Kedlubnové hranolky
Recept ještě nebyl hodnocenHranolky z brambor už vás nebaví? Vyzkoušejte hranolky z kedlubny. Křupavé kousky zeleniny v lahodném těstíčku stačí usmažit do zlatova a podávat s oblíbeným dipem. Sami…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hranolky z brambor už vás nebaví? Vyzkoušejte hranolky z kedlubny. Křupavé kousky zeleniny v lahodném těstíčku stačí usmažit do zlatova a podávat s oblíbeným dipem. Sami…
Pečená zelenina k rychlé letní večeři, připravená na plechu nebo v pekáčku. Můžete ji také střídavě napichovat na špejle nebo grilovací jehly, pokud chcete posedět venku…
Do pekáčku dáme dýni nakrájenou na kousky, cibuli na půlkolečka, osolíme, opepříme a posypeme kořením.V misce smícháme tahini pastu, olej a citronovou šťávu. Směs…
Očištěný celer nakrájíme na 0,5 cm plátky (nemusí se vařit). Smícháme olej s kořením a celer pomažeme. Připravíme grilovací pánev nebo kontaktní gril. Bez tuku nebo s…
Přijdete z práce a rodina se hned u dveří ptá, co bude k večeři. Tyto medailonky z kuřecího masa, podávané s kuskusem plným lahodné restované zeleniny, jistě potěší vaše…
Máslová zelenina v papilotě je elegantní a zdravý způsob, jak si vychutnat plné chutě sezónní zeleniny. Pečení v papilotě, tedy v pečicím papíru, zachovává svěžest,…
Dýně je vděčná kuchyňská surovina. Ochotně přijímá chutě společně připravovaných komponentů pokrmu. Když jí dobře okořeníte a upečete spolu s ostatní zeleninou, získáte…
Rizoto s vepřovým masem a zeleninou, bohatě sypané sýrem, zajisté potěší všechny vaše strávníky. Není to sice to pravé italské rizoto, ale i naše česká verze, kterou…
Nejprve dáme vařit stehno bez soli, neboť se nakonec osolí grilovacím kořením. Připravíme si všechny ingredience, lilek posolíme a necháme potit (aby se vyplavila…
Fazolové lusky dáme do vroucí vody asi na 3 minutky, aby zůstaly křupavé.Mezitím osmahneme cibulku a pokrájené tofu. Restujeme do zlatava. Nakonec přidáme lusky a…
Velmi dobrá směs, pokud chcete vařit bez masa. Voní po bylinkách, chutná po houbách a brambory vás zasytí tak, že se hodí k obědu i večeři. S miskou zeleninového salátu,…
Lilek obalený v bylinkovém těstíčku a následně pečený v troubě se stává křupavým a voňavým, přičemž si zachovává svou jemnou strukturu uvnitř. Skvělá volba pro…
Pečená zelenina se dá v parném létě jíst i studená, čímž nás příjemně osvěží. Ať už zvolíte jakoukoli kombinaci zeleniny, vždy si pochutnáte. Je to prostě takové skvělé…
Pokud máte přebytek cuket, vyzkoušejte toto jednoduché jídlo z jednoho pekáčku. Zapečená cuketa s anglickou a brambory chutná skvěle a už k ní nemusíte připravovat…
Tyto slané šátečky plněné šťavnatou náplní oceníte jako svačinu nebo pohoštění pro návštěvy. Uvnitř šátečků najdete chutě podzimu - lesní houby a dýni hokaido.…
Máte chuť na rýži, nebo vám doma uvařená rýže zbyla a přemýšlíte, jak ji zužitkovat? Stačí přidat trochu zeleniny nebo chřestu, pár žampionů a kousky masa. Rázem máte…
Spolu s podzimem přichází také sychravé počasí, ve kterém nám přijde k duhu talíř teplé zeleninové polévky. Krémová polévka z pečené zeleniny je skvělým způsobem, jak…
Těstoviny uvařím ve vodě. Cibuli na kostičky osmahnu na pánvi s olejemi, přidám tofu, žampiony a papriku na kostičky. Až bude tofu lehce zlatavé, přidám cizrnu a…
Uvaříme těstoviny dle návodu. Než se uvaří, nakrájíme uvařené nebo upečené maso (množství neudávám, protože tento salát dělám, když mi zbude maso od oběda.Na pánvičce…
Večer připravíme maso. Naklepeme hladkou stranou paličky přes igelit. Vložíme jej do marinády z olivového oleje, pepře, práškového bujónu, sherry, trochu soli a dáme…
Dáme uvařit brambory ve slupce, vejce natvrdo. Po uvaření necháme vychladnout. Oloupeme a nakrájíme na plátky - obojí.Kyselé okurky nakrájíme na kolečka, slaninu na…
Brambory dobře omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Špek nakrájíme na kostičky a smícháme s česnekem a kořením.Brambory smícháme s ochuceným špekem. Dáme do pekáčku a…
Dýni omyjeme, vydlabeme semínka, nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme také na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky -asi 0,5 cm.Zapékací mísu…
Všechnu zeleninu nakrájíme na přibližně stejné kousky. Pokapeme olejem a okořeníme. Zamícháme s čerstvými bylinkami. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 min na 180°C. …