Ostrá pomazánka z vajec, křenu a Lučiny
Recept ještě nebyl hodnocenPokud máte rádi ostré chutě, zvláště křen, je tato pomazánka pro vás ta pravá. K jemné chuti vařených vajec a Lučiny přidáme pálivý křen, pikantní ředkvičky a hořčici.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud máte rádi ostré chutě, zvláště křen, je tato pomazánka pro vás ta pravá. K jemné chuti vařených vajec a Lučiny přidáme pálivý křen, pikantní ředkvičky a hořčici.…
Cibuli si pokrájíme a dočervena orestujeme na oleji.Přidáme zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev, nastrouhaný křen, pokrájenou cibulovou zelenou nať, vše dobře zamícháme,…
V tomto zajímavém pokrmu najdeme spoustu různých chutí. Krátce povařený chřest zabalíme do balíčků z anglické slaniny a zapékáme zalitý vaječnou směsí se sýrem a chilli…
Pro ředkvičky je typická mírně štiplavá chuť. Jejich pěstování je nenáročné a nejlepší jsou ředkvičky čerstvě sklizené na jaře. Hodí se do pomazánek, salátů, ale můžete…
Podle našeho receptu připravíte lehký letní salát. Jak dělaný pro horký den, kdy na velké vaření nejsou síly a ani chuť. Ředkvičky s okurkou jsou vděčné kousky zeleniny,…
V zimě potřebujeme dostatečný přísun vitamínů, které můžeme snadno získat i ze stravy. Pokud jste zastánci tradiční kuchyně, inspirujte se a připravte na chladné dny…
Chutná, lehká a překvapivě svěží tatarská omáčka z cukety je skvělou alternativou k té klasické. Je zdravější a příjemně odlehčená. Hodí se k masu, zeleninovým placičkám…
Milujete kvašáky? Okurky, které jsou nedílnou součástí spousty tradičních receptů, mají krátkou dobu spotřeby. Uchovat je delší dobu, to je cílem našeho receptu.…
Kvašáky, tedy okurky kvašené naslano, jsou návratem k přírodnímu konzervování a jedinečné chuti, kterou nenapodobí žádný jiný způsob úpravy. Vůně kopru, křupavost…
Okurky kvašáky bývají většinou chlapský majstrštyk. Naskládat okurky do vhodné nádoby (ať již kameninové nebo sklenice) a zalít nálevem podle vlastní chuti. Pak už stačí…
Okurky kvašáky bývají většinou chlapský majstrštyk. Naskládat okurky do vhodné nádoby (ať již kameninové nebo sklenice) a zalít nálevem podle vlastní chuti. Pak už stačí…
Voňavé mladé hříbky vařené v lehce ochuceném vývaru, podávané s máslem a čerstvě nastrouhaným křenem. Jemné, šťavnaté a lehce pikantní, na způsob tradičního ovaru.…
Jemně rozpečený hermelín, nasládlá pečená červená řepa a svěží zakysaná smetana tvoří dokonalou kombinaci chutí i barev. Tento recept potěší gurmány, kteří mají rádi…
Houby s octem mohou pro některé z nás znít trochu nevábně a někdo by dokonce řekl, že nevábně i vypadají. Barva sice není nijak lákavá, ale věřte, že na chuti se vám to…
Úchvatně barevnou pomazánku připravíme z červené řepy a křenu. Nastrouhaná zelenina se spojí s majonézou, která zároveň zjemní zemitou chuť řepy a pálivost křenu.…
Mladé stvoly česneku lze použít jako výbornou přílohu a ozdobu. Jsou křehké a mají jemně česnekovou chuť. Protože jejich sezóna je krátká, můžeme je zavařit a používat…
Okurky patří mezi nejčastěji připravované domácí zavařeniny. Podle tohoto receptu můžete připravit vlastní chutné a křupavé okurky. Okurky naskládáme do sklenic, přidáme…
Tento lahodný pokrm spojuje svěží chuť paprik s jemným a křupavým zelím, které je ochucené aromatickým kořením. Zavařené je uchováme na zimu, kdy nám poskytnou spoustu…
Vitamínový salát z pečené červené řepy je barevná a zdravá pochoutka plná antioxidantů, vlákniny a cenných minerálů. Jemná sladkost řepy se skvěle doplňuje s čerstvou…
Křenová pomazánka se salámem a celerem je jemně pikantní a krémová, ideální pro milovníky výrazných chutí. Skvěle se hodí na čerstvé pečivo nebo jako součást chlebíčků a…
Masové bramboráky jsou vydatnou variantou klasiky, která skvěle zasytí. Křupavé bramborové těsto doplněné šťavnatým hovězím masem a pikantním křenem se hodí k obědu i…
Tento recept vám nabízí nenáročný, výživný a chuťově výrazný salát. Stačí smíchat uvařené drobné bílé fazolky s krémovým sýrem, kousky kuřecího masa a dochutit štiplavým…
Barevná směs zeleniny, která potěší oko i chuťové buňky. Stačí pár minut krájení a na stole je lehký salát plný vitamínů – ideální jako příloha k masu, nebo samostatné…
Šťavnatá vepřová kotleta pečená na plátcích jablek a podávaná s brusinkami spojuje sladké i slané chutě do jednoho celku. Nevšední voňavý pokrm, který se skvěle hodí pro…