Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koření Nové koření - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Játra v sádle

Játra v sádle

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Játra s cibulkou smažená na sádle necháme vychladnout a poté natřeme na čerstvé pečivo. Na dochucení můžeme použít i anglickou slaninu nebo předsmaženou cibulku, ale…

hosta

25 min

Vydatná durynská soljanka

Vydatná durynská soljanka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Hustá, kyselá soljanka pochází původně z ukrajinské a ruské kuchyně. Připravíme ji z uzeného masa, klobásy, rajského protlaku a papriky. Kyselost polévce dodáme kyselými…

1974andrea

55 min

Vánoční perníkový stromeček

Vánoční perníkový stromeček

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Krásná a jedlá vánoční dekorace nebo dárek pro naše přátele - to jsou perníkové vánoční stromečky. Připravíme je jednoduše z perníkového těsta, které vytvarujeme do…

davara

60 min

Srnčí guláš na červeném víně

Srnčí guláš na červeném víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Na oleji osmahneme cibuli dozlatova, zasypeme paprikou a hned přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme a opepříme. Po chvilce přidáme lžíci koření Divočina, pár…

Pajaja

60 min

Česká svíčková na smetaně

Česká svíčková na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Svíčková na smetaně patří mezi české národní poklady. Připravte rodině a blízkým tradiční a léty prověřený pokrm s křehkým a šťavnatým hovězím masem, vynikající omáčkou…

MiskaM

160 min

Bílé fazole nakyselo

Bílé fazole nakyselo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Fazole den předem namočíme a druhý den vodu slijeme a vaříme v čerstvé. Přidáme bobkové listy a nové koření. Vaříme doměkka. Pokud zbude více vody, scedíme a uchováme…

Beskydský bigos

Beskydský bigos

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Tradiční polský pokrm plný výrazných chutí pořádně zasytí i zahřeje. Voňavý špek, houby, dva druhy masa, kysané i čerstvé zelí a klobáska se v tomto jídle dobře doplňují…

poslirecept

120 min

Rajská omáčka od maminky

Rajská omáčka od maminky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Další z variace receptů na domácí rajskou omáčku. Někdo jí nemusí, jiní jí milují. Ať už s knedlíkem nebo těstovinami, prostě tahle dobrota nesmí v jídelníčku alespoň…

kucharicek Remy

110 min

Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Ná másle (dala jsem i kapku olivového oleje) osmažíme na drobno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek, přidáme červenou čočku (asi 1/3 sáčku) a zalijeme vodou, přidáme…

hadikuze

15 min

Slovenská fazolačka

Slovenská fazolačka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Barevné fazole, já mám nejradši ty velké, namočíme na 24 hodin. Vodu vylejeme a v nové vodě asi do poloviny hrnce necháme fazole vařit se solí, celým pepřem, novým…

Kruela

1500 min

Babiččina fazolačka

Babiččina fazolačka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Recept na polévku, která zasytí i početnou rodinu. Připravíme ji z uzených žeber a fazolí, zjemníme smetanou a dochutíme kořením. Na přípravu nám sice trochu času zabere…

k.radulka

140 min

Jelení kýta na víně

Jelení kýta na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte olej a cibuli opékejte, dokud nezačne hnědnout. Kořenovou zeleninu pokrájejte na kostky (1,5 – 2 cm) a přidejte k cibuli. Za…

Vareniste.cz

180 min

Jemná kulajda bez kopru

Jemná kulajda bez kopru

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Bez kulajdy by houbaři neměli ten správný podzim. Prošmejdit les, přinést úlovek domů a uvařit skvělou polévku. To je to pravé! Voňavá polévka plná hub pohladí chutí,…

medmic

45 min

Marináda nejen na zvěřinu dle myslivce

Marináda nejen na zvěřinu dle myslivce

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Zvěřina je označení pro maso zvěře, které bylo uloveno ve volné přírodě. Jedná se o maso, které je méně tučné, ale bývá tužší konzistence. Proto je vhodné takové maso…

spagetka

25 min

Aspikové bábovičky

Aspikové bábovičky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Aspikové bábovičky připravujeme k mimořádným událostem. K narozeninám, oslavě výročí nebo třeba i na silvestrovskou párty. Vyrobit je není příliš obtížné. Navíc potěšíme…

Merylas

30 min

Krůtí prsa na hříbkách

Krůtí prsa na hříbkách

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Sušené hříbky namočíme do vody alespoň 2 hodiny předem, nejlépe namáčíme přes noc.Troubu předehřejeme na 250 °C.Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme plátky 1-1,5 cm silné…

JanaDorazinova

115 min

1 6 7 8 9 10 97