmi dobrá a jednoduchá na přípravu, chutná nejlépe se smaženými hranolky, nebo kroketami a tatarskou omáčkou.
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky. Přidáme kečup, hořčici, papriku, sůl, pepř a promícháme. Plátky masa potřeme vymíchanou…
Kapr je velmi chutná ryba a je škoda ho jíst jen smaženého na Vánoce. Kapří filety můžeme pokapat olejem a citronem a poté grilovat. V kombinaci s pikantním ďábelským…
Nejprve uděláme marinádu. Do misky dáme olej, prolisujeme česnek a přidáme všechny ingredience, které dobře promícháme.Do marinády dáme křídla, pořádně obalíme ze všech…
Stehna opláchneme a zbavíme kůže. Potřeme marinádou a přes noc je necháme odpočinout v ledinici. Poté stehna vytáhneme, vložíme do pekáčku, zalijeme dcl vody a přidáme…
Nakrajime brambory nevařené. Vyskladáme do pekače na ně dáme mleté maso, osmaženou cibuli, sůl, dábelské kořeni a zase brambory a zalijeme 2 šlehačkami a pečeme :-) Pak…
Klasický smažený řízek je oblíbená klasika. Vyzkoušejte tentokrát maso předem naložit do jogurtu a trochy koření. Maso bude díky tomu šťavnaté a křehké a chuť koření se…
Maso omyjeme a osušíme.Do nádoby dáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, ostatní suroviny na marinádu, promícháme a maso do něj naložíme. Necháme naložené do druhého…
1.Maso nakrájíme na malé řízečky, mírně osolíme, posypeme ďábelským kořením a vetřeme jej do masa, obalíme v mouce a na horkém oleji osmahneme rychle z obou stran.…
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí, posypeme ďábelským kořením a obalíme v mouce. Maso po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji,…
Sýry Hermelín(uložíme na 1 hodinu do lednice, aby se dobře strouhal). Potom ho nastrouháme na hrubém struhadle, párky a cibuli umeleme. Vše promícháme s majolkou,…
Z hladké mouky, droždí, sádla, soli vypracuje těsto teplou vodou, necháme 20 min kynout. Z těsta vytvoříme malé kuličky, potřeme vejcem, posolíme hrubou solí, okmínujeme…
Nejprve naložíme maso. Tentokrát jsem použila jen sůl a sečuánský pepř. Napícháme maso na špejli a osmahneme zprudka na troše oleje a másla aspon 3 minutky z každé…
Na žádné oslavě nesmí chybět jednohubky s česnekovou pomazánkou. Jednohubky ozdobte kouskem hroznového vína, nebo plátkem kompotované mandarinky, nasládlá a osvěžující…
Maso naskládáme do vymazané zapékací mísy, osolíme a okořeníme, poklademe pórkem a cibulí krájenými na kolečka (silnou vrstvou) a znovu okořeníme.Zalijeme vývarem,…
Vše promícháme a necháme hodinu odležet. Pak tvarujeme placičky(karbanátky) a smažíme na rozpáleném oleji. Příloha brambory, opekačky, bramborová kaše-podle chuti.
V kastrolu kde budeme vařit rýži, si rozpálíme trochu oleje a lžičku másla. Přidáme pokrájený morek a rozpustíme. Pak přidáme rýži, osolíme, opepříme a restujeme. Po…
Další z variací na oblíbené řízky je pro milovníky pikantních chutí kombinace vepřového masa a medvědího česneku. Maso marinujeme v červeném víně s ďábelským kořením a…
Postup: rýži uvařit mleté maso na cibuli udusit, okořenit podle chuti (ostré je lepší) kysané zelí slejeme a smícháme s cibulí klobásu nakrájíme na kolečka …