Pečená jehněčí kýta
Recept ještě nebyl hodnocenJehněčí maso se pojí nejčastěji s Balkánskou kuchyní. U nás jej připravujeme na nejčastěji na velikonoční svátky, ale i tak patří mezi méně často využívané druhy masa v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jehněčí maso se pojí nejčastěji s Balkánskou kuchyní. U nás jej připravujeme na nejčastěji na velikonoční svátky, ale i tak patří mezi méně často využívané druhy masa v…
Den předem si naložíme masko do marinády, vymíchané z majolky, vína, bylinek, oleje a koření (bez soli). Trochu bylinné směsi vetřeme do zářezů na mase. Když si…
Maso lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořením divočina. Můžeme dát odležet, ale není to potřeba.V hrnci rozehřejeme na špalíčky nakrájenou slaninu a každý plátek masa…
Lahodné srnčí ragú na špeku se skvěle hodí k nedělnímu rodinnému obědu. Odležení masu prospěje a lépe vynikne jeho chuť. Měkké a šťavnaté kousky masa, lahodná omáčka a…
Srnčí guláš patří k oblíbeným pokrmům ze zvěřiny, které k podzimu neodmyslitelně patří. Vůně cibule, česneku a koření se při pomalém dušení krásně propojí s chutí masa a…
Odleželé jelení maso umyjeme, odblaníme, protáhneme na nudličky nakrájenými okurkami, šunkou a slaninou. Svážeme provázkem do soudečku, aby drželo tvar. Posypeme…
Osolené čtvrtky kuřete potřeme česnekem, medem a chilli a poklademe plátky slaniny. Vložíme do pekáče, podlijeme pivem a pečeme přikryté. Během pečení přeléváme výpekem…
Na 1,5 lžíci sádla podusíme velkou cibuli, přidáme sladkou papriku a na plátky nakrájené srdce. Krátce orestujeme, opepříme dle chuti, přidáme lžičku koření na divočinu…
Játra očistíme, nakrájíme na kousky a řádně propláchneme. Špek a cibuli nakrájíme na drobno.Do kastrolu dáme vyškvařit nakrájený špek, přidáme cibuli a necháme trochu…
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme jí na oleji v tlakovém hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dorůžova. Vložíme na kostky nakrájené maso,…
Na slanině osmažíme do hněda cibulku, přidáme česnek, plátky žampionů a srdce na nudličky. Okmínujeme, zasypeme vrchovatou lžičkou koření na divočinu a zprudka vše…
Na sádle osmahneme cibuli do růžova, zasypeme sladkou paprikou, přidáme na kostky nakrájené maso, masox, koření a přisolíme. Dusíme téměř do měkka, mírně podléváme…
Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli téměř do hněda, přidáme nakrájené kančí maso a necháme zatáhnout. Pak přisypeme divoké koření a papriku a nakonec dolijeme vodou a…
Omytý bůček posolíme, potřeme rozetřeným česnekem, mírně posypeme drceným kmínem a kořením na divočinu. Do římského hrnce dáme drobně nakrájenou cibuli,…
Na pánvi si rozehřejeme sádlo přidáme 2 stroučky česneku, jalovec, nové koření, bobkový list, pepř, rozmarýn, tymián, saturejku, šalvěj, chvilku restujeme, pak přidáme…
Koňskou roštěnou - plátky, zlehka naklepeme a nařízneme. Roštěnou potřeme směsí koření na divočinu a roštěnky, smíchané s trochou oleje. Okořeněné plátky dáme uležet do…
Na sádle osmažíme cibulku do tmavší barvy. Přidáme očištěnou, nakrájenou kližku. Necháme zatáhnout a přidáme papriku, utřený česnek a všechno koření. Orestujeme a…
Vepřové ledvinky dokáží být skutečnou delikatesou. Držte se následujícího receptu a připravíte lahodný pokrm, který ocení nejen milovníci vnitřností. Ledvinky ovoněné…
Kuřecí prsa posypeme kořením, zalijeme jednou lžící oleje, promícháme a necháme chvíli odležet.Na druhé lžíci oleje zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, po chvíli…
Zvěřina má své příznivce i odpůrce. Nebojte se ji vyzkoušet. Nemusí se mnohdy vůbec nakládat, dlouze připravovat a složitě zakrývat její přirozenou chuť. Vhodné koření a…
Maso, nejlépe z kýty, dobře odblaníme a pak ho nakrájíme na menší kousky, asi tak jako na ražniči. Dáme do misky, raději porcelánové, protože ta nepřebírá pachy a…
Vykoštěného králíka naporcuji na malé kousky (5krát5), taktéž bůček i slaninu ta může i na menší. Osolím, načesnekuji, okořením (pozor na slané druhy koření), vložím do…
Na sádle podusíme cibuli,posypeme sl. paprikou a přidáme na kostky nakrájené maso. Osolíme,přidáme kmín a koření na divočinu. Mírně podlijeme a dusíme téměř do měkka. …
Plátky masa naklepeme, osolíme, mírně posypeme hladkou moukou a na oleji hodně osmažíme, pak vyndáme. Cibuli si nakrájíme na proužky, dáme jí na olej od masa a necháme…