Řecké citrónové kuře
Recept ještě nebyl hodnocenV misce rozpustíme med, který smícháme s olejem, šťávou ze 2 citronů, solí, pepřem, strouhanou kůrou z jednoho citronu a sekanými bylinkami. Do pekáče neb zapékací…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V misce rozpustíme med, který smícháme s olejem, šťávou ze 2 citronů, solí, pepřem, strouhanou kůrou z jednoho citronu a sekanými bylinkami. Do pekáče neb zapékací…
Česnek utřeme a spolu s ostatními surovinami na marinádu dobře promícháme. Kuře naporcujeme na menší kousky, potřeme marinádou a na několik hodin uložíme do lednice…
1. Kuře omyjeme, položíme prsíčkama nahoru a v hrudi podélně po kosti nožem odřízneme. 2. Podél hrudní kosti opatrně oddělujeme nožem prsní maso na obou stranách.…
Vykostíme si kuře. Skelet dáme vařit - vývarem roládu podléváme. Plát masa osolíme a opepříme, potřeme povrch hořčicí, poklademe cibuli, okurku, klobásu a vejce. Stočíme…
Kuře omyjeme a rozřízneme na 2 půlky. Do hrnce dáme vařit vodu, v níž rozpustíme 1 lžičku soli a jednu polévkovou lžíci směsi koření "zlaté kuře". Když se voda vaří,…
Kuře rozdělíme na porce a klasika upečeme. Na oleji necháme zazlátnou drobně nakrájenou cibuli. přidáme oloupaná pokrájená rajčata, drobně pokrájené papriky,…
Porci masa osolíme, orestujeme na suché, teflonové pánvi, zalijeme vodou. Maso vydusíme do tuku, obložíme je cibulí nakrájenou na půlměsíčky, nakrájenými žampiony,…
Jarní cibulku a bazalku nasekejte nadrobno. Dejte do větší mísy, přidejte šťávu z citrónu, sůl a pepř. Touto směsí důkladně potřete očištěné kuřecí porce, vložte je do…
Kuře naporcovat, opéct na oleji a vyjmout. Na zbylém oleji osmahnout do sklenata drobně pokrájenou cibuli, hrubě nastrouhaná jablka, přidat kari a opečené porce kuřete,…
Omyté a očištěné kuře si mezi prsíčky rozpůlíme, tak že se nám otevře jeho dutina. POZOR! nepůlíme celé, ale jen mezi prsíčky! Takto rozpůlené kuře v dutině osolíme a…
Očištěné kuře nebo kuřecí čtvrtky posolíme ze všech stran a rozložíme na sádlo nebo 1 celé máslo. Nejlepší je péct kuře v dušáku. Pokrájíme kousky slaniny-špeku a trochu…
Hlávkové zelí nakrájíme na tenké nudličky nebo menší čtverečky. Dáme do pekáče, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, oloupané a na plátky nakrájené jablko a brusinkový…
Kuře si umyjeme a den předem vykostíme, posypeme z obou stran kořením Zlaté kuře. Smotáme do potravinové fólie, utáhneme a dáme do lednice. Klobásu si nakrájíme na…
Nejdříve si připravíme soudek od piva (vypitého-samozřejmě) . 1 – Ze soudku odstraníme plastovou horní a spodní část. 2 – Soudek rozřízneme na polovinu. 3 – Okraje…
Nahrubo nakrájenou cibuli jemně orestujeme na oleji, přidáme rajčata, vegetu a do doho vložíme nasolené a napepřené kuře. Vše dusíme asi 1/2 hodiny. Potom vše přendáme…
Omyté kuře naporcujeme, osolíme opepříme a okořeníme country směsí. Na pánvi rozehřejeme olej a kuře na něm z obou stran prudce opečeme. Osmažené kuře nandáme na pekáč…
Nejdříve si připravíme nálev - pivo, rozinky, cukr, bobkové listy zamíchat a 15 minut nechat odstát. Kuře naporcujeme na 8 menších kousků, osolíme, opepříme, naklademe…
Péci v troubě ne úplně naplno, podlévat vodou, aby se šťáva nepřipálila Příloha nesolená rýže přelitá výpekem.
Kuře naporcujeme a dáme do pekáčku. Jogurt smícháme s kořením a přidáme ještě asi půl lžičky soli. Nalijeme na maso a pořádně rukama promícháme. Ideálně necháme proležet…
Kuře nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na olivovém oleji. Smažené kousky poté vyjmeme. K oleji přidáme aceto balsamico, med a nadrobno nasekyný stroužek…
Kuře dáme uvařit do měkka – pomalým varem s přidaným celým pepřem, bobkovým listem a solí. Mělo by to po 40 minutách být dostatečně měkké. Po uvaření maso obereme z…
Plát vykostěného kuřete osolíme z obou stran, rozložíme na stůl, kůží dolů a poklademe žemlovou směsí - nádivkou. Plát masa opatrně, ale pevně zarolujeme, zpevníme buď…
Vykostěné kuře pomažeme pestem, osolíme a svineme. Dáme do pekáčku, posypeme gril. kořením a podlejeme trochou vody. Dáme péct na 180 °C na půl hodinky do trouby. Pak…
Strouhanku pokropit mlékem, smíchat s mletým masem a usekanými játry, vejcem, petrželkou, solí a pepřem.Kuře (slepici) naplnit nádivkou, opéct na másle.Zalít vývarem…
Historie kaváren v Orientu i v Evropě: První šálky tmavého moku chutnaly jako saze a podávaly se zásadně s cukrem a kořením
Svatba korunního prince Rudolfa: Podávaly se taštičky plněné skřivánčím masem, sluky s lanýži a dort s pomerančovými květy
Svatováclavské koláčky z nekynutého těsta se před pečením namáčejí do vajíčka. Jsou pak neuvěřitelně křehké a vláčné