Kuřecí rolka s pečenými paprikami a mozzarellou
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve upečeme v troubě při 180°C papriky, obracíme je a opékáme ze všech stran asi 30 minut. Upečené vložíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit 10 minut.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve upečeme v troubě při 180°C papriky, obracíme je a opékáme ze všech stran asi 30 minut. Upečené vložíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit 10 minut.…
Nakrájíme maso na menší kousky a necháme bokem v misce. Nakrájíme cibuli i česnek, ten na plátky. Ve wok pánvi na olivovém a řepkovém oleji osmahneme cibuli a přidáme…
Quinou propláchněte na sítě důkladně vodou, nasypte ji do hrnce společně s 2 lžičkami olivového oleje. Přidejte i obě čočky a restujte na středním plameni pár minut.…
Ze surovin na marinádu utvoříme pastu - v sekáčku nebo lépe ručně v hmoždíři a promícháme ji s roztaveným máslem.Směsí potřeme maso, které jsme dotenka rozklepali a…
Žampionům odstraníme nohy a upotřebíme je jinak, např. do polévky. Mascarpone promícháme se směsí čubrica a na co nejmenší kostičky nakrájeným sýrem feta. Naplníme…
Očištěné drůbky jemně pokrájejte nebo pomelte a na oleji osmahněte s cibulkou do zlatohněda (používáte-li žaludky, napřed je povařte doměkka).Do mléka dejte vejce,…
Z ingrediencí na marinádu připravíme ve větší míse směs, dokonale promícháme a vložíme do ní očištěná, na nudličky nakrájená kuřecí prsa. Přikryjeme fólií a necháme…
Stehna vykostíme a nakrájíme na drobné nudličky, osolíme, opepříme. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku s drceným česnekem, přidáme masové nudličky…
Klasické řízky má rád skoro každý. Můžeme je ale ještě vylepšit tak, že je den předem naložíme do jednoduché jogurtové marinády. Díky tomu budou křehké, šťavnaté a budou…
Na 1 lžíci oleje zesklovatíme jemně nasekanou cibuli, polovinu dáme stranou, polovinu do misky. Do misky dáme umleté maso (může být i koupené mleté), sloupneme střívka…
Přestože má kadeřávek lahodnou chuť a je velmi zdravý, nesetkáváme se s ním na talíři tak často. Když ho zkombinujeme s krůtím masem, rajčaty a zapečeme s balkánským…
Klasické noky připravíme velice snadno. Suroviny intenzivně promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Poté znovu prohněteme a můžeme tvarovat.Způsobů je celá řada, ale…
Zeleninových jídel není nikdy dost! Rychlá úprava, zdravotní benefity pro trávení a vcelku rychlé zhotovení - to vše z nich dělá favority našich večeří i lehčích obědů.…
Špagety s omáčkou, skoro z domácích zdrojů, si připravíte podle našeho receptu. Maso doplníte posledními sklizenými rajčátky ze zahrádky, olivami, troškou vína a pro…
Připravte rodině k obědu rychlou a chutnou variantu boloňské omáčky s mletým drůbežím masem a lilkem. Dobře vychucenou masovo - zeleninovou směs můžete servírovat s…
Vegetariánský pokrm je plný zdraví prospěšných živin a vitamínů. Přirozeně bezlepková pohanka je zapečená s brambory a zeleninou. Vše doplňuje lahodná smetana a…
Pikantní treska v balíčku s citronem a olivami je vynikající a aromatický pokrm, který přináší do vaší kuchyně nádech středomořské kuchyně. Křehká treska je pečená s…
Gremolata(da) je italské bylinkové "ochucovadlo" z jemně nasekané plocholisté petržele, citronové kůry a česneku. Skvěle se hodí k dochucení pikantní omáčky doplněné…
Vinná klobása nemusí být podávána fádně s kaší. Zkuste pro jednou využít její tvárnost při přípravě slaného koláče se zeleninou. Naprosto geniální je využití tortill…
Oblíbený salát autorky se může stát tím „topovým” i ve vaší rodině. Máte - li rádi luštěniny, směle do přípravy! Ta bude velmi rychlá, neboť konzervované luštěniny i…
Pečené papriky chutnají úžasně a mají široké využití. V tomto pestrém salátu vyniknou pečené papriky několika barev, čerstvá rajčata a kozí sýr. Salát podáváme s bílou…
Vyzkoušejte placičky z dýně hokaido, opět trošku jiné, možná o něco málo zdravější díky použitým surovinám. Příprava není náročná časově, jen chvíli se zdržíte u smažení…
Jemně opečený lilek s citronovým nádechem se skvěle snoubí s krémovou tofuricottou, šťavnatými houbami a křupavými ořechy. Tento kreativní a zdravý pokrm je ideální…
Lahodné kapustové závitky plněné mletým jehněčím masem a fetou, jsou doplněné výbornou rajčatovou omáčkou. Šťavnaté maso je dobře okořeněné a s omáčkou skvěle ladí. K…