Perník na strouhání našich babiček
Recept ještě nebyl hodnocenTento perník má široké použití a navíc má tu výhodu, že vám v suchu a chladu vydrží opravdu velmi dlouho. Naše babičky využívaly toho, že je tuhý, krájely ho na menší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento perník má široké použití a navíc má tu výhodu, že vám v suchu a chladu vydrží opravdu velmi dlouho. Naše babičky využívaly toho, že je tuhý, krájely ho na menší…
Tento závin z perníkového těsta vyžaduje trpělivost. Aby chutnal tak, jak má, je potřeba těsto nechat 12 dní odležet. Jeho chuť ale stojí za to. Těsto vonící po perníku,…
Perníčky k Vánocům prostě patří. Vykrajujeme různé tvary inspirované zimou, které voní perníkovým kořením a jsou krásně měkké díky přidanému medu do těsta. Zdobíme…
Vánoce bez medových perníčků by nebyly to pravé. Upečené dle tohoto receptu, budou perníčky ihned měkké, a tak je můžete péct i pár dnů před Vánocemi. Navíc při zdobení…
Roláda vonící po perníku, s karamelovým krémem, nejen krásně vypadá, ale také skvěle chutná. Roládu můžete dle vašich chutí posypat ořechy nebo kokosem. Potěší všechny…
Tradičně do těsta na perníčky používáme základní hladkou mouku. V tomto receptu však použijeme pouze mouku žitnou, která má více vlákniny a je mnohem zdravější.…
Švédské perníčky Pepparkakor jsou podobné jako ty naše, české, jen jsou tenčí a křupavější. I postup přípravy je stejný. Tak neváhejte a vyzkoušejte, ať můžete porovnat,…
Mandlové či ořechové perníčky jsou vítanou obměnou ke klasickým medovým perníčkům. Postup zpracování je stejný, včetně odležení těsta. Můžete tak být na pečení…
Ze všech surovin vypracujeme těsto. Můžeme nechat odležet, ale není nutné. Na pomoučeném vále vyválíme plát, z něj vykrajujeme libovolně tvary. Pečeme ve vyhřáté…
Nejprve připravíme náplň. Do mísy dejte žervé, přisypte oba cukry, přidejte vejce a všechny suroviny vyšlehejte dohladka.Na těsto do mísy dejte vejce, třtinový cukr a…
Do mísy proseju mouku, cukr, půl balíčku perníkového koření a sodu. Vezmu druhou mísu a do ní suchou směs opět proseju. Celé to zopakuji 5x. Prosévání mouky nepodceňujte…
U šálku dobré kávy nesmí chybět příjemně sladký moučník. Krásně vláčný perník, vonící po kokosu a medu, ozdobený mandlemi, je tou správnou volbou a vykouzlí vám úsměv na…
Pečení perníčků je odpradávna tradicí v mnoha domácnostech. Nejvíce se jich upeče na Vánoce. Jejich vůně z medu a koření se line celým domovem a navozuje tak sváteční…
Péct na vánoční stůl se doporučuje v předstihu. Perníčky je dobré začít péct mezi prvními, aby se rozležela jejich chuť, popřípadě aby změkly. V tomto receptu na…
Ve vánočním čase by na stole neměly chybět všemi oblíbené, medem provoněné perníčky. Připravené podle tohoto receptu, jsou krásně nadýchané a hned měkké. Navíc do jejich…
Typické perníčky známe jako vykrajované tvary, zdobené bílkovou polevou. V tomto receptu však najdeme inspiraci na další způsob pečení perníčků, plnění marcipánem,…
Perníková chaloupka může být výraznou a netradiční ozdobou vaší sváteční tabule. Výroba chaloupky je však kombinací rozzářených dětských očí a vašich vrásek. Lepení…
Rychlé perníčky se vám budou hodit pokud chcete zaměstnat malé neposedy prací v kuchyni. Příprava těsta netrvá dlouho, vykrajování bude čistě o dětské radosti a zdobit…
Medové perníčky, které pěkně voní perníkovým kořením, mají rády rády hlavně děti, které mohou pomáhat i při přípravě a zdobení. Pokud se chcete naladit na jarní náladu,…
Perníčky jsou tradičním vánočním cukrovím, Každá rodina má svůj oblíbený recept a způsob zdobení. V tomto receptu najdete inspiraci na krásné zdobení těstem i marcipánem…
Plech - trochu menší, ten co na něj jde dát víko, vyložíme pečícím papírem, na něj rozetřeme nastrouhaná jablka. Použila jsem ta, která mám zavařená na štrúdly, mohlo…
V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Postupně zamícháme olej, mléko, mouku, prášek do perníku, koření a kakao. Dobře vymícháme na hladké těsto. Formičky nebo košíčky…
Deň vopred som pripravila karamelový krém. Do rajnice som dala 300 g cukru skaramelizovať. Keď sa cukor roztopil a mal karamelovú farbu, začala som prilievať pomaly…