Máslová kuřecí stehna se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravíme směs grilovacího koření tak, že smícháme po 1 lžičce mleté papriky sladké i se špetkou pálivé, sušeného česneku, mletého kmínu, dle chuti pepře a bylinkové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravíme směs grilovacího koření tak, že smícháme po 1 lžičce mleté papriky sladké i se špetkou pálivé, sušeného česneku, mletého kmínu, dle chuti pepře a bylinkové…
Z vlašských ořechů můžeme jednoduše připravit výbornou pochutinu, kterou si vychutnáme se sklenkou vína. Křupavé pečené ořechy zajímavě kombinují sladkou a slanou chuť a…
Krůtí prsní maso nepotřebuje příliš dlouhou tepelnou úpravu. Kapustičky jsou při správné úpravě křupavé a nasládlé. V kombinaci s krůtími závitky vytvoříte výborné…
Jestli váháte, co uvařit k obědu, vyzkoušejte tato výborná pečená kuřecí stehna plněná plátky šunky a dušenými žampiony. Podávejte je s jednoduchou omáčkou z výpeku,…
Segedínský guláš je u nás velmi známý. Zkuste jeho odlehčenou verzi z kuřecího masa. Kyselejší chuť dodá křupavé zelí a když to nepřeženete s pálivou paprikou, tak bude…
Pokud jste naložili maso na grilování, ale příroda je proti a prší, zkuste maso připravit podle našeho receptu. Pochutnáte si, aniž byste na dešti museli rozpalovat gril…
Nebojte se použít ředkvičky, také v pečených pokrmech. Překvapí vás svou chutí. Tato jednoduchá příprava kuřecích stehen z jednoho pekáčku, je toho příkladem.
Šťavnaté klasy kukuřice, opečené na grilu, získávají nezaměnitelnou sladkost a jemnou kouřovou příchuť. Jednoduchá příprava a široké možnosti dochucení činí z grilované…
Šťavnaté klasy kukuřice, opečené na grilu, získávají nezaměnitelnou sladkost a jemnou kouřovou příchuť. Jednoduchá příprava a široké možnosti dochucení činí z grilované…
Na grilování masa není nic složitého, ale aby dobře chutnalo, potřebujete dobrou a osvědčenou marinádu. Pokud máte rádi sladko-pikantní chutě, určitě si oblíbíte tuto…
Toto jídlo na grilovačce rozhodně zaujme. Šťavnaté masové kuličky plné bylinek grilujeme na grilovací jehle spolu s paprikou, cibulí a anglickou slaninou. Servírovat…
Špízy jsou velmi jednoduché, krásně barevné a navíc na ně můžeme dát suroviny podle naší chuti. Tyto špízy připravíme z brambor, cukety, papriky a klobásy. Připravit je…
Krůtí maso je vyhledáváno zejména pro svoji jemnou chuť a dietní vlastnosti. Prošpikovaný krůtí řízek si zachová svoji šťavnatost a maso bude krásně křehké. K masu…
Krůtí křídla mají na sobě pěknou porci masa. Byla by škoda je používat jen na polévku, když mohou směle obstarat porci bílkovin v kompletním obědovém menu. Vyzkoušejte…
Krůtí stehna omyjeme, posypeme grilovacím kořením a necháme odležet. Mezi tím si na olej dáme na drobno nakrájenou cibulku, orestujeme, pak přidáme nakrájené žampiony,…
Tento recept na houby s medvědím česnekem si určitě zamilujete. Namísto žampionů budou i skvělé hříbky, ale dát můžete i jiné tvrdší lesní houby. Když sezóna medvědího…
Maso na kousky, posypeme kořením a dáme do těstíčka,(pivo, vejce, mouka rozmíchat do hladka) to musí být hustší, aby nestékalo. Potom smažíme ve větší vrstvě oleje do…
Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme cuketu nakrájenou na kostičky, okořeníme, přidáme utřený česnek a dusíme do měkka - asi 10min. Nakonec přidáme sýr nakrájený na…
Sekanou necháme rozmrazit, poté ji v misce smícháme s kečupem a grilovacím kořením. Těsto vyválíme na plát o tloušťce 3mm, rozkrájíme ho na stejné čtverce. Na každý dáme…
Cibuli nakrájíme na větší kousky, pórek na kolečka, cuketu na kostičky a česnek na plátky. Kuře omyjeme, osušíme a ze všech stran posypeme směsí hořčičné mouky,…
Kuřecí prsa rozřízneme na plátky, naklepeme, potřeme kořením, položíme plátky krkovičky, kouskem Nivy a sepneme párátkem. Okořeníme a vložíme do rukávu, nakapeme olej a…
Prsíčka podélně rozřízneme tak, aby nám nám vznikl větší, ale užší plátek. Poté ho přepůlíme. Takže nám ze tří kousků vznikne šest. Každý kousek lehce naklepeme,…
Osušené filety pangasia nakrájíme na širší pruhy, obalujeme v těstíčku, které jsme vyrobili smícháním piva, hladké mouky a gril. koření /na koření nešetříme/ a klademe…
Husitský vojevůdce Jan Žižka jedl během vojenského tažení hlavně sušené maso s tvrdým chlebem, zapíjel to pivem
Pivo za kačku a guláš za šest korun. Jak to vypadalo v socialistických restauracích?
Pečený bůček na uzené paprice, cibuli a česneku je krásně šťavnatý a voňavý, jeho příprava je snadná i pro začátečníky