Taštičky se zelím a slaninkou
Recept ještě nebyl hodnocenVýborné taštičky z listového těsta s náplní ze smažené cibule, špeku a kysaného zelí jsou posypané kořením a sezamovými semínky a upečené dozlatova. Taštičky krásně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Výborné taštičky z listového těsta s náplní ze smažené cibule, špeku a kysaného zelí jsou posypané kořením a sezamovými semínky a upečené dozlatova. Taštičky krásně…
Kuřecí maso v křupavém těstíčku nikdy nezklame. Ať už k rodinnému obědu nebo jako chuťovka v podobě malých řízečků, vždy přijdou k chuti. S přípravou mohou pomoci i děti…
Pečené kuře je klasika nedělních obědů - ale klidně ho připravte jen tak! Z jednoho kousku pečeného kuřete totiž vyrobíte několik různých jídel, třeba sendviče na druhý…
Na křupavá žebírka nemusíte jen do steakových restaurací. Udělejte si je i doma! Jednoduchý recept na pečená žebírka s marinádou, která jim dodá tu správnou chuť.…
Při posezení s přáteli nebo večer u filmu, máme občas chuť na něco slaného, akorát tak do ruky. Tyto šneky připravíte bleskově, i s pečením jsou za 30 minut na stole, a…
Zkuste nápaditý způsob přípravy bůčku podle starého receptu. Bůček uvaříme, obalíme ve směsi pikantního koření a dáme na pár dní do lednice. Chutě se krásně propojí a…
Rizoto je lahodné rýžové jídlo, které nebývá náročné na přípravu. Vepřovému masu, zelenině, krémové rýží a sýru na barevném kopečku jídla jen tak někdo neodolá. Že už…
Šťavnatá kuřecí roláda, kterou naplníte podle chuti. Můžete přidat i žampiony, olivy, nebo párek. Skvěle se hodí jako víkendový oběd. Podáváme s vařeným bramborem, nebo…
Oblíbené slané pečivo vhodné na svačiny i chutnou večeři. Přípravu těsta výrazně ulehčí domácí pekárna. Obložit třeba i bulky z vykynutého těsta můžete čímkoliv, co vám…
Sýrová roláda je výborná záležitost. Stačí jen opatrně natavit plátky sýra v troubě, vytvořit plát a na něj navrstvit oblíbenou pomazánku, nakrájenou zeleninu, uzeniny…
Milovníci kombinování slaných a sladkých chutí jistě ocení tento recept na zapečené kuřecí plátky s broskví a sýrem. Okořeněné plátky kuřecího masa zprudka orestované na…
Maso smícháme s kořením, smetanou a cibulí a vytvoříme šišky zhruba 10 cm dlouhé.Koš fritéty malinko vystříkáme olejem.Brambory omyjeme a nakrájíme na kolečka zhruba 4…
Žádné složité ingredience ani koření. Na přípravu perfektního jídla vám postačí voňavé lesní houby a šťavnaté roštěnky. V zimě je s přehledem připravíte i ze sušených…
Tento výborný naložený bůček připravíte velmi snadno. Stačí bůček uvařit, potřít ho marinádou z česneku, koření a omáček, poté ho zabalit do alobalu a vyčkat, až se v…
Vykouzlete k nedělnímu či svátečnímu obědu výborné pečené kuře s křupavou kůžičkou a nádivkou obsahující anglickou slaninu, petrželku a okořeněnou o aromatickou chuť…
Lákavě barevná směs zeleniny zdobí pečené kuře - už jen pohled na toto jídlo probouzí naše chuťové pohárky. Zeleninu před pečením orestujeme, díky tomu získá mnohem…
Kotlety na šlehačce patří mezi stálice v kuchařkách našich maminek i babiček. Prosté jídlo, které připravíte téměř bez práce a nasytíte s ním celou rodinu, se zkrátka…
Přejete si méně špinavého nádobí, méně práce v kuchyni a více času na povídání u večeře? Připravte si vepřové maso s rýží v jednom pekáčku. Krkovičku nebo plec jsme…
Šťavnaté kousky masa v lehce zahuštěné omáčce chutnají výborně s těstovinami nebo rýží. V jemně kořeněném pokrmu dobře vynikne chuť samotného masa i cibule, se kterou se…
Rychlá omáčka dochucená worcesterem, se strouhaným vejcem doplní skvěle jemné plátky krůtího masa. Podušené maso poté můžeme doplnit jakoukoliv vhodnou přílohou.…
Už jste slyšeli o máslové marinádě? Pokud ne, doporučujeme ji vyzkoušet co nejdříve. Upečte v ní kuřecí kousky nebo rovnou celé kuře a máte výborný rodinný oběd na stole…
Vepřové plátky marinované v pikantní směsi, pěkně odpočaté v chladničce mohou čekat na správnou příležitost i den či dva. Poté se propečou do zlatova na vrstvě cibule a…
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na 1 cm silné medailonky. Hranou ruky je jemně naklepeme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a necháme odpočinout.Uzený špek…
Marocký zaalouk je skvělý teplý i studený: Na jeho přípravu stačí jen lilek a rajčata, pikantní chuť a vůni Orientu zajistí správné koření
Julius Caesar snídal vinný střik, k večeři měl kuře na rozmarýnu s dušenou zeleninou. A zřejmě si pochutnával i na pizze
Večeře za 20 Kč pro jednoho: Staročeský pokrm šumajstr z krup voní česnekem, sádlem a majoránkou a nasytí i velké jedlíky