Pravá černá zabijačková polévka " Prdelačka "
Recept ještě nebyl hodnocenŽádná zabíjačka se dříve neobešla bez pravé černé polévky s kroupami, lidově řečené prdelačky (také prdelanky). V dnešní době se dá vepřová krev objednat u řezníka,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 724 kJ / 412 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 97,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 2,40 g |
– nasycené | 0,60 g |
– nenasycené | 1,70 g |
–– mononenasycené | 1,00 g |
–– polynenasycené | 0,70 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 1,20 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 0,60 g |
– cukry | 0,60 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Žádná zabíjačka se dříve neobešla bez pravé černé polévky s kroupami, lidově řečené prdelačky (také prdelanky). V dnešní době se dá vepřová krev objednat u řezníka,…
Vepřovou hlavu uvaříme ve vodě se solí a pepřem, maso obereme (část na talíř s chlebem, zbytek přijde pokrájet do polévky).Zvlášť ve vodě uvaříme kroupy, pak je…
Brambory nastrouháme a česnek rozetřeme. Ze všech surovin umícháme těsto a na sádle pečeme menší tenké placky.