Sulc bez syntetik
Recept ještě nebyl hodnocenPoctivý zabijačkový sulc se zeleninou je opravdovou pochoutkou plnou kolagenu. Nejlépe si ho vychutnáte dobře vychlazený, pokapaný octem, posypaný mletým pepřem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Poctivý zabijačkový sulc se zeleninou je opravdovou pochoutkou plnou kolagenu. Nejlépe si ho vychutnáte dobře vychlazený, pokapaný octem, posypaný mletým pepřem a…
Kousky vepřového masa, vařené do dokonalé měkkosti. Každá lžíce tohoto guláše je cestou do srdce české kuchyně, kde se spojuje chuť masa s výraznou vůní koření. Výborný…
Mleté maso má mnoho možností jak ho lze využít. V našem receptu stačilo pozměnit ochucení, přidat pikantní omáčku a doplnit jídlo vhodnou přílohou aby se staly…
Kdo by neměl rád zeleninu zavařenou ve sladkokyselém nálevu? Součástí zavařovacích nálevů je téměř vždy i ne zcela zdravé umělé sladidlo - v tomto nálevu (na okurky a…
Nejdříve si namočíme 50 g brusinek do vína s hřebíčkem. Můžeme nechat i přes noc. Bažanta pořádně dočistíme, omyjeme, osušíme. Vezmeme plátky slaniny a snažíme se jí…
Maso vložíme do pomalého hrnce, přidáme koření, cibuli a osolíme. Vaříme doměkka - cca 4 hodiny. Hodinu před koncem přidáme mrkev. Měkké maso necháme vystydnout a…
Domácí zelí, bobkový list, nové koření a brambory dáme vařit. Na oleji si osmahneme cibulku, po chvíli přihodíme klobásku nakrájenou na kostičky, červenou papriku,…
Očištěné houby nakrájíme na plátky a na 10 minut vložíme do vroucí osolené vody. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a promneme s dvěmi špetkami soli. Povařené houby…
Oškrábané brambory nakrájíme na větší kousky. Omytý květák rozebereme na přibližně stejné růžičky. Brambory i s květákem zalijeme asi do poloviny vývarem a doplníme…
Vepřové jazyky očistíme dáme vařit společně s kořením a zeleninou. Vaříme do měkka v tlakovém hrnci cca 50-60 minut.Mezitím připravíme marinádu ze všech surovin bez…
Na másle orestujeme cibuli, přidáme fazolky a spolu s cibulí osmahneme (3-4 minuty). Zalijeme vývarem, přidáme koření a pomalu vaříme.Po 5 minutách přidáme oloupané a na…
Slanečky krátce povaříme s : 1 velikou cibulí nakrájenou na kolečka 2 papriky nakrájené na proužky kořením a octem Po uvaření necháme vychladnout a slijeme tekutinu.…
Hovězí žebra a srdíčka propereme, dáme je vařit do 2 litrů vody spolu s cibulemi, novým kořením, bobkovými listy, 2 lžičkami soli. Vaříme dlouho, alespoň 3 hodiny. Vývar…
Do vody dáme mleté maso rozdělené na kousky, přidáme sůl, koření a zvolna vaříme zhruba 20 minut.Pak přidáme nakrouhané zelí, nahrubo nakrájenou cibuli, nahrubo…
Veškeré koření i sůl převaříme aspoň 5 minut a necháme vychladit. Ryby očistíme zevně i vně a tady bych doporučoval podél páteře pořádně vyčistit lžičkou hnědou…
Kosti (harfy, žebra) dejte do trouby a pečte při 180 °C cca 25 minut.Po upečení kosti dejte do kastrolu se studenou vodou, osolte a přidejte zeleninu.Vařte a stahujte…
Češi jsou národem houbařů, nejenom, že je rádi sbírají, ale ještě raději s nimi pracují v kuchyni. Kuřecí prsíčka dušená s divokým kořením a houbami, podávaná s…
Talíř horké polévky, provoněné majoránkou a česnekem a zahuštěné máslovou jíškou skvěle zahřeje zejména v chladných dnech. Do bramboračky, takové jakou vařily už naše…
Svíčková omáčka je klenotem české kuchyně a každá kuchařka má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit. Příprava je sice náročnější, ale o to více si zaslouží…
Na rajskou omáčku má každý svůj vyzkoušený recept. Vyzkoušejte ji připravit společně s koulemi z mletého masa. Ideální přílohou jsou těstoviny, omáčka tak zachutná nejen…
Poctivá kulajda s liškami je tradiční česká polévka, která v sobě spojuje jemnou smetanovou chuť s výrazným aroma čerstvých hub. Tradiční kombinace smetany, kopru a…
Husokachna je kříženec mezi domácí kachnou a husou. Tento hybridní druh má vlastnosti obou, což se projevuje v jeho mase, které je chutné a má menší množství tuku než…
Jedná se o staročeský recept, dnes již většinou zapomenutý. Kdysi býval hlavním chodem vesnické štědrovečerní večeře, neboť zaječí maso bylo běžně dostupné. Dnes tomu…
Nejprve dáme vařit hlívu pokrájenou na menší kousky, můžeme nechat i větší kusy nohou. Vaříme do měkka cca 30minut. Než se nám uvaří houby, nakrájíme cibuli na…