Krupicová pěna
Recept ještě nebyl hodnocenKrupici s cukrem rozmícháme ve vodě a necháme chvíli bobtnat. Pak ji vaříme za stálého míchání asi 8 min. Přendáme do mísy na šlehání, přidáme nastrouhanou kůru z celého…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krupici s cukrem rozmícháme ve vodě a necháme chvíli bobtnat. Pak ji vaříme za stálého míchání asi 8 min. Přendáme do mísy na šlehání, přidáme nastrouhanou kůru z celého…
Utřeme žloutky s cukrem+vanil.cukr a citr.kůra.Přidáme olej a horkou vodu a šleháme asi 15 minut.Ke konci přidáme ořechy. Zatím ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh…
Maliny rozdělíme na talíře nejlépe hluboké přelijeme uvařenou kaší, poklademe vločkami másla a posypeme.
Uvařte si pět až šest středních brambor ve slupce. Následně nechte zchladit a oloupejte. Nastrouhejte je na jemném struhadle, přidejte ostatní ingredience a vše uhněťte.…
Všechno smícháme. Do mísy dáme kuře a pokryjeme čalamádou. Přikryjeme alobalem a pečeme půl hodiny. Poté odkryjeme a pečeme další půlhodinu.
Nejdřív vyšleháme sníh z bílku, ať nemusíme umývat metličky, pak šleháme žloutky s cukrem a horkou vodou do husta. Přidáme dohromady prosátou krupici s práškem,…
Všechny ingredience na těsto kromě vajíčka smíchejte v míse na hrubou směs. Vajíčko zapracujte nakonec a získáte trochu drobivé lepkavé těsto, které vmačkejte do papírem…
Mlieko s medom a soľou privedieme k varu.Vsypeme krupicu a mak, očistené a na drobno nakrájané jablko, citrónovú kôru (príp. škoricu).Varíme cca 5 minút, na konci…
Nakrájíme na kostky kedlubny a brambory. Dáme do osolené vody a přidáme špetku drceného kmínu a hrst dětské krupice. Přidáme pár růžiček brokolice a vše uvaříme…
Nejdříve vyšleháme sníh. Utřeme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme šťávu a kůru z citronu. Postupně přidáme prosátou mouku. Opatrně vmícháme tuhý sníh. Pokud chcete mít…
Do hrnce si dáme na máslo orestovat krupici, na ní mrkev na plátky a pórek na polokroužky, pak dáme nastrouhanou bramboru, Vegetu, zázvor a zalijeme zeleninovým vývarem,…
Z mlieka, krupice, polovice masla a soli uvaríme hustú kašu, ktorá sa odliepa od nádoby.Rožky nakrájame na kocky a na druhej polovici masla ich opečieme.Ku kaši pridáme…
1.) Dáme vařit mléko se špetkou soli. Přidáme krupici, pořádně mícháme, aby nevznikly žmolky. Krupici necháme nabobtnat, poté ji vypneme a necháme zchladnout. 2.)…
Připravíme pekáček. Na dno dáme pečící papír. Připravíme mísu. Při dělání plátů máme vždy stejný postup a to je, že vyšleháme vajíčko s cukrem do pěny, přimícháme…
Cukr rozšleháme s vejci, přidáme med, tuk, mouku s práškem do pečiva a rukama vypracujeme těsto.Rozdělíme ho na 2 půlky, z každé vyválíme plát, každý zvlášť dáme do…
Z uvedených surovin si připravíme těsto, které si rozdělíme na tři díly. Z každého dílu vyválíme placku přes celý plech. PŘÍPRAVA OŘECHOVÉ HMOTY: Rozpustíme…
Těsto se dělá tradičním - jistě všem známým způsobem a nechá se chvíli uležet - NE v chladu. Rozválí se na potřebnou placku a přenese na válečku na vymazaný a vysypaný…
Žloutky vyšleháme s cukrem a olejem do pěny. Přilijeme vodu, rumovou tresť a postupně vmícháme mouku s prášky do pečiva a do perníku. Do těsta opatrně vmícháme tuhý sníh…
Brambory uvaříme v osolené vodě se solí a lžící sádla nebo másla do měkka.Pak slijeme vodu a brambory rozšťoucháme, jako bychom dělali bramborovou kaši, ale bez mléka…
Osolnené brambory uvaříme a s mlékem rozmícháme na dost řídkou kaši. Krupici osmažíme na sádle do růžova a voňava a spolu s krájeným uzeným ji vmícháme do bramborové…
Kuřecí hřbety a zeleninu s kořením dáme na hodinu vařit. Poté vyjmeme, obereme hřbety a mrkev s celerem nakrájíme.Do vývaru sypeme zhruba půl hrnku hrubé krupice a stále…
K bramborové kaši přidám celé vejce a řádně osolím, okořením majoránkou a protlačím česnek.Protože bramborové kaše zbyde vždy trochu jinak, nemám přesnou gramáž. Ke…
Syrové brambory oloupeme, omyjeme a spolu s cuketou nakrájíme na malé kousky, které dáme do mixeru a rozmixujeme. Rozmixovanou směs dáme do cedníku na několik minut…
Namočíme suché houby a vymačkané dáme do mísy. Přidáme nastrouhanou cuketu, nakrájenou petrželku, nastrouhaný sýr, k tomu vejce, zahustíme krupicí (nebo moukou), přidáme…
Řízky Friduš: Delikatesa vskutku rytířská oživí každé grilování. Maso je díky speciální marinádě krásně šťavnaté a křehké
Retro okénko: Vánoční kolekce byly za socialismu oblíbené. Půlkilová vyšla na 35 Kčs, rodiny s dětmi je fasovaly od ROH
Krokodýlí maso, koprová omáčka i čokoláda: Neuvěříte, jaké šílenosti dávají lidé na pizzu!