Fazolová polévka rychlá
Recept ještě nebyl hodnocenPolévka bývá většinou součástí obědového menu. Tato fazolová je opravdu vydatná, takže může nahradit i hlavní chod. Použitím luštěnin v konzervě ušetříte mnoho času a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 929 kJ / 222 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 1,00 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,60 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 800 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 40,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Polévka bývá většinou součástí obědového menu. Tato fazolová je opravdu vydatná, takže může nahradit i hlavní chod. Použitím luštěnin v konzervě ušetříte mnoho času a…
Bramboračka s houbami je národní poklad. V každé rodině se vaří trošku jinak. Pokud je ale tato polévka dobře vychucená, nejen že zasytí a zahřeje, zároveň pohladí…
Brambory, uvařené téměř doměkka, nakrájíme na menší kousky.V pekáči rozpustíme sádlo a vložíme do něj zeleninu i uzeninu nakrájenou na špalíčky. Grilujeme v troubě pod…
Bramborové knedlíky plněné uzeným, posypané dozlatova usmaženou cibulkou, podávané se zelím, jsou českou hospodskou klasikou, která vás opravdu zasytí. Díky koření…
Bůček nakrájíme na drobné kostičky.Dáme do pekáčku, přidáme sůl, pepř a čubricu.Cibuli, papriku a rajčata pokrájíme, česnek nasekáme.Vše přidáme k masu a zalejeme…
Večeře nebo oběd, který dokonale zasytí, To je vepřová krkovice okořeněná čubricou, pečená v troubě se zeleninovým lečem. Domácí bramboráčky vonící majoránkou a česnekem…
Výborný tip na zdravý a vyvážený pokrm z luštěnin. Červená čočka si nachází stále více příznivců právě pro svou snadnou a rychlou přípravu. Určitě vyzkoušejte jižním…
I kupované vepřové maso ve skle je velice dobré i když domácímu se nevyrovná. V kombinaci s rýží a zeleninou vykouzlíte bleskovou večeři pro celou rodinu.
Sušené houby namočíme do vychladlého vývaru, přidáme kari, sušený česnek a sójovou omáčku. Houby necháme "v nálevu" nabobtnat.Mezitím nakrájíme neoloupanou, ale…
Tradičním pouličním občerstvením na Balkáně je pljeskavica - grilovaná placka z mletého masa. Obvykle se podává v housce s ajvarem. Na přípravě není nic složitého, vše…
Do misky obereme vařené kapří maso tak, aby bylo bez kostí. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, změklé máslo a další uvedené ingredience.Vše umícháme do hladka a je…
Očistěné brambory a mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli a česnek na plátky.Vše dáme do pekáče, prolijeme olejem, posypeme částí koření, kmínem, pepřem, přidáme hořčici,…
Čočku propláchneme na sítu, dáme do většího rendlíku a zalijeme dvojnásobným množstvím studené vody. Přidáme maličko jedlé sody (čočka potřebuje měkkou vodu).Na středním…
Na masovém strojku dvakrát umeleme maso s cibulí, směs osolíme, opepříme, přidáme petrželku a důkladně promícháme. Špejle na grilování předem namočíme ve vodě, aby se…
Tento recept je plný nejen masa, ale také zeleniny, což je typické pro balkánskou kuchyni. Plátky kotlety podusíme s cibulí a kořením a poté k nim přidáme papriky a…
Cibuli a rajčata nakrájíme na malé kousky a necháme chvíli vypustit, pak rozkrájíme taktéž šunku a sýr, zakápneme citronovou šťávou, posypeme čubricou, petrželkou…
Skvělá ryba jakou je candát, si zaslouží dokonalou přílohu. A tou může být ne úplně tradiční červená čočka v kombinaci se salátovou okurkou. Rychlá příprava ryby,…
Játra nakrájíme na plátky, opepříme, posypeme oreganem, obalíme v mouce a zprudka orestujeme na oleji. Přendáme na talíř a ve stejném oleji osmažíme na plátky nakrájenou…
Čočku propláchneme a namočíme cca na 1 hodinu. Do hrnce přidáme vývar, přivedeme k varu, vložíme pokrájenou mrkev, celerové řapíky a bílé části cibulek.Z másla a mouky…
Maso okořeníme (krom soli), přidáme smetanu a řádně promícháme a propracujeme. V uzavřené nádobě necháme přes noc v lednici. Na druhý den před přípravou teprve podle…
Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme cca hodinu namáčet.Přilijeme vývar, přidáme jemně krájené šalotky a vaříme do změknutí čočky.Mrkev a řapíky celeru očistíme…
Velikonoční nádivku můžeme připravit i kdykoliv během roku. Vařené a uzené maso doplníme chutí kopřiv, čerstvých bylinek, smažené cibule a papriky. Nádivka je díky sněhu…
Nakrájíme očištěný fenykl a cibuli na měsíčky, papriku na větší nudličky a spařená oloupaná rajčata na kousky. Omyté, papírovou utěrkou osušené maso nakrájíme na 4…
Fazole z konzervy propláchneme v cedníku a necháme okapat. V pánvi na rozehřátém oleji lehce osmahneme nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a rozmarýn a…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Přidáno 7. 6. 2024 07:02
Představujeme přehlednější, krásnější a lepší web. Zjistěte, co je nového a na co se ještě můžete těšit!
Pane carasau: Křupavý chléb skvěle nahradí chipsy, čerstvý vydrží rok a na tuto pochoutku ze Sardinie potřebujete jen 3 ingredience
Královské chutě: Monacká kněžna Charlene drží dietu, při které si může dopřát dezerty i „fish and chips“, a přesto zůstane štíhlá