Bramborový knedlík od maminky
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte k obědům zajímavé přílohy, ale bramborový knedlík vám přijde složitý? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Získáte tím nejen skvělou přílohu k masu, ale i návod…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 452 kJ / 347 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 1,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,50 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,40 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 73,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hledáte k obědům zajímavé přílohy, ale bramborový knedlík vám přijde složitý? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Získáte tím nejen skvělou přílohu k masu, ale i návod…
Kulaťoučké knedlíky s uzeným masem a opečenou cibulkou jsou českou klasikou. Stačí se jen rozhodnout, jestli si k nim dáme zelí nebo špenát. Není na nich nic složitého,…
Sbíhají se vám sliny na medovník, ale netroufáte si na něj? Jednodušší variantu podle našeho receptu zvládne každý, tak neváhejte a pusťte se do pečení. Příbuzní budou…
Kachní prsa jsou snadnější na přípravu, než péct celou kachnu. Zároveň je toto maso opravdu vynikající. S křupavou kůrkou a ovoněné rozmarýnem je to skutečná lahůdka.…
Ke Štědrému večeru neodmyslitelně patří rybí polévka. Už po celé generace se vaří z kapřích vnitřností, odřezků a kořenové zeleniny. Zahuštěná je krupičkou, osmahnutou…
S přicházejícím chladným obdobím si tělo říká o sytější pokrmy. Připravte tyto skvělé plněné knedlíky k víkendovému obědu a možná si budete muset pospíšit, aby na vás…
Ovocné knedlíky z bramborového těsta můžete plnit libovolným pevnějším ovocem, ale tou pravou klasikou jsou pro většinu z nás švestky. Švestkové bramborové knedlíky, na…
Podzimní polévky jsou husté a vydatné, zahřejí vás a jsou rychle hotové. Jednou z nich je polévka z růžičkových kapustiček, doplněná bramborami a kvalitní klobásou.…
Dostali jste chuť na sladký oběd a nebo vám zbyly brambory z předešleho dne? Skvělý recept, kterým uspokojíte chuťové buňky a jistě oživíte rodinný jídelníček. Těsto je…
V mnoha rodinách není bez polévky pořádný oběd. Pokud patříte k těm, kdo také polévku vždy musí mít, zkuste tuto rychlou zeleninovou, s krupično - vaječnými hrudkami. Za…
Máte-li rádi mák, určitě často pečete různé záviny, hřebeny či buchty. Základem je vymazlená maková náplň a my pro vás máme úsporný a jednoduchý recept. Mák je díky…
Plněné knedlíky jsou oblíbeným pokrmem české kuchyně. Jak sladké, tak i ty slané. Připravte bramborové knedlíky plněné směsí mletého masa, s nakládanou paprikou a…
Knedlíky z bramborového těsta plněné ovocem jsou česká klasika. Recepty na přípravu bramborového těsta se v rodinách liší, ale výsledkem je vždy talíř plný voňavých…
Sekaná z králíka je lahůdka, kterou doporučujeme zkusit každému, kdo má přístup ke kvalitnímu králičímu masu. Samotné králičí maso by bylo suché, pokud se ale doplní…
Z másla a krupice osmahneme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, přidáme očištěnou, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme a při mírné teplotě za občasného…
Do umytého masa přidáme vejce, strouhanku, krupici, česnek, nastrouhaný sýr, koření podle chuti a rukou pořádně promísíme v hmotu. Dáme na chvíli do lednice a mezitím si…
Ve vodní lázni šleháme vejce, máslo, cukr, mléko a med, necháme všechno rozpustit. Ještě teplé vlijeme do mouky, přidáme sodu a vypracujeme. Rozdělíme na 4 díly.…
Sejkory, halušky, bramborák a mnoho dalších názvů, přitom se jedná o téměř identické jídlo. Základem jsou vždy strouhané brambory s pořádnou dávkou česneku a majoránky.…
Všechny suroviny smícháme do takového matlavějšího těsta a můžeme vytvářet kuličky nebo dvěma lžičkami válečky. Dáváme na plech s pečícím papírem. Já osobně jsem dělala…
Hubník je pokrm ze sušených hub, jehož další hlavní suroviny tvoří bílé pečivo namočené v mléce, dále vejce a koření. Některé recepty na hubník obsahují pokrájenou…
V části studeného mléka rozmícháme krupici a vlijeme do zbývajícího vařícího mléka. Osolíme, přidáme tuk, a za stálého míchání vaříme, až se těsto nelepí na vařečku. Pak…
Krupici, vejce a ostatní suroviny řádně zamícháme. Dochutíme solí a pepřem.Rukama máčenýma ve vodě tvoříme placičky a smažíme na rozpáleném sádle dozlatova. Placičky…
Domácí bramborové knedlíky jsou výtečné a s kupovanými se nedají srovnat. Nejchutnější jsou z brambor typu C. Podle tohoto receptu je hravě zvládnete a vykouzlíte…