Pečený bažant s jablečno-brusinkovou nádivkou
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve si namočíme 50 g brusinek do vína s hřebíčkem. Můžeme nechat i přes noc. Bažanta pořádně dočistíme, omyjeme, osušíme. Vezmeme plátky slaniny a snažíme se jí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve si namočíme 50 g brusinek do vína s hřebíčkem. Můžeme nechat i přes noc. Bažanta pořádně dočistíme, omyjeme, osušíme. Vezmeme plátky slaniny a snažíme se jí…
Ledvinky očistíme od kanálků.Na másle necháme zpěnit cibuli, přidáme sterilovanou zeleninu, prohřejeme, pak vložíme opláchnuté vnitřnosti. Osolíme, vložíme koření dané v…
Do hrnca dáme kosti, odrezky mäsa, tuku, kože a zalejeme vodou. Osolíme, privedieme do varu a zbierame penu. Varíme sotva znateľným varom - vývar len jemne perlí. Po…
Mouku zpracujeme s vejcem, cukrem, změklým máslem, medem, kandovaným ovocem, ořechy, kořením a sodou. Těsto necháme uležet v chladnu do druhého dne. Následující…
Ošúpanú dyňu uložíme na olejom vymastený plech a pečieme v rúre do mäkka. Potom ju rozmixujeme a necháme vychladnúť. Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme múku s práškom…
Umeleme filety.Do misky přidáme veškeré koření a pomleté filety. Vše řádně pomícháme, uděláme karbanátky a obalíme ve strouhance.Karbanátky opečeme na oleji.Vychladlé…
Mrkev oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, dáme do kastrolu, přidáme šťávu a kůru (jen žlutou část!) z celého citronu nebo pomeranče, lžíci másla, špetku soli,…
Na másle usmažíme tmavou jíšku. Zalijeme 1,5 litrem vody a vyšleháme metličkou, aby nevznikly hrudky. Přidáme kostku bujónu, opět vyšleháme metličkou a provaříme. Pak do…
Těsto necháme uležet přes noc, rozvážíme na 6 stejných částí, každý díl rozválíme na obdelník (úzký a dlouhý přes celý velký plech – t.j. tak, aby se závin zatočil…
V mixéru vyšlehejte 60g změklého másla s 1 lžící medu a 35g mletého třtinového cukru. Mezitím si nasekejte ořechy úplně na jemno. Smíchejte mouku s hřebíčkem a přes…
Maso očistíme, zbavíme blan. Bylinky nasekáme na jemno. Panenku v nich obalíme a důkladně vmasírujeme. Připravíme si čistou utěrku ( já použila plenu ) a na ní…
Na oleji zpěníme na proužky nakrájenou červenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme hřebíček a jalovec. Podlijeme vínem a pomerančovou šťávou, rozpustíme lžíci medu a…
Suroviny dame do pekarne v poradi najprv tekute a potom sypke a zapneme program cesto, alebo rychly cesto. Cesto moc nenakysne, je vlacne, podoba sa na cesto na keksy.…
Na vál nasypeme mouku, kterou smícháme s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, pak přidáme změklou…
Zmiešame múku s práškom do pečiva, cukrom, soľou a koreninami.Pridáme mlieko, vajce a roztopené maslo, premiešame a necháme 5 minút odstáť. Pitom primiešame tekvicu.Z…
Zázvor omyjte a očistěte. Koření a zázvor roztlučte nahrubo v hmoždíři nebo umelte nahrubo v čistém mlýnku na kávu. Studenou vodu přiveďte na hořáku k varu, přisypte…
Zázvor omyjte a očistěte. Koření a zázvor roztlučte nahrubo v hmoždíři nebo umelte nahrubo v čistém mlýnku na kávu. Studenou vodu přiveďte na hořáku k varu, přisypte…
Sójový granulát uvaříme podle návodu s přidáním bujonové kostky, slijeme a vymačkáme. Maso a cibuli nakrájíme na větší kostky, rohlík vymačkáme. Maso, cibuli, česnek…
Masa připravujeme odděleně, ve dvou hrncích. Zachovají si tak své aroma a chuť. Později obě směsi spojíme, takže je dobré mít k dispozici aspoň jeden 5 l hrnec na…
Do hrnce dáme vodu a koření. Švestky nakrájíme na malé kousky a taktéž přidáme do hrnce. Vaříme 15 minut.Mezitím nahrubo nastrouháme mandle a vlašské ořechy. Poté…
V chladných a deštivých dnech, které nemusí přijít jen s podzimem a zimou, se rádi zahřejeme. K tomu nám také může posloužit lahodný jablečný punč. Černý čaj, jablečný…
Jelikož už jde podzim cítit ve vzduchu, znamená to, že sezona voňavých hruškových koláčů je v plném proudu. Křehké máslové těsto je pokryto krémem ze zakysané smetany,…
Rýži využijeme jako přílohu ke spoustě pokrmů, například k pečenému kuřeti, nebo k přírodním plátkům. I obyčejnou rýži můžete vylepšit, stačí do ní přidat jen slaninu a…
Léčivé účinky aronie zná asi každý z nás, že se z ní dá ale i uvařit výborná marmeláda ví málokdo. Příprava není složitá a výsledkem je marmeláda výrazné chuti, která…
Sýrová roláda jako z Prostřena se stane perlou vašeho pohoštění. Má tisíce variací a příprava je jednoduchá
Pečeme s Ivou: Hruščák, koláč s hruškovými povidly a s tvarohovou náplní, pekly už kdysi dávno naše prababičky
Pravoslavný vánoční jídelníček: Čtyřicet dní půstu, a pak dvanáct chodů na stole