Krupicová polévka zapražená
Recept ještě nebyl hodnocenHospodyňky považují polévky za velice dostupné a rychle hotové jídlo. A nejinak je tomu i u této krupicové polévky. Na másle dohněda osmahnutou krupici doplníme mrkví,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hospodyňky považují polévky za velice dostupné a rychle hotové jídlo. A nejinak je tomu i u této krupicové polévky. Na másle dohněda osmahnutou krupici doplníme mrkví,…
Z listů špenátu vymačkáme vodu (pokud máme mražené) a nasekáme je. V misce rozšleháme vejce, přidáme špenát, sůl, olej, strouhanku, krupici a rozlisovaný česnek. Vše…
Vše promícháme a dáme na vymaštěný a vymazaný plech. Pečeme. Až se šmourn dopéká, tak jej promísíme, potrháme, aby byl sypký, ještě chvilku zapečeme. Teplé podáváme s…
Do misky dáme tvaroh, vejce, cukr, sůl, krupici a skořici. Zpracujeme v kompaktní hmotu a necháme 10 minut odpočinout.Na vál nasypeme trochu strouhanky a vytvarujeme…
Rohlíky nakrájíme na kostičky a opečeme je ze všech stran na polovině másla. Mrkev a celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Zbylé máslo rozpustíme v pánvi a zpěníme na…
Vykostěnou uzenou krkovici a oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky. Na lžíci oleje orestujeme třetinu cibule dozlatova, přidáme krkovici, rozetřený česnek a…
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.Vymiešame tvaroh (hrudkovitý môžeme pretrieť cez sito - ja to nerobím, kúsky mi nevadia) s maslom, žĺtkami, mliekom, cukrom, vanilkovým…
Na krokety připravíme klasické bramborové těsto. Brambory uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Přidáme sůl, vajíčko, mouku a strouhanku. Uděláme tužší…
Ze všech ingrediencí propracujeme, nejlépe rukama, masovou směs, ze které tvarujeme kuličky. Ty pak opékáme na oleji nebo dáme upéct do trouby na 200°C cca 25 min.…
Květák rozebraný na růžičky vaříme v osolené vodě s masoxem a hrstí krupice do měkka.Do polévky vidličkou vmícháme syrové vejce, chvilku povaříme, dochutíme maggi,…
Z bílků našleháme tuhý sníh, zlehka přidáme krupici a žloutky, vlijeme do vymaštěného pekáčku a do zlatova upečeme. Hotový svítek pomalu zkrápíme vřelým sladkým mlékem,…
Tvaroh ochutíme solí a pepřem, přidáme vejce a podle potřeby krupici. Noky tvarujeme lžičkou a vkládáme je do vroucí zlehka osolené vody. Krátce provaříme (než noky…
Upečený korpus 2x překrojit, spodní díl natřít marmeládou a krémem, potom zase krém, pak trochu celý dort potřít krémem a nakonec potáhnout marcipánem, množství si…
Bublanina je jednou z nejzákladnějších a nejčastěji pečených moučníků u nás. V tomto receptu je těsto zvláčněno tvarohem. Ovoce samozřejmě můžete zvolit své oblíbené.…
Smícháme brynzu, tvaroh, vejce s krupicí, solí a libečkem. Umícháme tužší těstíčko. Necháme uležet, než zavaří osolená voda.Pomocí dvou lžic tvoříme noky, vhazujeme do…
Úžasné tvarohové řezy budou výborné třeba jako sladká tečka po nedělním rodinném obědě. Jsou voňavé vanilkou a citronovou kůrou, pikantní višňovou marmeládou pod…
Naše babičky zkrátka věděly, co je dobré, jednoduché a zasytí během pracovního dne. Následujte jejich recepty a vyzkoušejte i vy doma tuto vaječnou polévku se špekem a…
Těsto je velice snadné – v kefíru s cukrem rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin, uhněteme těsto a zavřené v plastovém boxu nebo v míse s víkem ho uložíme kynout na…
Vyzkoušejte knedlík z krupičky a rohlíků místo klasické verze houskových kynutých knedlíků. Jednoduchá a rychlá příprava vás okouzlí. Můžete pak knedlík podle našeho…
Ovocné knedlíky z bramborového těsta jsou rychleji připravené, než klasické kynuté. Plnit je můžeme libovolným čerstvým ovocem, ovšem favoritem jsou dozajista švestky.…
Až z Arménie k nám doputoval velice známý medovo-ořechový dort. Spolu s naším receptem si jeden takový můžete snadno upéct i doma. Křehké medové pláty stačí promazat…
Všetky prísady na guľky dobre premiešame a vytvarujeme guľky. Varíme ich v osolenej vode dovtedy, kým nevyplávu na povrch. Slaninu narežeme na malé kocôčky a spolu s…
Do hrnce dáme vařit vodu, ve varu ji osolíme, vložíme těstoviny a uvaříme, aby byly měkké cca 12-15 minut. Do kastrolu na rozpálený olej vložíme hrubou krupici, osolíme…
Knedlíky: Brambory jemně nastrouháme, přidáme solamyl, sůl a mouku s krupicí dle potřeby - záleží jaké máme brambory, až nám vznikne středně tuhé těsto. Dělala jsem…
Jak pěstovat rajčata? Kvalitní sazeničky jsou základ, a pokud si je chceme předpěstovat, právě teď je nejvyšší čas na jejich vysazení
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Velký přehled vinobraní 2023: Kde ochutnáte nejlepší burčák, kde zažijete retro časy a kudy projde sám Karel IV.