Kuře po kanadsku II
Recept ještě nebyl hodnocenKuře opláchneme a rozdělíme na 4 díly, aby se rychleji propeklo. Vložíme do zapékací mísy, nalijeme rozpuštěné máslo, přidáme pokrájenou cibuli, kečup, vodu /malý hrnek/…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuře opláchneme a rozdělíme na 4 díly, aby se rychleji propeklo. Vložíme do zapékací mísy, nalijeme rozpuštěné máslo, přidáme pokrájenou cibuli, kečup, vodu /malý hrnek/…
Opláchnuté kuře naporcujeme a částečně vykostíme (velké kosti). Jednotlivé porce protáhneme proužky anglické slaniny obalené ve směsi třeného česneku a koření. Zbytkem…
Kuře naporcujeme a opláchneme. Na každou porci si ukrojíme asi ½ cm silný plátek másla a vsuneme jej poctivě pod kůži a připlácneme k masu, aby se máslo dobře pod kůží…
Omyté a kůže zbavené kuře rozdělíme na 4 díly. Prošpikujeme špekem, osolíme, opepříme a na rozpáleném tuku (půl oleje a půl másla) z obou stran necháme maso zatáhnout. …
Kuře omyjte, osušte a dobře osolte i zevnitř. Očistěte a nakrájejte 1 cibuli, mrkev, petržel a rajče a vložte do pomalého hrnce. Na zeleninu položte kuře nožkama nahoru.…
Vejce rozšleháme, osolíme, na každé přidáme 1 lžíci studené vody a na trošce oleje upečeme omeletu, kterou necháme vychladnout.Plát masa osolíme, opepříme, okořeníme…
Kuřecí sádlo většinou končí v odpadu a to je velká škoda. Přitom i toto vyškvařené sádlo můžete dokonale využít. Samotné škvaření sádla by mělo probíhat co nejpomaleji,…
Vydatný oběd pro více strávníků, který naskládáte do pekáčku, nebo zapékací misky v pár krocích. Po zapečení, budeme mít křupavé kuřecí kousky se spoustou šťávy a…
Na konci přípravy pokrmu na vás bude čekat jemné a šťavnaté kuřecí maso s netradiční, ale velmi zajímavou a chutnou přílohou hráškového bulguru. Kuřecí supreme z…
Kurča rozdelíme na 4 časti. Na spodok pekáča si položíme nadrobno posekanú kapustu, na to plátky slaniny, kurča osolíme, okoreníme podla chuti.Zemiaky očistíme a…
Zelí vyjmeme ze sklenice, trochu je zbavíme nálevu, ten si schováme (nevyždímat, opravdu jen trochu, jinak by bylo zelí suché). Polovinu klobásky si nakrájíme na drobné…
Na suché pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu s klobásou a po chvíli přidáme ½ sáčku kysaného zelí. Ochutíme solí, cukrem, kmínem podle vlastních zvyklostí a po…
Kuře vykostíme, sundáme kůži. Necháme stehna a prsa, ty nakrájíme na 8 kusů. V pekáčku na sporáku osmahneme nakrájenou na jemno cibulku, pórek, pepř, česnek.Přidáme kari…
Kuře obereme a rozmixujeme, přidáme vajíčka, hořčici, nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájený sýr a cibulku a ostatní přísady.Dobře promícháme a necháme v ledničce hodinu…
Nejdřív si připravíme červené zelí ze sáčku způsobem, kterým běžně děláme. Cibuli nakrájíme najemno a dáme zesklovatět na trochu oleje, nebo sádla. Mezitím si nakrájíme…
Připravíme hlubší pánev a dáme do ní rozehřát kousek sádla. Než se sádlo v pánvi rozehřeje, tak nakrájíme nadrobno cibuli a oloupaný nasekaný nebo prolisovaný česnek,…
Kuře naporcujeme. Do mísy dáme olej, naporcované kuře a přisypeme všechno koření. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na plátky. Smícháme s kuřetem a necháme odležet…
Kuře si omyjeme, naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením Pepíno.Celer, cibule a česnek si očistíme, nakrájíme a dáme do pekáčku vymazaného olivovým olejem.…
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, půlku jich dáme na dno pekáče, na ně položíme naporcované kuře, okořeníme.Přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a…
Kuře pečené na soli je krásně šťavnaté, má křupavou kůžičku a chutí blízce připomíná grilované kuře. Je jen na vás jakou přílohou ke kuřeti zvolíte, ať už rýži, nebo…
Osolené čtvrtky kuřete potřeme česnekem, medem a chilli a poklademe plátky slaniny. Vložíme do pekáče, podlijeme pivem a pečeme přikryté. Během pečení přeléváme výpekem…
Omyté a osušené kuře okořeníme grilovacím kořením případně namarinujeme pomocí vstřikovače marinády marinádou dle vlastní chuti. Technika spočívá v tom, že okořeněné…
Kuře omyjeme a naporcujeme. Osolíme a posypeme sušenou majoránkou. Poklademe kousky másla, podlijeme vodou a pečeme tak, jak je každý zvyklý. Podáváme s rýží nebo…
Retro okénko: Vzpomínáte na Metro dezert? Tahle cukrovinka je k dostání i dnes, ale podle našeho receptu si ji upečete doma
Historie kaváren v Orientu i v Evropě: První šálky tmavého moku chutnaly jako saze a podávaly se zásadně s cukrem a kořením
Holka u plotny radí: Jak využít zbytky pečeného kuřete? Maso se hodí do tortilly i pomazánek, kosti zase na vývar