Dortoletky
Recept ještě nebyl hodnocenZ uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme na 2 hodiny do lednice. Pak vykrájíme kolečka a upečeme. Lepí se na sebe tři kolečka krémem a to prostřední se máčí v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme na 2 hodiny do lednice. Pak vykrájíme kolečka a upečeme. Lepí se na sebe tři kolečka krémem a to prostřední se máčí v…
Zapneme troubu na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem. V misce smícháme vše sypké, v menší misce vše tekuté. Přelijeme tekuté k sypkému a dobře promícháme, vlijeme na…
KORPUS: Nejdříve oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do světlé pěny a potom přidáme postupně po lžících olej a rum. Přidáme…
KORPUS: Nejdříve oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do světlé pěny a potom přidáme postupně po lžících olej a rum. Přidáme…
Upečeme bábovku, necháme vychladnout. Pak ji rozřízneme na 2x a pomažeme marmeládou, já použila každou jinou. Opět složíme do tvary bábovky. Uprostřed bábovky je díra a…
Hladkou mouku v míse smícháme s cukry a kokosem, přidáme změklé máslo a vejce. Vše vypracujeme v těsto, které necháme v chladnu přes noc proležet. Poté ho opět…
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Postupně přidáváme po lžících mouku smíchanou s kakaem a opatrně zamícháme. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a dáme…
Hovězí tatarák všichni jistě znáte. Ale co takhle zkusit vegetariánský ze sušených rajčat? Rozhodně nebudete litovat. Skvěle dochucený česnekem, balsamikem a bazalkou a…
Mezi tradičním vánočním cukrovím nesmí na sváteční tabuli chybět ořechy, plněné sladkým krémem. Cukroví, které připravovaly již naše babičky, vám svojí lahodnou chutí…
Ledové řezy každého zaujmou na první pohled. Tolik vrstev, a každá trochu jiná! Světlý a tmavý máslový krém, navrstvený na piškotovém korpusu je korunovaný nadýchanou…
Nejdříve připravíme omáčku smícháním všech surovin. Podle potřeby dochutíme.Sýr nakrájíme na osminky, obalíme v trojobalu a ještě jednou ve vejci a ve strouhance.…
Žloutkové věnečky jsou jedním z klasických drobných moučníků, který mají rádi snad všichni. Z odpalovaného těsta upečeme věnečky, které po proříznutí plníme máslovým…
I z trochy zbylých surovin lze vykouzlit na pohled hezký a chutný dezert. Jak píše autorka receptu, zákusek má jen jednu chybu: Je hned pryč!
I z trochy zbylých surovin lze vykouzlit na pohled hezký a chutný dezert. Jak píše autorka receptu, zákusek má jen jednu chybu: Je hned pryč!
Korpus: Bílky našlehat a postupně vsypávat půlku cukru, druhou polovinu cukru vyšlehat se žloutkama a pomerančovou kůrou do pěny. Potom postupně zašlehávat olej, pak…
Zapneme troubu na 180 ° C. Předem vyndáme z ledničky máslo i tvarohy. Oddělíme žloutky a bílky do misek na šlehání. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Ke…
Korpus rozkrojit na dva díly. Jeden díl korpusu dát na tácek a uzavřít rámem z dortové formy. Tvaroh ušlehat s umělým sladidlem a citronkou. Ušlehat šlehačku a…
Steaky pokojové teploty opečeme z obou stran na dostatečně rozpálené pánvi k tomu určené. Podrobnější popis přípravy steaku je v receptu uvedeném v poznámce. Vyjmeme,…
Piškotový řez je lahodný dezert, který se skládá z lehkého piškotového těsta, vrstvy smetanového krému a ovoce. Tento tradiční český zákusek je snadný na přípravu,…
Nejprve začneme krémem.Do rendlíku vlijte mléko a přisypte přesátou hladkou mouku. Důkladně míchejte, dokud se směs nezačne vařit. Chvilku považit a vypnout. Do…