Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koření hřebíček - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Dušená rýže

Dušená rýže

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Rýži přebereme, opláchneme studenou vodou, pak několikrát horkou vodou. Necháme okapat. Pak ji dáme do kastrolu, zalijeme vodou, přidáme máslo, cibuli se zapíchnutým…

Těftěli v rajské

Těftěli v rajské

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

V míse s mlékem nebo vodou namočíme rozlámané rohlíky, pak je vymačkáme a dáme zpět bez tekutiny, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, k tomu 1 cibuli nakrájenou na…

Bibinka

50 min

Lák na okurky

Lák na okurky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Milujete kyselé okurky a ještě jste si na ně netroufli? S tímto receptem to půjde téměř samo a budete na sebe pyšní. Stačí jen očistit okurky, připravit jednoduchý nálev…

marketaC

30 min

Naložené červené kapie

Naložené červené kapie

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Chlebíčky a výrobky studené kuchyně se neobejdou bez červené papriky. Pokud si vyrobíte pár skleniček červených kapií sterilovaných ve sladkokyselém nálevu a oleji,…

Majka8

30 min

Škvarkový štrúdl s jablky

Škvarkový štrúdl s jablky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Škvarky rozemeleme a přidáme do mouky smíchané s polovinou prášku do pečiva. Dále přidáme vejce rozšlehané se špetkou soli, na prášek roztlučené hřebíčky, zalijeme 2 až…

Pojednání o BORŠČI

Pojednání o BORŠČI

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…

Kořeněné svařené víno

Kořeněné svařené víno

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Všechny suroviny kromě vína a brandy nasypeme do kastrůlku a zahříváme až do okamžiku, kdy se cukr rozpustí. Poté přilejeme víno a zahříváme, dokud není směs horká …

Rajská omáčka "habunda"

Rajská omáčka "habunda"

Recept ještě nebyl hodnocen 3,8

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na másle zpěníme cibulku do zlatova, přidáme hřebíček, bobkový list, nové koření, celý pepř a cca 1-2 minutky osmahneme, poté…

habunda

90 min

Voňavá dýňová zavařenina

Voňavá dýňová zavařenina

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Dýňová zavařenina, která voní po citrusech, zázvoru a hřebíčku. Zavařeninu můžete použít do originálních, podzimních dýňových buchet, muffinů, bábovek a koláčů, nebo ji…

1974andrea

55 min

Játrovo-bůčková paštika

Játrovo-bůčková paštika

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Pikantní vepřová paštika, která se skvěle hodí jako předkrm na sváteční stůl, svačina na výlet či jako večeře pro dny strávené na chalupě. V receptu taktéž zpracujete…

cathleen

30 min

Dršťkový guláš

Dršťkový guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Dršťkový guláš je tradiční české jídlo, které si získalo oblibu svou sytostí a výraznou chutí. Tento klasický pokrm je připravován z hovězích drštěk, které jsou pomalu…

Anna Kocikova

90 min

Slaninová omáčka

Slaninová omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky, usmažíme na drobně nakrájené slanině, vyjmeme a na vypraženém tuku zaděláme jíšku, do které nalijeme vývar a metličkou jej…

Pečený čaj tety Dáši

Pečený čaj tety Dáši

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Ovoce omyjeme a nakrájíme i se slupkou na menší kostky, citron oloupeme a nakrájíme také na kostky, které přihodíme k ovoci, dáme do pekáče, přidáme hřebíček, posypeme…

Zázvorový čaj s citrónem

Zázvorový čaj s citrónem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Oloupaný zázvor nastrouháme na hrubém struhadle, dáme do sklenice a zalijeme vodou. Necháme 15 minut vyluhovat. Poté čaj přecedíme a dochutíme podle sebe. Můžeme přidat…

misza

20 min

1 5 6 7 8 9 39