Kuřecí kostičky se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli a česnek nakrájíme na jemno. Necháme osmažit do zlatova. Přidáme na kostky nakrájená a okořeněná kuřecí prsa, necháme zatáhnout.Pak do pánvičky nalijeme 1 l vody…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli a česnek nakrájíme na jemno. Necháme osmažit do zlatova. Přidáme na kostky nakrájená a okořeněná kuřecí prsa, necháme zatáhnout.Pak do pánvičky nalijeme 1 l vody…
Hovězí maso uvaříme, část vhodnou na nakrájení plátečků necháme vychladnout a uložíme do lednice. Když chceme maso použít, nakrájíme ho ostrým nožem na teninké plátky.…
Klobouky lesních hub (nebo portobella) pečlivě očistíme a případně sloupneme slupku z hlavičky, ale nepereme je. Pokrájíme napříč asi tak na centimetrové plátky, menší…
Do hrnce dáme cukr, který necháme zkaramelizovat na tekutý karamel. Necháme jen chvílí vychladnout a podlijeme 1 l pitné vody. Přidáme všechno koření a vaříme 30 minut,…
Cuketu a Eidam nastrouháme do mísy nahrubo. Přidáme vejce, mouku, klobásu na kousky, česnek a koření dle chuti.Pečeme na 200 stupňů cca 40 minut, až bude povrch zlatavý.
Nejprve připravíme dip smícháním uvedených surovin a necháme stranou. Nachystáme přílohu - rohlíky rozkrojíme podélně, poté šikmo na poloviny a zatím necháme stranou…
Papriky zbavíme jadérek a rozkrájíme na proužky.Z vajec, mouky, soli a pepře připravíme těstíčko.V těstíčku obalíme proužky paprik a usmažíme na oleji. Necháme okapat na…
Maso nakrájíme na větší špalíky, naložíme s olivovým olejem, trochou provensálského koření, solí a Pašeráckým kořením. Necháme v lednici několik hodin, nejlépe přes noc…
Rukolu rozložíme na taniere.Obložíme plátkami jabĺk a na rezance nakrájaným fenyklom.Olej, ocot, cukor, korenie a soľ rozšľaháme a polejeme šalát. Necháme trocha postáť…
Jablka umyjeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na plátky. Polovinu plátků dozlatova opečeme na másle.Kuřecí prsa očistíme, odblaníme a ostrým nožem uděláme otvor, do…
Karfiol rozoberieme ružičky a uvaríme v slanej vode. Rozložíme na tanier. Pridáme na pásiky narezanú papriku, na mesiačiky narezané paradajky. Jogurt zmiešame s…
Z ingrediencí smícháme marinádu, do které vložíme křídla a necháme cca 2 hodiny odležet. Pak zprudka křídla opečeme a následně podusíme do měkka asi 15 min. Vyndáme…
Uvaříme si těstoviny a brokolici spaříme(paříme do měkka), na páře a nastrouháme si salám. Brokolici nakrájíme na kousky, přidáme nastrouhaný salám, těstoviny a přidáme…
Brambory nakrájíme na asi 3mm kolečka a naskládáme je do misky na rýži na dno i kolem stěny misky. Osolíme, okmínujeme, posypeme kořením dle vlastní chuti, já použila…
V kastrůlku rozpustíme máslo, osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme špenát a dusíme. Mezitím si v pánvičce na oleji osmažíme na menší kousky nakrájené kuřecí maso,…
Všechny suroviny smícháme a dáme do sáčku, který dobře zavážeme a dáme vařit do horké vody.Vaříme cca 15 minut a nebo od oka.Po zchladnutí nakrájíme.
Toto nie je recept ako taky ale ako spravit z lacneho tvrdeho masa pochutku bez toho aby ste ho museli rozmlatit tlcikom ale dat do kuchty. 1- Tvrde maso nema rado…
Kuřecí paličky omyjeme a osušíme. Pod kůži natřeme hořčici a vložíme cca 3 kolečka poličanu. Omyté brambory nakrájíme na kolečka a naskládáme na dno lehce olejem…
Nelekněte se množství těch kachních trupů, byly a akci v Hypernově, koupil jsem jich množství větší než běžné... Po rozmrazení jsem z nich okrájel veškerý tuk, i zbytky…
Na vál prosijeme mouku, cukr, jedlou sodu a koření. Přidáme med, vejce a vypracujeme hladké těsto. Pečeme v horké troubě. Po upečení hned potíráme rozšlehaným vejcem. …
Pečící mísu vytřeme mírně olejem a vrstvíme: ½ najemno pokrájené cibule; ½ nahrubo postrouhaných brambor – osolíme, opepříme; ½ řízků (tyto naklepeme na slabší plátky,…
V misce smícháme maso s kořením a mlékem a vytvoříme větší masové kuličky, necháme v chladu alespoň hodinu uležet.Na oleji zpěníme cibulku s prolisovaným česnekem a ze…
Řepu nevaříme, ale nastrouháme syrovou, smícháme ji s jogurtem, kořením, semínky, hladkou moukou a osolíme. Mouku přidáváme postupně, řepa může mít málo nebo hodně šťávy…