Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koření Nové koření - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Čalamáda

Čalamáda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Do této čalamády zužitkujete veškeré přebytky zeleniny ze zahrádky. Sladkokyselá čalamáda má skvělé využití jako příloha k masu, nebo jako alternativa ke kyselým okurkám…

pelda

30 min

Rybí polévka z hlav

Rybí polévka z hlav

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Symbolem českých vánoc je bezesporu kapr. Z hlav a mlíčí se připravuje výtečná polévka s kořenovou zeleninou, která nesmí chybět na Štědrý den. Polévku doplní dokřupava…

jirka66

60 min

Kuřecí prsa á la bažant

Kuřecí prsa á la bažant

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Jestli nevíte, jak připravit kuřecí maso k nedělnímu obědu, vyzkoušejte recept na způsob bažanta. Výsledný pokrm nádherně voní po divokém koření a rozmarýnu. Podávat jej…

RubyRom

60 min

Rajčatová omáčka

Rajčatová omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Jednoduchou rajčatovou omáčku připravíme z cibulové jíšky, kterou povaříme ve vývaru spolu s kořením. Na závěr přidáme rajčatový protlak. Omáčku můžeme zahustit…

mardosa

45 min

Haše z vepře

Haše z vepře

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Haše je klasické jídlo, ve kterém lze zpracovat i levnější kousky vepřového, případně můžeme přidat i maso, které zbylo například z vývaru. Podáváme ji s bramborami nebo…

Fakira

208 min

Buši nová rajská

Buši nová rajská

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Plněné papriky s rajskou omáčkou podle paní Libušky - Buši. S omáčkou vylepšenou rajčatovou šťávou, dobře ochucenou náplní z mletého masa a přílohou podle vaší chuti. To…

Vaclav Fronek

90 min

Moravanka "z Hané"

Moravanka "z Hané"

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Moravanka je zeleninová směs, známá svou typickou pikantní chutí. Má široké možnosti použití do salátů, pomazánek nebo jako základ pod maso. Pokud máte dost různé…

jahoda

80 min

Kuře vařené v zelenině

Kuře vařené v zelenině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Kuře vařené v zelenině je velmi příjemný pokrm, vlastně něco mezi polévkou a hlavním jídlem. Kusy zeleniny jsou nakrájeny na větší kousky, stejně tak maso. Součástí…

mika59

60 min

Plněné vinné listy II.

Plněné vinné listy II.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Listy umyjeme, povaríme vo vode - asi 1 minútu. Vždy som chytila cca 15-20 ks naraz a ponorila, varechou pridŕžala pod hladinou. Vyberieme, necháme odkvapkať a…

Kapr namodro

Kapr namodro

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Z kapra stáhneme kůži a uvaříme spolu se zeleninou, cibulí a kořením na mírném plameni 15 minut. Poté kapra vyjmeme, položíme na teplý talíř, poklademe plátkem másla,…

Boubelinda

20 min

Podmáslová zelňačka s houbami

Podmáslová zelňačka s houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Na tu "správnou zelňačku" existuje 1000 a jeden recept. Každá rodina má tu svou nejlepší. Pokud chcete obměnit repertoár, zkuste tuto s podmáslím. Neuděláte chybu. Bude…

Pojednání o BORŠČI

Pojednání o BORŠČI

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…

1 29 30 31 32 33 97