Zapékané brambory se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky (není potřeba je předvařovat). Zapékací misku vymažeme olejem.Na dno zapékací mísy dáme polovinu brambor, rovnoměrně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky (není potřeba je předvařovat). Zapékací misku vymažeme olejem.Na dno zapékací mísy dáme polovinu brambor, rovnoměrně…
Lilek nakrájíme podélně přibližně na 1 cm silné plátky. Každý plátek z obou stran lehce nasolíme a necháme asi 20 minut až půl hodiny vypotit.Když je lilek vypocený,…
Na rozpuštěném másle orestujeme pórek, papriku a žampiony do měkka. Přidáme olivy, konzervu rajčat, tuňáka, podlejeme lehce vodou, okořeníme dle chuti a dusíme.. Dle…
Zeleninu očistíme, nasekáme cibuli a česnek. Dýni zbavenou semen i slupky a oškrábaný brambor omyjeme a nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na malé kostičky.Na 1 lžíci…
Na 2 PL oleje orestujeme půl paličky lisovaného česneku do vůně, pak zalijeme půl litrem vody, vsypeme mořské plody, osolíme, opepříme, ochutíme chilli a asi 5-10 minut…
Veškeré ingredience na závitky, kromě kadeřávku, smícháme dohromady a ze vzniklé hmoty tvoříme malé válečky.Kadeřávkové listy omyjeme, odstraníme z nich nejtvrdší stonky…
Z trošky mléka, droždí, cukru a lžíce mouky uděláme kvásek a dáme na teplé místo vzejít. Na hrubém struhadle nastrouháme šunku a sýr.Do mísy vsypeme mouku, přidáme…
Nakrájíme pórek, lehce osmažíme na sádle s kmínem, přidáme trošku vody a brambory nakrájené na kostičky, vše chvilku podusíme.Přidáme zbytek vody, bujón, sůl, pepř,…
Troubu předehřejeme na 200 °C a pekáček vymažeme máslem.V pánvi rozpustíme polovinu másla a zvolna restujeme baby špenát až ztratí na objemu a bude vláčný. Dáme stranou…
Tento pokrm spojuje jemné noky s šťavnatými kousky kuřete, čerstvou cuketou a intenzivní chutí sušených rajčat, to vše korunováno roztavenou mozzarellou. Ideální jako…
Výborný svačinový salát z krabích tyčinek s čerstvou cuketou a pekingským zelím je snadný a zvládnete jej připravit během chvilky. Hodí se jako svačina či lehká večeře.…
Letní lilkové pizzy se zeleninou jsou lehkou a chutnou alternativou klasické pizzy, ideální pro horké letní dny. Namísto těsta se jako základ používají plátky lilku,…
Jak na dokonalé a šťavnaté hovězí na houbách? Chuť vylepší slanina, česnek i sklenka bílého vína
Svatba korunního prince Rudolfa: Podávaly se taštičky plněné skřivánčím masem, sluky s lanýži a dort s pomerančovými květy
Vyhodnocení a odměnění aktivních uživatelů ve druhém pololetí 2023