Bylinkoví"pinpongáčci"v zelených fazolkách
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny první uvedené suroviny smícháme,jako na sekanou a necháme chvíli odpočinout. Mezitím si opláchneme a pokrájíme zelené fazolkové lusky.Cibuli nakrájíme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny první uvedené suroviny smícháme,jako na sekanou a necháme chvíli odpočinout. Mezitím si opláchneme a pokrájíme zelené fazolkové lusky.Cibuli nakrájíme na…
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky. V misce smícháme olivový olej s kořením gyros a zalijeme jím kuřecí kousky. Přidáme půl kelímku zakysané smetany a pořádně…
Všechno zpracujeme a utvoříme koule. Necháme je v ledničce hodinku odležet.Na oleji orestujeme na půlkolečka nakrájenou cibuli, přidáme masové koule a krátce opečeme.…
Krkovici nakrojíme po stranách, aby se nám nekroutila. Zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.V tlakovém hrnci rozpálíme olej a maso na něm z obou stran…
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme ji na větší kostky. Osolíme a opepříme. Olivový olej smícháme s kořením gyros a do této směsi naložíme maso, čtvrtky žampionů a…
Ze surovin na špecle vypracujeme tuhé těsto jako na zavářku do polévky.Nastrouháme nahrubo - já si pomohla mixerem. Drůbeží maso pokrájíme na kusy.Osmahneme na cca 3…
Oloupáme cibuli a nakrájíme na půlkolečka. Maso nakrájíme na kostičky jako na špízy. Na kostičky dále nakrájíme i papriky, slaninu, klobásu na kolečka. Maso opepříme a…
MARINÁDA: Kečup, hořčici, prolisovaný česnek, olej, sůl a koření smícháme dohromady. Kdo má rád ostřejší chuť, může přidat na kolečka nakrájenou chilli papričku. …
Křupavé opečené těstoviny a šunka s horkým rozteklým sýrem jsou stálice zimních večerů a ukázkou hřejivého rodinného jídla z jednoho pekáče. Pro odlehčení si k nim…
Lososa omyjeme a osolíme. Jednotlivé filety zabalíme do alobalu a dáme do trouby. Pečeme podle typu trouby - někdy stačí 15 minut, někdy je třeba i 30 minut. Důležité je…
Žemle, housky, kaiserky nebo pita chléb buď upečeme podle oblíbeného receptu, nebo koupíme v obchodě. Před podáváním je lepší půlky pečiva rozpéct (jako na hambugr), lze…
Vepřové maso si nakrájíme na menší nudličky, okořeníme a necháme uležet. Maso prudce orestuje na teflonové pánvi nejprve nasucho, potom přilejeme trochu olivového oleje …
Nejprve si připravíme brambory, ty se pečou déle. Brambory opláchneme, slupku necháme a nakrájíme je na čtvrtky. Naskládáme na plech, já dávám i pečící papír, aby se…
"Dědo, když jsou ty čarodky, udělej dobrotu na gril, taťka už zatopil a přijede taky teta Blanka a možná strejda Pavel s tetou Vladěnkou a s Krystý," řekla vnučka…
Pokrmy z jednoho pekáčku se díky své nenáročnosti na přípravu těší veliké oblibě. Kuřecí maso, zapečené společně se slaninou a bramborami, okořeněné bazalkou a zalité…
Rizoto s vepřovým masem a zeleninou, bohatě sypané sýrem, zajisté potěší všechny vaše strávníky. Není to sice to pravé italské rizoto, ale i naše česká verze, kterou…
Kuřecí játra očistíme. Každý kousek zabalíme do plátku anglické slaniny a naskládáme do zapékací misky.Okořeníme oblíbeným kořením, ale není to podmínkou (já nedala nic)…
Plátky chleba nakrájíme na čtvrtiny, maso a šunku na přibližně stejně velké kousky jako chleba. Maso osolíme a posypeme gyros kořením. Vše střídavě napichujeme na špejle…
Maso si nakrájíme na kostky a dáme do misky, kde máme připravenou 1 lžíci kořenící směsi gyros a 3 lžíce oleje, promícháme s masem a necháme odležet, než si připravíme…
Sýry smícháme s nakrájenou uzeninou, vejci, mlékem a kořením(gyros, třený česnek, pepř).Podle potřeby osolíme a zahustíme bramborovou kaší v prášku nebo strouhankou…
Nejprve si na noc naložíme maso do marinády. Marinádu vyrobíme z jednoho bílého jogurtu, koření na kebab (dostatek), trochy mleté papriky a já ještě dosoluji. Promícháme…
Maso lehce naklepeme a rozkrájíme na dlouhé proužky asi 1 cm široké. Posypeme kořením na gyros, trochu dosolíme, pokapeme olivovým olejem, vše pomocí prstů důkladně…
Kuracie prsia pokrájame na kocečky a premiešame s korením a s olejom.Zohrejeme panvicu a opražíme mäsko (olej už nepridávame) Potom pridáme smotanu a nastrúhanú nivu,…
Hovězí guláš na pivu zahuštěný bramborou: Správně orestovaná cibule dodá typickou chuť, černé pivo zase výraznou barvu
Buchty po ránu: Pařížské rohlíčky Josefa Maršálka vás uchvátí kombinací slaných arašídů v korpusu a pařížského krému
Jídelníček námořníků na lodích Kryštofa Kolumba: Solené ryby, suchary tvrdé jako kámen i kaše s červy