Dort letadlo
Recept ještě nebyl hodnocenKorpus necháme vychladnout a druhý den se pustíme do zdobení. Letadlo rozkrojíme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe nakrájeným banánem - asi dva ks…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Korpus necháme vychladnout a druhý den se pustíme do zdobení. Letadlo rozkrojíme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe nakrájeným banánem - asi dva ks…
Medovník jsem obložila oplatkama, svázála stuhou a vystlala jsem to potr. folií, aby to nenavlhlo. Čirou želatinu jsem udělala podle návodu, vylila na plech a po…
Korpus 2x prořízneme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, poklademe ovocem, přiložíme další korpus a ten pomažeme připraveným krémem. Přiložíme vrch korpusu a…
Piškot si prokrojíme, potřeme marmeládou, navrstvíme krém a necháme ztuhnout. Povrch dokonale uhladíme a polijeme čokoládovou polevou. Zdobíme růžičkami.
Nejdříve rozpustíme v horké vodní lázni nalámanou čokoládu s máslem. V jedné nádobě ušleháme žloutky s cukrem. V druhé nádobě ušleháme bílky se špetkou soli v tuhý…
Upečeme dva kulaté korpusy, které rozřízneme. Na dort použijeme jen dva nebo tři pláty, dle požadované výšky dortu. Zbytek si necháme stranou na punčovinu. Korpusy…
Upečeme dva kulaté korpusy, které rozřízneme. Na dort použijeme jen dva nebo tři pláty, dle požadované výšky dortu. Zbytek si necháme stranou na punčovinu. Korpusy…
Vyšleháme sníh se špetkou soli, přidáme cukr a žloutky, nakonec opatrně vmícháme mouku. Do formy nalijeme část těsta a do zbylé části přimícháme kakao. Dáme do…
Korpus upečeme podle receptu, necháme vystydnout a jednou prokrojíme. Mezitím vyšleháme tvaroh s pomazánkovým máslem a trochou cukru.Třetinu krému dáme stranou a do…
Korpus upečeme o den dříve. Druhý den dvakrát prořízneme, jeden díl pomažeme marmeládou, přiložíme další korpus a pomažeme ho ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, přidáme…
bílky oddělím od žloutků a zašlehávám postupně do nich ml.cukr,pak přidám jedno po druhém žloutky,přestanu šlehat a lehce zapracuju mouku s ostatními surovinami. Dám do…
Šlehačku se ztužovači, vanilkovým aróma a moučkovým cukrem vyšlehat do tuha. Vmíchat kysané smetany. Korpusy a nebo piškoty nechat nasát z roztoku kávy, alkoholu a vody…
Tak 2-3 hodiny před zdobením si uvaříme puding. Mléko, cukr, 2 pudinky na hustou kaši. Vše přelijeme do jiné nádoby, uhladíme a pomalu ze strany lijeme studenou vodu. A…
Stejný korpus jako v dortíku pro Adélku. Bebe sušenky si poslepujeme a omažeme krémem a dáme do lednice ztuhnout.Je to 10 sušenek na kabinu, 6 sušenek na přední díl…
kulatý korpus ze 4 vajec ,obdélníkový ten samý z 6ti vajec čili jeden a půl dávky 4 vejce, 30dkg cukr krupice,20 dkg hrubá mouka , 10dkg oříšků mletých , 1PDP 12 lžic…
Korpus: odkaz, viz Poznámka Náplň: šlehačka - rostlinná, višňový džem Poleva ganache: 100ml šlehačky, 100ml čokolády svařené
Cukr, změklé máslo a žloutek utřeme do pěny. Pak přidáme ostatní suroviny a ušleháme. Ke konci přidáme sníh z bílku. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem a…
Korpus: odkaz, viz Poznámka Náplň: šlehačka - rostlinná, višňový džem Poleva ganache: 100ml šlehačky, 100ml čokolády svařené
Tajný trik šéfkuchařů: Tahle finta při obalování řízků šetří restauracím peníze a mnohdy o tom ani nevíme
Jak ochutit červené zelí, aby chutnalo božsky: Med dodá sladkost, ořechy křupavost, šéfkuchaři sázejí ale ještě na jednu surovinu
Míša pohár: Nepečený tvarohový dezert se zakysanou smetanou, medem a jemnou čokoládovou polevou se rozplývá na jazyku