Rychlé pohoštění pro přátele - inspirace
Recept ještě nebyl hodnocenAť se chystáte na oslavu nebo na silvestrovskou party, je vždy příjemné a vítané donést s sebou dobré pohoštění. Inspirujte se tímto receptem a připravte závitky dvojích…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 413 kJ / 99 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,30 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 840 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 20,00 g |
– cukry | 12,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ať se chystáte na oslavu nebo na silvestrovskou party, je vždy příjemné a vítané donést s sebou dobré pohoštění. Inspirujte se tímto receptem a připravte závitky dvojích…
Salám nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme tvaroh, Krenex, majolku, osolíme, opepříme a pořádně promícháme.
Troubu předehřejeme na 175°C. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem.Nastrouhané suroviny v míse osolíme, rukama důkladně promícháme a rozdělíme na dva díly.Těsto také…
Krkovici nakrájíme na plátky. Každý plátek naklepeme, osolíme, potřeme dionskou hořčicí a krenexem, poklademe kysaným zelím. Na každý plátek se zelím přidáme klobásu…
Maso opláchneme, osušíme a nařežeme na plátky o síle cca 1,5-2 cm. V hlubší nádobce vidličkou rozšleháme vejce společně s vínem. Přidáme solamyl a umícháme hustější…
Na žádné oslavě rozhodně nesmí chybět malé chuťovky. Pokud je připravíte s touto skvělou tvarohovou pomazánkou z uzeného sýra a štiplavého krenexu určitě neuděláte krok…
V pekáčku si osmahneme cibulku, špek, salám a česnek, králíka prošpikujeme. Osmahneme na základu, přidáme hořčici, křen, koření a dochutíme podravkou. Podlejeme vodou…
Všechny suroviny dobře vymíchat a vychlazené mazat na topinky.
Brambory nastrouháme nahrubo, přidáme zbytek surovin a dobře promícháme. Uložíme v chladnu a později mažeme na tmavé pečivo (výborný je žitný chléb) nebo plníme do…
Tento zapomenutý skvost studené kuchyně určitě vyzkoušejte. Fazole můžete použít doma uvařené, jednoduší je použít bílé fazole konzervované. Křenové fazole, chcete-li…
Zelí, jablko a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme a zakapeme olejem, citronem a dochutíme solí, cukrem a křenexem.
Vsechny suroviny dáme do šlehače, zeleninu pokrájenou také a vše našleháme do pěny, ochutíme dle sebe a podáváme s pečivem.
Plátky masa prořízneme na větší pláty, rozevřeme a nejlépe přes mikroten rozklepeme. Po obou stranách zlehka osolíme a opepříme. Každý plát potřeme krenexem a co zbude,…
Maso dotenka naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme krenexem. Na každý plátek položíme asi 10 fazolek tak, aby postranách vyčnívaly, stočíme a upevníme jehlou. V pánvi…
Na oleji zesklovatíme cibulku, na ni položíme osolené, opepřené, moukou zaprášené řízky a z obou stran je opékáme.Zaprášíme paprikou a zalijeme ljutěnicí a cca 100 ml…
Vejce, brambory a okurky nastrouháme nahrubo, cibuli drobně pokrájíme.Vše dáme do misky, přidáme krenex, pepř, sůl a tatarku, dobře promícháme a dáme vychladit do…
Jazyk opláchneme, podle velikosti hrnce rozkrojíme a dáme do hrnce. Přidáme všechny ostatní suroviny, zalijeme vodou, aby byl jazyk ponořený, a slabým varem vaříme…
Maso s kostí dobře nasolíme a naložíme do marinády, kterou jsme ušlehali z meruňkové marmelády, utřeného česneku, sójových omáček, kečupu, krenexu, balsamica a cca 2…
Maso s kostí dobře nasolíme a naložíme do marinády, kterou jsme ušlehali z meruňkové marmelády, utřeného česneku, sójových omáček, kečupu, krenexu, balsamica a cca 2…
Červené zelí nakrouháme, spaříme a scedíme.Červenou cibuli a červenou řepu nakrájíme na proužky, dáme do mísy a přidáme spařené zelí.Připravíme dresink. Smícháme krenex…
Maso dáme do hrnce s kořením a uvaříme doměkka. Měkké maso a část uzeného vývaru dáme stranou.Jablka zbavená jadřince oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Pokud má…
Mrkev a celer povaříme v osolené vodě.Přidáme nakrájenou cibuli, tofu, Krenex nebo nastrouhaný čerstvý křen, hořčici a kapii.Vše rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem.…
Plát masa přes potravinářskou folii dobře rozklepeme a po obou stranách mírně osolíme a opepříme. Vnitřní stranu potřeme krenexem a poklademe plátky bůčkového závinu.…
Maso rozklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky paprikáše a plátky jadelu. Svineme do roládky a upevníme párátky nebo skřipcem. V pánvi rozpálíme olej a 10 minut…
Jídelní rozmary slavných: Herečka Sandra Bullocková drží dietu šest dnů v týdnu, ten sedmý si dopřává božské arašídové sušenky
Hubneme s chutí! Které světové kuchyně jsou ty nejzdravější?
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička