Králík ve sladkokyselé omáčce s houbami
Recept ještě nebyl hodnocenKrálíka dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, celou cibuli, koření a kořenovou zeleninu. Uvaříme do měkka. Uvařeného králíka obereme z kostí a nakrájíme.Na sádle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Králíka dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, celou cibuli, koření a kořenovou zeleninu. Uvaříme do měkka. Uvařeného králíka obereme z kostí a nakrájíme.Na sádle…
Plátky masa lehce naklepeme a posolíme hrubozrnnou solí. Na každý plátek rozetřeme kávovou lžičku francouzské hořčice a přelijeme maso čajovou lžičkou olivového oleje.…
Králíka naporcujeme - odřežeme zadní i přední nohy, hřbet a hrudní koš, použijeme jen nohy a část hřbetu, zbytek užijeme na polévku nebo necháme zamrazit na později…
Naporcovaného králíka osolíme a okořeníme. Na dno pekáče dáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, na kostičky slaninu a přidáme králíka. Na králíka dáme kousky másla,…
Králíka si naporcujeme a prosolíme a posypeme kmínem, do pekáče dáme trochu oleje, na něj dáme 1 nakrájenou cibuli s půlkou stroužků česneku na plátky a pak si…
Králíka si umyjeme, naporcujeme a nejlépe den předem naložíme do marinády. Na větší pánev si dáme 2 lžíce sádla a na něm zlehka osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku.…
Na 3 porce (6 rolek) jsem použila 2 zadní běhy a 1 kousek hřbetu. Maso jsem omyla, osušila, osolila a vložila do vakuovacího sáčku spolu se 2 stroužky česneku, tymiánem…
Dva dny před vlastní přípravou rozkrájíme králíka na porce a prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou.Uložíme do vhodné nádoby, přidáme 5 nakrájených šalotek, mrkev…
Králičí maso je velmi jemné a dietní, často k němu přidáváme slaninu, která dodá chuť a zabrání vysušení. Šťavnaté masíčko, voňavá omáčka plná česneku, to je jídlo jako…
Podzim je jako stvořený pro syté a vydatné polévky. Netradiční kombinace králičího vývaru s čočkou a uzeninou vás překvapí svou lahodnou chutí a pochutná si celá rodina.…
Králíka vykostíme, nakrájíme na větší kostky. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky, cibulku nadrobno. Na oleji orestujeme cibuli se zeleninou dozlatova, přihodíme…
Králíka povaříme v trošce vody s 2 lžícemi octa, bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a osolíme (vařím v tlakáči). Po uvaření obereme maso a pokrájíme. Přidáme…
Naporcovaného králíka dobře opláchneme. Pancettu, kterou máme úmyslně nakrájenou na silné plátky, rozkrájíme na klínky a dáme na tácku zmrazit do mrazničky – bude se nám…
Porce králíka osolíme, opepříme a potřeme dijónskou hořčicí. V pekáči rozehřejeme máslo, orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu a porce králíka na něm…
V kastrolu rozehřejeme rostlinné máslo. Na ní opečeme vykostěné maso. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme. Když je králík téměř měkký, vydusíme šťávu na tuk,…
Připravíme marinádu smícháním všech přísad. Naporcovaného králíka prošpikujeme vychlazenými hranolky z uzené slaniny.Přidáme do marinády a vše (maso i marinádu) dáme do…
Králíka den předem umyjeme, naporcujeme a prošpikujene anglickou slaninou nakrájenou na hranolky. Zázvor si oloupeme a nastrouháme na jemno. Porce králíka osolíme,…
Odblaněného a naporcovaného králíka osolíme, dáme na pekáč. Na kousky nakrájíme shora uvedenou zeleninu, špekáčky, anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. Prosypeme…
Králíka omyjeme a naporcujeme, osolíme a opepříme. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky. Připravíme si marinádu smícháním oleje, koření a bílého vína. Každou porci…
Králíka vykostíme, plát osolíme, opepříme a posypeme vegetou. Pomažeme hořčicí. Z vajec usmažíme 2 omeletky. Přendáme na maso, poklademe kapií a podélně rozříznutou…
Králíka naporcujeme ,osolíme, opepříme,obalíme v hladké mouce.V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm osmahnem.Pak maso vyndáme a osmahnem na výpeku nakrájenou cibuli…
Maso osolíme, opepříme a namažeme dijonskoun hořčicí. Kousky na roládky poklademe anglickoun slaninou, zavineme a spíchneme špejlí nebo jehlou na závitky. Na pánvi si…
Porce králíka naskládáme do pekáče,osolíme,posypeme česnekem a cibulí,zalijeme máslem a poházíme feferonkami a pečeme.Podáváme s brambory...
Králíka naporcujeme, nasolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a pokapeme sojovkou. Zasypeme houbami a podlijeme vodou. Pečeme na 170-180 stupňů 80 minut zakryté…