Slané koláčky z ovesných vloček
Recept ještě nebyl hodnocenVločky promícháme s vejcem, osolíme a přidáme bylinky. Necháme chvíli odstát. Troubu rozehřejeme na 180°. Na plech dáme pečící papír a mokrýma rukama vytvoříme placičky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vločky promícháme s vejcem, osolíme a přidáme bylinky. Necháme chvíli odstát. Troubu rozehřejeme na 180°. Na plech dáme pečící papír a mokrýma rukama vytvoříme placičky…
Králičí hřbet vykostíme. Všechny suroviny si nakrájíme na přibližně stejné kostičky. Na oleji si osmahneme cibulku dozlatova, poté přidáme česnek a slaninu a minutku…
Krémovou sýrovou omáčku na těstoviny připravíme během chvilky a výsledek je vynikající. Abychom dosáhli té správné konzistence, připravíme nejprve bešamel, ve kterém sýr…
Na oleji si osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, mícháme, aby se oddělilo, chvilku dusíme. Pak přidáváme žampiony nakrájené na plátky, koření na špagety,…
Úhoře řádně očistíme, prosolíme a obalíme v mouce smíchané s kořením Tandori Masala. Prudce osmažíme na pánvičce s obou stran. Na vymaštěný plech dáme polouvařené…
Do zapekacej misy uložíme narezané paradajky a papriku. Mäso rýchlo opečieme na oleji z oboch strán a uložíme na zeleninu. Obložíme narezanou cibuľou, strúčikami…
Krkovičku naložíme do směsi oleje, mexického koření, chilli omáčky a provensálských bylinek, minimálně 4 hodiny předem. Sušené houby namočíme do vody hodinu předem.…
Přistoupíme ke šporáku a pokusíme se zapáliti hořák. Vzplane li zemní oheň, je to důkaz, že elementálové jsou nakloněni vaření našemu. Ve větším kastrólu osmahneme na…
Jednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny. Vložíme do pekáče s troškou oleje,…
Uvaříme si špagety podle návodu. Do velkého hrnce nebo pánve dáme na jemno nakrájenou cibulku do rozpáleného oleje, začneme restovat, až začne cibule hnědnout tak…
Nejdříve připravíme těsto z napsaných ingrediencí a necháme odpočinout v lednici alespoň hodinu, nejlépe však do druhého dne.Teď se pustíme do přípravy náplně. Oloupanou…
Uvařím si těstoviny. Mezitím si připravím omáčku: cibulku opražím na oleji, přidám smetanu, poté celý (větší) rajčatový protlak, osolím, přidám bylinky a oregáno,…
Plátky osolíme, opepříme a opečeme na oleji s máslem. Přidáme provensálské koření, podlijeme vínem a dusíme do změknutí. Mezi tím si uvaříme těstoviny. V zapékací míse…
Tofu nakrájíme na menší kostičky, dáme do misky, posypeme bylinkovou solí, pepřem, trochou mletého kmínu, špetkou provensálského koření, pálivou a sladkou paprikou a…
Nakládané sýry jsou ideální pochoutkou k pivu či vínu a skvěle se hodí na sváteční období. Aromatický a krémový hermelín naložený spolu s paprikou, feferonkou, olivami a…
Drůbeží sekaná z mletého krůtího masa je plná zeleniny a skvěle ochucená. Připravte ji rodině k nedělnímu obědu. Můžete k ní podávat třeba bramborovou kaši a pokud by…
Program těsto. Vyklopím na vál , oddělím 3 bochánky, udělám plát, na něj strouhám Eidam, pokrájená sušená rajčata, pokrájené olivy. Kdo nejí olivy, dá víc sušených…
Kuřecí stehna osolíme, mírně opepříme, posypeme paprikou a provensálským kořením.Dáme do pekáčku, přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, libeček, olej…
Křupavá cuketa, rajčata a karamelizovaná cibulka, vše okořeněné provensálskými bylinkami a zapečené s kuskusem, vás dozajista překvapí svojí vynikající chutí. Tuto…
Tapiokové perličky namočíme na 6 hodin do dvojnásobného objemu vlažné vody. Sušené brusinky také na hodinu namočíme, aby nabobtnaly. Slunečnicová semínka nasucho…
Připravíme si těsto. Zaděláme si na kvásek z vody, cukru a droždí a necháme vzejít. Mouku nasypeme do mísy, přidáme vzešlý kvásek, olej a vlažnou vodu dle potřeby.…
Teplé podvečery s nadcházejícím létem doslova lákají k posezení venku. Je tak vhodná doba pro grilování. Ať už na gril dáte maso nebo zeleniny, vždy byste měli mít po…
Kuřecí prsíčka nakrájíme na hrubší nudličky, osolíme a okořeníme. Zprudka je opečeme za stáleho míchání na menším množství rozpáleného oleje, volněji dopekáme až zase do…
Zmiešame soľ, provensálske korenie a bazalku. Pstruhy potrieme veľmi jemne olejom a posypeme zvnútra a vonku koreniacou zmesou. Dovnútra pstruhov dáme po plátku masla.…