Hovězí guláš v pomalém hrnci
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí kližka chutná díky dlouhému vaření při nižší teplotě skvěle, je šťavnatá a dobře vynikne její chuť. Podáváme ji s pikantní omáčkou, čerstvou zeleninou a rýží nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 981 kJ / 473 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,33 g |
Tuky | 20,00 g |
– nasycené | 3,33 g |
– nenasycené | 16,67 g |
–– mononenasycené | 6,67 g |
–– polynenasycené | 10,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 13,33 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 33 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 53,33 g |
– cukry | 6,67 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hovězí kližka chutná díky dlouhému vaření při nižší teplotě skvěle, je šťavnatá a dobře vynikne její chuť. Podáváme ji s pikantní omáčkou, čerstvou zeleninou a rýží nebo…
Uvaříme klasickou krůtí polévku se zeleninou. Krůtí maso pak obereme, pokrájíme na menší kousky a dáme bokem. Na lžíci oleje orestujeme maso, pokud je třeba, přidáme 1…
V kastrolu rozpustíme sádlo, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky česnek.Přidáme papriku, osmažíme (pozor na připálení) a vsypeme na kolečka nakrájený párek,…
Dokonale vychucený guláš je českou klasikou, kterou neodmítne snad nikdo. Vyzkoušejte také tuto verzi, ve které najdete kombinaci libového bůčku, rajčat a světlého piva.…
Gulášovka z cukety je chutná polévka, která skvěle využívá sezónní zeleninu. Tato polévka kombinuje sladkost cukety s pikantními tóny koření, čímž vytváří lahodnou a…
Na pánvi a tuku zpěníme cibuli a porek, rozvoníme česnek. Vhodíme očištěné maso a prudce orestujeme do šeda, hned vhodíme papriku a pečlivě promícháme. Podlijeme…
Sušené houby - " Jidášovo ucho" - namočíme podle návodu na 2-3 hodiny do vody.Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Špekáčky a cibuli pokrájíme na malé…
Do hrnce dáme kousek sádla a necháme rozpustit. Do rozpuštěného sádla dáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. K cibuli přidáme mletou…
Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nasekáme na kousky. Do pekáče dáme maso, cibuli, česnek, hořčici a veškeré koření a důkladně…
Cibuli očistíme a nakrájíme na půlměsíčky (ne na nadrobno). Maso odblaníme, nakrájíme na kostky. Buď přímo v nádobě pomalého hrnce, pokud je určený na plotnu nebo v…
Dobře očištěné a v teplé vodě proprané předvařené hovězí dršťky nakrájíme na menší kousky a dáme povařit, nejlépe do tlakového hrnce. Vodu po dovaření ještě osolíme a…
Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli téměř do hněda, přidáme nakrájené kančí maso a necháme zatáhnout. Pak přisypeme divoké koření a papriku a nakonec dolijeme vodou a…
Ledvinky namočíme přes noc do mléka, abychom se zbavily nepříjemného zápachu. Druhý den je důkladně propláchneme vodou a odstraníme blanky. Ledvinky nakrájíme na proužky…
Na rozpuštěném sádle zpěníme nakrájenou cibuli a restujeme do hněda, přidáme gulášovou papriku, nakrájené houby a brambory a zalijeme litrem vody. Okmínujeme, přidáme…
Hlívu si očistíme a nakrájíme na vetší proužky. Stonky celeru s větší červenou paprikou pokrájíme na menší kousky. Cibulku, cherry rajčátka a mix chilli papričku…
Maso nakrájíme na menší kousky, vložíme na zpěněnou cibuli v rozpáleném tuku. Hned přidáme sladkou a gulášovou papriku a osmahneme - nepřipálit, míchat!! Podlejeme…
Na sádle si osmahneme cibule dohněda a na nich pak opečeme zprudka klobásky. Přidáme hříbky a podlijeme je vývarem z masoxu, přidáme na proužky pokrájenou zelenou…
Čerstvý špenát pečlivě omyjeme a v trošce osolené vody ho přibližně pět minut povaříme. Pak špenát přelijeme na síto a vymačkáme lžící nadbytečnou vodu. Špenát…
Vepřové ledvinky rozkrojíme, vykrájíme kanálky a necháme je takto vymáčet ve studené octové vodě nebo v mléce. Poté je nakrájíme na malé kousky nebo na plátky. Vložíme …
Rozpustíme sádlo a orestujeme nadrobno nakrájený pórek na kolečka. Zaprášíme ho hladkou moukou, přidáme 2 PL základu kořenové zeleniny v mixu, červenou gulášovou…
Máte chuť na rýži, nebo vám doma uvařená rýže zbyla a přemýšlíte, jak ji zužitkovat? Stačí přidat trochu zeleniny nebo chřestu, pár žampionů a kousky masa. Rázem máte…
Kimchi: Do vitaminy nabité korejské varianty kysaného zelí patří mrkev i ředkev a pikantní chuť dodá speciální pasta
Jedlé kaštany patřily k adventu už za Josefa II.: Nejstarší kaštance v Česku je 250 let
Finále MasterChef Česko 2022: Kdo z této trojice získá milion korun a také titul nejlepšího amatérského kuchaře?