Kuřecí vývar
Recept ještě nebyl hodnocenSilný čirý kuřecí vývar s plnou chutí podle tohoto podrobného receptu hravě zvládne každý začátečník. Kuřecí vývar ale nemusíme podávat jen jako polévku. Dá se použít…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 523 kJ / 364 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,45 g |
– nenasycené | 1,50 g |
–– mononenasycené | 0,30 g |
–– polynenasycené | 1,20 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 75,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Silný čirý kuřecí vývar s plnou chutí podle tohoto podrobného receptu hravě zvládne každý začátečník. Kuřecí vývar ale nemusíme podávat jen jako polévku. Dá se použít…
Vinná klobása patří mezi tradiční vánoční pochoutky, pochutnat si na ní můžeme ale i kdykoliv během roku. Ochutnejte ji v netradiční kombinaci s ječnými kroupami, které…
Narozdíl od pravé, tmavé "prdelačky" se při přípravě polévky podle tohoto receptu obejdeme bez vepřové krve. Kroupy si můžeme den dopředu namočit do vývaru, přes noc…
Veganský prejt je plný luštěnin, pohanky a krup. Je skvělou náhražkou klasického zabíjačkového prejtu a obsahuje mnoho důležitých živin pro naše tělo. Suroviny namočíme,…
Hrách přes noc namočíme a poté uvaříme doměkka.Namočené kroupy také uvaříme . Na sádle dohněda orestujeme drobně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou uzeninu a…
Netradiční salát, jehož základem jsou vařené ječné kroupy, vás dozajista překvapí svojí vyváženou chutí. Kroupy smícháme s čerstvou zeleninou a řeřichou, která dodá…
Cícer i krúpy necháme odstáť cez noc vo vode. Na druhý deň cícer uvaríme. Krúpy varíme vo vývare a po dovarení uvarený cícer pridáme ku krúpom. Slaninu i cibuľu nasekáme…
Ječné kroupy jsou velmi zdravé, proto je určitě dobré je zařadit do svého jídelníčku. Připravíme je na způsob rizota a přidáme k nim hrášek a cuketu. Pokrm podáváme…
Kroupy propláchneme a dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a uvaříme doměkka. Na velké pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli, nakrájenou jarní…
Kroupy uvaříme podle návodu, jen vodu k jejich přípravě nahradíme vývarem.Řepy nakrájíme na menší kousky, vložíme do mixeru, přilijeme smetanu a rozmixujeme na jemný…
Klasickou zabijačkovou polévku si můžete připravit i mimo zabijačku tak, že do cibulového základu přidáte jelítkový prejt. Pak už jen polévku dochutíte česnekem a…
Nejprve propláchněte kroupy a dejte je vařit do osolené vroucí vody. Až budou měkké, vodu slijte.Hlívu s cibulí očistěte a nakrájejte na menší kusy.V pánvi rozehřejte…
Pohánku premyjeme horúcou vodou, zalejeme novou horúcou vodou, zakryjeme a zabalíme na 30 minút do perín ( alebo paplóna ). Rebierka zalejeme 2 l vody a uvaríme do…
Vepřovou hlavu uvaříme ve vodě se solí a pepřem, maso obereme (část na talíř s chlebem, zbytek přijde pokrájet do polévky).Zvlášť ve vodě uvaříme kroupy, pak je…
Houby a kroupy nechám 2 hodiny namočit ve vlažné vodě. Kroupy poté vařím v mírně osolené vodě do poloměka. Na sádle osmažím na drobno nakrájenou cibuli do zlatova. Na…
Recept na mražené kroupy jsem jednou našla na netu a trošku si ho upravila. Kroupy několikrát vypereme. Mohou se i namočit, pak je kratší doba vaření. Někdo vodu z…
Zelné listy vyndáme ze slaného nálevu a opláchneme. Mleté maso ochutíme kořením a jemně posekanou mátou (jsou dny, kdy mátou pohrdnu a provensálské koření nahradím…
Kroupy propláchneme studenou vodou a dáme vařit do osolené vody. Hotové slijeme.Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu, osolíme, opepříme a…
Kroupy řádně propláchneme a dáme spolu s houbami do vysokého hrnce (jelikož směs při vaření dost pění). Přidáme dostatečné množství vody a takto necháme namočené půl…
Pokud se bojíte pozřít klasického vánočního kubu v obavě z použitých tuků, zkuste tuto takřka light formu hub s kroupami. Jídlo bude chutné, syté a výživné a přitom…
I čistě vegetariánský recept může být velmi chutný, doslova vymazlený do poslední špetky vsypaného koření. Křupavé blanšírované fazolky, syté kroupy, nasládlá pečená…
Kroupy přebereme, propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Průběžně odebíráme pěnu.Když jsou měkké, tak je scedíme, opět propláchneme a vmícháme dvě lžíce oleje…
Pralinky nejen z Belgie: Ty domácí se hodí jako cukroví i jako originální jedlý dárek
Nejlepší koprová omáčka jako od babičky? Držte se těchto zásad a dopadne to na jedničku!
Sůl a řepa: Jak se vaří v Pohlreichem oceněné restauraci? Fermentované brambory a mrkvový kečup nejsou pro každého