Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
Recept ještě nebyl hodnocenRozpustíme máslo a orestujeme drobně nakrájenou cibuli, kmín a nenamočené houby. Po cca 3 minutách přidáme papriku a po zamíchání i mouku. Minutku restujeme a zalijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozpustíme máslo a orestujeme drobně nakrájenou cibuli, kmín a nenamočené houby. Po cca 3 minutách přidáme papriku a po zamíchání i mouku. Minutku restujeme a zalijeme…
Na rozehřáté máslo dáme krupičku a opražíme za stálého míchání.Vklepneme vajíčko a mícháme a vařečkou oddělujeme nočky.Zalijeme vývarem, přidáme koření, zeleninu, sůl…
Kuřecí vývar s mrkvovými nočky je sytá a hřejivá polévka, která spojuje tradiční chuť domácího kuřecího vývaru s jemnými a chutnými nočky z mrkve. Kombinace silného…
Kuličky z okořeněného mletého masa smažené na oleji či upečené v troubě zná každý. Můžete je ale zkusit naložit spolu s cibulí a kořením do sladkokyselého nálevu.…
Do většího hrnce, dáme rozpustit 2 PL másla, a vložíme na jemno nakrájenou cibuli.Necháme lehce zesklovatět.Nastrouháme na kolečka mrkve a přidáme do hrnce společně s…
Do hrnce dáme vařit oloupané brambory. Když jsou měkké, slijeme je a promačkáme lisem na brambory. Zasypeme krupičkou, přiklopíme poklicí a necháme 10 minut propařit.…
V míse smícháme tvaroh s dětskou krupičkou, promísenou s práškem do pečiva, podle chuti přidáme rozinky a vmícháme. Vejce pořádně ušleháme s máslem a cukrem, lehce…
Mrkev si nastrouháme na hrubém struhadle. Petržel, celer a brambor si nastrouháme na jemném struhadle. Do kastrůlku si dáme kousek másla a postrouhanou mrkev. Chvíli…
Brambory uvaříme ve slupce. Po uvaření oloupeme a necháme vychladnout. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, sůl a krupičku. Dobře propracujeme.…
Náplň uděláme nejdřív. V půllitru mléka rozšleháme krupici a cukr a vaříme asi 5 minut. Po odstavení přidáme 4 lžíce kokosu.Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme olej,…
Náplň uděláme nejdřív. V půllitru mléka rozšleháme krupici a cukr a vaříme asi 5 minut. Po odstavení přidáme 4 lžíce kokosu.Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme olej,…
Brambory nastrouháme, osolíme, přidáme vejce, krupici a mouku. Vypracujeme těsto. Podle potřeby přidáváme ještě mouku (pokud se těsto lepí). Rozdělíme ho na dvě…
Brambory uvaříme ve slupce do měkka, scedíme a necháme vychladnout. Oloupeme, nastrouháme do mísy, přidáme mouku, vejce, krupici, sůl a vypracujeme středně tuhé těsto…
Do horkého mléka přidáme špetku soli a za stálého míchání přisypeme krupičku a uvaříme hustou kaši. Zamícháme do ní cukr a máslo. Necháme vychladit a pak vešleháme…
Suroviny na halušky dobre premiešame a cesto necháme 15 minut postáť.Medzitým privedieme k varu vodu, ktorú jemne osolíme.Do vriacej vody lyžicou rýchlo sádžeme väčšie…
Rybí polévka je tradičním štědrovečerním pokrmem. Každá rodina má svůj, generacemi ověřený recept, podle kterého polévku připravuje. Není čas to změnit a zkusit něco…
Bramborové knedlíky jsou oblíbenou součástí českých jídel. Tyto jednoduché a výborné bramborové knedlíky můžete dát i do mrazničky. Dají se použít jako vynikající…
Oloupané brambory nastrouháme na jemno a spojíme se všemi přísadami, kromě másla a perníku. Vypracujeme nelepivé těsto.Podsypáváme moukou a rozdělíme na válečky asi 2 cm…
Nenáročný na přípravu, ale božský na chuť je tento jablečný koláč. Nastrouhaná jablíčka spojíme v těsto, které zvláční tvaroh a sníh z bílků mu zase dodá nadýchanost.…
Zeleninu nakrájame. Na troške oleja osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme papriku, premiešame, vsypeme nakrájanú zeleninu, osolíme, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka.…
Do mísy dejte oba tvarohy (snad můžete použít i dva vaničkové či naopak dva alobalové, ale to víte, já zpracovávala ty zbytky, přidejte vaječné bílky a mléko a dobře…
Prvních šest ingrediencí postupně a důkladně vyšlehat. Potom přisypat krupičku s práškem do pečiva (již předem smíchané). Nakonec lehce zabalit sníh (bílek + špetka…
Uzená polévka je výborná v tradiční úpravě. Pokud se navíc vylepší krupicovými nočky plnými čerstvých bylinek, bude báječně chutnat. Určitě využijte sezonu medvědího…
Nejdříve připravíme makovou nádivku (stejnou, jako do buchet), tj. svaříme mák v mléce, osladíme jej a okořeníme, necháme vychladnout. Můžeme, ale nemusíme zahustit…