Staročeské hovězí na houbách
Recept ještě nebyl hodnocenUdělejte si nostalgický výlet do české kuchyně se staročeským hovězím na houbách! Tento tradiční pokrm je plný bohaté chuti hovězího masa, které se krásně doplňuje s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 701 kJ / 407 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 7,50 g |
– nasycené | 3,50 g |
– nenasycené | 4,00 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 3,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 17,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Udělejte si nostalgický výlet do české kuchyně se staročeským hovězím na houbách! Tento tradiční pokrm je plný bohaté chuti hovězího masa, které se krásně doplňuje s…
Staročeské recepty mají své kouzlo a patří mezi poklady české kuchyně. Dokonalá jídla ze základních surovin, například jako tato pečená krkovička s kořenovou zeleninou.…
Kousky kuřecího masa zabalené do anglické slaniny pečeme na lůžku z cibule a papriky. Příprava je snadná a rychlá a maso můžeme dochutit svým oblíbeným kořením. Výborné…
Kdo by neměl rád mladou kachničku, s dozlatova upečenou křupavou kůrčičkou. Před pečením nezapomeňte dovnitř kachny vložit jablko a cibuli, které zajistí, že kachna bude…
Pokud máte rádi houby, jistě vám přijde k chuti tento snadný a chutný recept. Staročeský houbový guláš krásně ovoněný slaninou, česnekem a houbovým kořením má výraznou…
Maso opláchneme, osušíme. Posypeme staročeským kořením, solí, pepřem a vložíme do pekáčku na nakrájenou cibulku (na kostičky). Necháme chvilku proležet a pak pečeme do…
Na ppánvi na trošce oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a staročeské koření a chvíli restujeme. Když je maso měkké přidáme nakrájený pórek, rajčátka…
Králíka si den předem naporcujeme, prošpikujeme částí slaniny obalené ve staročeském koření. Smícháme sůl, kečup, hořčici, víno a touto marinádou potřeme porce králíka…
Panenku nakrájíme na plátky a naklepeme ji, posypeme solí, pepřem a staročeským kořením, potřeme olejem a dáme odležet.Na pánvi rozehřejeme olej a medailonky zprudka a…
V pekáčku si osmahneme cibulku, špek, salám a česnek, králíka prošpikujeme. Osmahneme na základu, přidáme hořčici, křen, koření a dochutíme podravkou. Podlejeme vodou…
Cukety oloupeme, nastrouháme nahrubo a na zpěněné cibuli restujeme tak dlouho až se částečně vydusí voda z cuket. Vychladlou cuketu smícháme s mletým masem. Přidáme…
Maso nakrájíme na nudličky, okořeníme a restujeme. Zpěníme cibulku, přidáme špenát, česnek, sůl, pepř, trochu smetany a povaříme.Uvaříme těstoviny, přidáme bazalku.Poté…
Kuřecí řízky lehce naklepeme,posolíme,posypeme kořením,paprikou a potřeme každý plátek dvěma stroužky česneku.Maso dáme do misky,prokapeme olejem a necháme pár hodin…
Kotlety naklepeme, osolíme, okořeníme staročeským kořením a prudce opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji.Výjmeme a do výpeku dáme osmahnout drobně nakrájenou…
Plátky masa omyjeme, osušíme, mírně posolíme a posypeme kořením. Tatarku rozetřeme na povrch, poklademe na kolečka nakrájenou cibulí a zasypeme sýrem. Abych nemusela …
V osolené vodě uvaříme květák. Poté jej rozmačkáme vidličkou a přidáme do hrnce v němž jsme mezitím osmahli cibulku. Zalijeme asi 1/4 l vody v níž jsme květák vařili a…
Krůtí maso nakrájet na medailonky, hlívu nakrájet nebo natrhat na proužky, oboje naložit do směsi hořčice, sojovky, soli, koření a oleje do druhého dne. Druhý den na…
Kuřecí si nakrájíme na nudličky, osolíme a na pánvi prudce opečeme z obou stran. Přidáme staročeské koření s pepřem, podlijeme vodou a necháme 20 minut dusit. Pak…
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na malé steaky. Maso osolíme posypeme staročeským kořením, obalíme v krkovičce a spíchneme párátkem. Na pánvi rozpálíme lžici oleje a…
Připravíme si alobal - lépe je dvojitý. Na něj kápneme trochu oleje, položime anglickou, maso, zasypeme staročeským kořením. Cuketu a mrkev nakrájíme na kolečka,…
Maso nakrájíme na větší kostky. V hrnci svaříme olej s kořením a smícháme s masem. Necháme minimálně 2 hodiny marinovat. Maso po dvou hodinách dáme do pekáčku podlijeme…
Z mletého masa, soli, 1 vejce, strouhanky a koření si připravím masové těsto, jako na karbántky. Pokrájím si věci na plnění: kousky salámu, kousky špíčku, kousky okurky,…
Do pekáče si dáme máslo, necháme ho roztavit, na něj dáme krájenou cibuli na měsíčky a brambory na osminky, které dáme na cibuli, osolíme je, dáme kmín a posypeme…
Pekáček si vytřeme uzeným špekem, poté ho nakrájíme na malé kostičky a dáme na dno pekáčku, na něj vyskládáme stehna, která nejprve osolíme a posypeme staročeským…
Marocký zaalouk je skvělý teplý i studený: Na jeho přípravu stačí jen lilek a rajčata, pikantní chuť a vůni Orientu zajistí správné koření
Jarní úklid volá! Vyčistěte troubu, mikrovlnku i zanesené hrnce bez chemie a skoro zadarmo
Karbanátky ze strouhané cukety a mletého měkkého salámu jsou vláčné a šťavnaté a lehce je zvládne i začátečník