Labužnická pizza
Recept ještě nebyl hodnocenItalská pizza je oblíbená po celém světě. Při její přípravě se obejdete i bez masa a navíc můžete využít plody vaší zahrádky. Pizza s cuketou, rajčaty, paprikou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Italská pizza je oblíbená po celém světě. Při její přípravě se obejdete i bez masa a navíc můžete využít plody vaší zahrádky. Pizza s cuketou, rajčaty, paprikou a…
Pokud nevíte, co s velkými, přerostlými cuketami, máme pro vás tip. Vydlabanou cuketu naplněnou okořeněnou směsí sýra a rajčat zapečte v troubě a podávejte nejlépe s…
Tato salsa je hustá zeleninová omáčka, která se výborně hodí ke špagetám, nebo jiným těstovinám. Připravuje a zavařuje se převážně v létě, kdy má zelenina krásnou barvu…
Tyto lasagne s masem a dvěma omáčkami jsou lahodným a sytým pokrmem, který potěší milovníky italské kuchyně. Tento recept spojuje šťavnaté maso s klasickými vrstvami…
Tento recept přináší dokonale vyváženou chuť jemného pstruha marinovaného ve směsi aromatických bylinek, které rybě dodávají svěží a výrazný charakter. Pečená zelenina,…
Šťavnaté masové kuličky, plné výrazných koření a bylinek, se skvěle doplňují s ostrou a pestrou zeleninovou směsí, která dodá každému soustu správný říz. Tento pokrm je…
Červená čočka obsahuje spoustu důležitých vitamínů a má velký přínos pro naše zdraví. Dušená spolu s cuketou a rajčaty, ochucená bylinkami, je připravená během chvilky…
Tento lehký zeleninový oběd inspirovaný sicilskou kuchyní připravíme snadno během chvilky. Pokrm z lilku a rajčat s olivami ochutíme oreganem a umeoctem a podáváme…
Bílý chléb nakrájíme na kostičky a na oleji opečeme do křupava. Necháme zchladnout.Oloupanou okurku nakrájíme na kostičky, na stejně malé kostičky nakrájíme i papriku,…
Malé rybičky v paprikovém těstíčku jsou po usmažení skvěle křupavé. Podáváme je pokapané citronovou šťávou se svěžím salátem z paprik, rajčat, okurky a oliv, který…
Nakládaný lilek lze snadno připravit a skvěle se hodí jako příloha k hlavnímu jídlu, součást antipasti nebo samostatná svačina. Tento tradiční recept spojuje jemnou chuť…
Toto je lahodný bezmasý pokrm, který zaujme svou kombinací chutí a vůní. Jemný lilek spolu se šťavnatými rajčaty a voňavými žampiony tvoří dokonalý základ, který je…
Tento lehký a výživný pokrm, spojuje jemnost kuskusu s pestrými chutěmi čerstvé zeleniny, voňavých bylinek a šťavnatého kuřecího masa. Tento recept je rychlý na přípravu…
Špagetová dýně má úžasnou vlastnost, po jejím upečením dužina změní strukturu a vidličkou se z ní dají vytvořit špagety, které se hodí jako lahodná příloha místo…
Lučinu utřeme s máslem, v případě potřeby zředíme trochou mléka, přidáme prolisovaný česnek, nasekané černé olivy, okořeníme oreganem a osolíme. Mažeme na pečivo,…
Fazuľku si uvaríme v osolenej vode.Na oleji speníme cibuľu,pridáme salám pokrájaný na malé kocky,uvarenú fazuľku,kečup,pretlačený cesnak a všetko spolu opražíme.Osolíme…
Do pekáče naskládáme pangase, na něho navrstvíme zeleninu a posypeme kořením. Dáme péct asi na 30 minut na 200 °C – dle trouby. Podáváme s bramborem, pečivem nebo…
Očištěná kuřecí prsa nařízneme na jakousi mřížku, osolíme z obou stran a na mřížkovou stranu vetřeme trochu kukuřičného škrobu a oregano. Na hlubší pánvi rozpálíme olej,…
Múku dáme do misy, pridáme vo vode rozmiešané droždie, olej, smotanu a soľ. Vypracujeme cesto, ak treba, pridáme máličko vody ( pozor, cesto nesmie byť riedke, musí byť…
Doporučuji si všechny suroviny dopředu nakrájet na kostičky. Zkušené kuchařky jistě zvládnou krájet za chodu, ale já miluju mít vše srovnané v mističkách a postupně…
Baklazan (oloupany) nakrajime na kolecka, zakapeme olivovym olejem, mirne osolime a pridame par kapek citronu, nechame asi 10 minut louhovat. Portabellu (jen klobouk)…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kolieska narezané paradajky, osolíme, dochutíme oreganom a 5 min podusíme. Necháme prechladnúť.Múku, vajcia,…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kolieska narezané paradajky, osolíme, dochutíme oreganom a 5 min podusíme. Necháme prechladnúť.Múku, vajcia,…
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do měkka. Necháme prochladnout, dáme do mísy, přidám uvařené, oloupané brambory a rozmačkáme (nejlépe to jde šťouchadlem na…
Nepečená vánoční roládka je krásně vláčná, má kokosovou peřinku, voní silnou kávou a nejdůležitější je správně vyválet těsto
Sezóna medvědího česneku začíná: Při sbírání v přírodě pozor, hrozí záměna s jedovatými druhy rostlin, říká expertka Jana Vlková
Expertka varuje: Pozor na vykoledovaná vajíčka! Ta natvrdo uvařená vydrží na stole v ošatce jen 2-3 dny, pak se zkazí