Pečená mrkev
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev se nehodí jen do polévek, vynikající je také pečená, provoněná česnekem a zalitá máslem a medem. Stejným způsobem můžeme připravit i jinou kořenovou zeleninu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 758 kJ / 181 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,80 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 1,80 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 1,60 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 40,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Mrkev se nehodí jen do polévek, vynikající je také pečená, provoněná česnekem a zalitá máslem a medem. Stejným způsobem můžeme připravit i jinou kořenovou zeleninu,…
Jestli máte chuť na kuřecí maso, vyzkoušejte tyto řízky naložené ve skvělé, svěží marinádě. Jemná chuť smetany a balsamica je v marinádě skvěle vyvážená pikantností…
Řepu uvařte nebo upečte dle zvyklostí. Nakrájejte ji na kostičky.Vyšlehejte suroviny na zálivku.Saláty natrhejte, přidejte řepu, kousky neoloupané hrušky, ořechy a…
Zapečené špecle s kuřecím masem a zeleninou jsou chutným a výživným pokrmem, který spojuje německou tradici se svěžestí čerstvých surovin. Tento recept kombinuje měkké…
V míse důkladně promícháme mrkev, celer, krém, citronovou šťávu, olej, cukr a koření. Přidáme natrhaný salát, zlehka promícháme a dáme na 15minut uležet do lednice. …
Pokud hledáte inspiraci na zdravou svačinu, vyzkoušejte tuto pomazánku z dýně a paprik. Pečením se v zelenině rozvine a zintenzivní její chuť. Pomazánku podáváme na…
Do pánve nakrájíme na kostičky slaninu, přidáme pokrájenou cibuli a na malé kousky pokrájenou feferonku, papriku, rozdrcený česnek a klobásu na půlkolečka. Vše osmažíme…
Na velkou pánev dejte rozpustit máslo, přidejte zmrzlou mrkvičku, med, tymián a pomalu nechte podusit, až mrkev, která pustí trochu vodu, změkne. Míchejte a pokuste se…
Vejce uvaříme natvrdo. Zchladíme a oloupme.Pokud koupíme saláty prané a vysušené, máme vyhráno. Ne-li, pak si je sami pořádně vypereme a hlavně ještě důkladněji vysušíme…
Bravčové kotlety si naklepeme, osolíme, okoreníme a osmažíme na panvici na oleji. Preložíme do pekáča, z uvedených surovín vymiešame zálievku, ktorou mäso zalejeme a…
Do mísy nalijeme vodu, přidáme droždí a trochu cukru. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 10 minut stát. Po 10 minutách do kvásku vsypeme mouku, sůl a přidáme lžíci…
V kastrolu opečeme do křupava slaninu, vložíme nakrájené maso, okořeníme provensálským kořením, osolíme, opepříme bílým pepřem a necháme zatáhnout. Podlijeme a dusíme do…
Bramborové kuličky: Brambory oškrabeme a nastrouháme. Zahustíme moukou nebo krupicí do potřebné konzistence na tvarování kuliček a osolíme. Vytvoříme malé kuličky, které…
Špagety dáme vařit do osolené vody podle návodu na obalu. Z plátků toustového chleba odkrojíme kůrku, chléb nakrájíme na kostičky a dáme do mixéru. Přidáme okapaná…
Saláty i rukolu opláchneme pod tekoucí vodou, odstředíme nebo necháme okapat. Do misky nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle červenou řepu, kterou máme předem…
Barbecue omáčky jsou velice oblíbená příloha k pečeným masům, sýrům, zelenině. Hlavně se ale využívají v době grilovací sezóny. Hodí se znát přípravu velmi jednoduché a…
Několik listů ledového salátu natrháme na kusy.Rajčata nakrájíme na hrubší kousky a smícháme s ledovým salátem, olivovým olejem, oreganem a solí.Ochucený salát vložíme…
Cuketu důkladně vydrhneme kartáčkem a i se slupkou nakrájíme na stejně silná kolečka cca 1cm široká. Rozložíme je na pracovní plochu, posypeme solí a naskládáme na…
Letní saláty z ovoce a zeleniny přímo vybízí k experimentům. Kombinace sladkého zralého exotického manga a sušené šunky? Proč ne! S dochucením sladkokyselým balsamico…
Přinesli vám koledníci spousty vajíček a vy nevíte co s nimi? Vsaďte na osvědčenou klasiku a připravte z nich lehce pikantní vaječnou pomazánku, vhodnou ke snídani, nebo…
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust, dáme do misky, osolíme, opepříme a promícháme se lžící bílého jogurtu. Takto upravené maso je křehké, šťavnaté, nevysuší se a…
Salát nemusí být pouze nudná zeleninová záležitost. Vyzkoušejte připravit skvělý salát s pečenou hruškou, hroznovým vínem, s řeckým sýrem feta. Je krásně pestrý a…
Tento grilovaný a marinovaný lilek chutná výborně. Grilováním získají plátky lilku výraznější chuť, kterou poté doplníme dlouhým marinováním v ostré marinádě, ochucené…