Krupicový nákyp s lesním ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenZ krupičky, mléka a soli uvaříme kaši, odstavíme, přimícháme máslo a necháme mírně zchladnout.Žloutky a cukr ušleháme do pěny a promícháme s kaší. Formu vymažeme máslem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z krupičky, mléka a soli uvaříme kaši, odstavíme, přimícháme máslo a necháme mírně zchladnout.Žloutky a cukr ušleháme do pěny a promícháme s kaší. Formu vymažeme máslem…
Z tvarohu, krupice a špetky soli vypracujeme těsto.Z těsta vytvoříme váleček a nakrájíme ho na kolečka, do kterých zabalujeme jahody, ale mohou být i meruňky, nebo…
Na másle orestujte kořenovou zeleninu a česnek, až se rozvoní zalejte vývarem, přidejte propláchnuté fazolky, nahrubo nastrouhané brambory a povařte do změknutí zeleniny…
Ze slepičího hřbetu uděláme vývar (vaříme asi 20min). Vývar přecedíme a do vývaru dáme vařit zeleninu (kolečka, kostičky-Já dělala kostičky, kvůli dětem) a přidáme masox…
Zbylé upečené maso nakrájíme na tenké plátky. Oloupané brambory na jemno nastrouháme, vymačkáme a slijeme z nich vodu, přidáme vajíčko a trochu mléka, opatrně …
Brambory nastrouháme, nebo rozšťoucháme a s moukou, krupičkou, vejcem a solí zaděláme těsto jako na knedlíky. Na pomoučněné utěrce vyválíme placku, posypeme strouhankou,…
Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu, pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme čiernym korením a dusíme, kým sa nevydusí všetka tekutina. Huby spolu s vopred…
V míse smícháme tvaroh s cukry, vejci, rumem, smetanou, špetkou soli, pak přidáme krupičku promíchanou s kypřícím práškem a nakonec vmícháme švestky pokrájené na menší…
Nakrájíme cibuli, omytý lilek a oloupanou bramboru na kostky. Mrkev nastrouháme na hrubo, česnek nakrájíme na plátky.Na másle zesklovatíme cibuli s česnekem a přidáme…
Brambory nastrouháme, osolíme, přidáme vejce, krupici a mouku. Vypracujeme těsto. Podle potřeby přidáváme ještě mouku (pokud se těsto lepí). Rozdělíme ho na dvě…
1. Máslo + cukr + žloutky ušlehat dohladka. Postupně pak přišlehat tvaroh, krupičku smísenou s práškem do pečiva a solí, nakonec lehce vmíchat sníh (4 bílky). 2.…
Všetky ingrediencie na cesto dobre premiesime. Cesto vyvaľkáme na pol centimetra vysoko a narežeme na štvorce asi 5 x 5 cm. Na každý uložíme 2 – 3 čerešne ( podľa toho…
Z uvedených surovin vymícháme těsto na knedlíčky, nemělo by být příliš řídké (když tak ještě přidáme krupici) a necháme asi hodinu v chladu odpočívat. Krupice nasákne…
MASO ochutíme a necháme pár minut odležet. na pánev si dáme sádlo a necháme ho rozpálit, přidáme cibuli nakrájenou na jemno a slaninu necháme ji tam až do zlatova a…
Kynuté těsto neznamená jen koláče a bochníky chleba. Můžete jej dát na plech, na něj poskládat ovoce, posypat drobenkou a máte skvělý moučník na snídani nebo ke kávě. V…
Z mléka, pudinkového prášku, krupicového cukru a krupičky uvaříme hustý pudink. Odstavíme ho a necháme vychladnout.Do misky dáme zchladlý pudink, tvaroh, vanilkový cukr…
Rebarbora obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a vlákniny a navíc má zajímavou kyselou chuť. Vyzkoušejte ji v pečeném moučníku z tvarohového těsta s pokrájenou rebarborou…
Tato výborná kuřecí polévka má díky základu z mrkve krásnou žlutou barvu. Posilňující polévka, kterou vařily už naše babičky, chutná skvěle a díky knedlíčkům z mrkve a…
Bezmasé karbenátky z dýně a ovesných vloček jsou výbornou alternativou ke klasickým karbenátkům. Podávejte je s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Kdo nechce čistě…
Do zbylé bramborové kaše z předešlého dne dáme vejce, vsypeme dětskou krupičku (tolik krupičky, kolik je potřeba k vypracování bramborové masy).Na vále pak vypracujeme…
1.Ingredience na těsto důkladně uhněteme ve vláčnou hmotu. Těsto necháme zhruba 30 minut odpočinout a pak rozdělíme na dvě poloviny.Z každé vyválíme plát o velikosti…
suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Kyprý nebo Celozrnný. Výsledný chleba je opravdu kyprý, s pravidelnými očky.
Polévka: 2 mrkve a kedlubnu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Jarní cibulku si nakrájíme na malé kolečka. Použijeme zelenou i bílou část. Celer si nastrouháme…
Uvaříme klasicky krupicovou kaši z mléka a krupice, osladíme fruktózovým vanilkovým cukrem (nebo jiným sladidlem). Necháme vychladnout. Pak přidáme všechny ostatní…
Básník Goethe měl mlsný jazýček. Napsal oslavnou báseň na sardelový salát a miloval těstoviny s ricottou
Prostřeno: Podle Topreceptů vařila i Jana Yngland Hrušková. Tuhle babiččinu drožďovou pomazánku
Josef Maršálek „dopekl“ i dotančil ve StarDance. Tohle v závěrečné řeči slavný cukrář vzkázal všem divákům