Americké perníčky
Recept ještě nebyl hodnocenRecept na americké perníčky určitě uvítají ti, kteří mají problém s trávením mléka. Použití rostlinného produktu umožní konzumovat perníčky i lidem s bezlaktózovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Recept na americké perníčky určitě uvítají ti, kteří mají problém s trávením mléka. Použití rostlinného produktu umožní konzumovat perníčky i lidem s bezlaktózovou…
Hruškové muffiny s mléčným karamelem a lískovými oříšky jsou dokonalou kombinací šťavnatého ovoce, sladké karamelové náplně a křupavých oříšků. Tento dezert vás oslní…
Oblíbené perníčky, které pečeme zejména na Vánoce, provoní domov medem a výrazným kořením. Z těsta vykrajujeme libovolné tvary a po upečení je zdobíme bílkovou polevou.…
Voňavé perníčky, zdobené bílkovou polevu nám každý rok symbolicky připomínají blížící se zimu a adventní čas. Zkuste je společně s dětmi upéct podle tohoto receptu.…
Tomuto dezertu neodoláte! Pokud máte rádi jablečnou pochoutku známou pod názvem "Mokrý pes", tak tohle je její verze do pohárku. Navíc obsahuje jen ovoce, šlehačku a…
Pikantní vůně perníkového koření se snoubí se sladkou vůní medu a provoní nám bydlení během předvánočního času. Pečení a zdobení perníčků je záležitost společně…
Mini rohlíčky plněné různými náplněmi skvěle poslouží jako sladké jednohubky. Jejich výhodou je, že vy i vaši hosté můžete bez výčitek ochutnat všechny náplně a pak se…
Svatomartinské rohlíčky z těsta, které nemusí kynout, zvládnete připravit na poslední chvíli. Těsto je krásně křehké a dobře se s ním pracuje. Naplnit můžete makovou,…
Plněné ořechy podle receptů našich babiček k Vánocům neodmyslitelně patří. Tak se pusťte do práce! Křehké oříšky plněné punčovou náplní po pár dnech krásně změknou, jak…
Nejdříve oloupeme jablka a nakrájíme na plátky. Aby nám mezitím nezhnědla, dáme je do misky s vodou a šťávou z citronu.Uděláme drobenku: V míse smícháme všechnu mouku s…
Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme ostatní suroviny a…
Droždí rozdrobíme do mističky, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a 120 ml vlažného mléka. Vše smícháme a necháme 15 minut v klidu na teplém místě. Mouku prosijeme do…
Celá vejce (žádné oddělování bílků a žloutků) ušleháme do pěny spolu s troškou teplé vody (3-4 polévkové lžíce). Přidáme vanilkový cukr, poté normální a ušleháme na…
Do mouky vmícháme sodu, sůl, koření, med, cukr, máslo, vejce a mléko podle potřeby a vypracujeme vláčné těsto. Těsto zakryjeme a necháme asi 45 minut odpočinout.Pak z…
Všetky suroviny dáme do mixéra (dyňu nakrájame na menšie kúsky) a dôkladne úplne dohladka rozmixujeme.Nalejeme do pohárov a ihneď podávame.
Brownies je dokonalý moučník plný čokolády. Ozvláštnit jej můžeme třeba ořechy a švestkami, jako je tomu v tomto případě. Se špetkou perníkového koření provoní nejen…
Perníčky jsou symbolem Vánoc a lidé v mnoha domácnostech si bez nich adventní čas ani nedokážou představit. Vyzkoušejte tento recept, třeba se stane vaším oblíbeným a…
Zázvoroví panáčci jsou křehké sušenky, ovoněné hřejivým kořením a ochucené pomerančovou šťávou. Příprava je velmi jednouchá, a hezky zabalené sušenky jsou velmi vhodné…
Než začnete, je potřeba si uvědomit, že se jedná o křehké těsto, se kterým je potřeba pracovat rychle (máslo se dlouhým zpracováním rozpouští a může nasáknout do mouky,…
Do hrnku dáme mléko, cukr a droždí. Necháme vzejít kvásek. Ten pak vlijeme do mísy s moukou, solí, vejci a vanilínem. Dobře vymícháme. Necháme na teplém místě kynout 30…
Granola: Troubu předehřejte na 170°C, dva plechy vyložte pečícím papírem a vymažte je kokosovým olejem.Všechny ořechy nasekejte na větší kusy, dejte do mísy a přidejte…
Ze všech surovin vypracujeme těsto (na pomoučeném vále), poté jej zabalíme do fólie a dáme odležet do lednice, (minimálně přes noc).Druhý den těsto vyndáme, necháme…
Vše smícháme dohromady a vypracujeme tuhé těsto. Těsto dáme do lednice a necháme odpočnout tak 3-4 hodiny. (mě to přišlo moc dlouho, tak sem nechala v lednici jen tak…
Byly doby, kdy jsem nejprve šlehala vejce s cukrem, smíchávala odděleně tekuté části a sypké části... Dnes prostě všechny suroviny najednou vložím do velké mísy, pečlivě…